Demo in Den Haag tegen coronamaatregelen loopt gierend uit de klauw

De demonstratie op het Malieveld tegen de coronamaatregelen van het kabinet is gisteren gierend uit de klauw gelopen. Uiteindelijk werden zo’n 400 mensen gearresteerd. De meeste arrestanten zijn inmiddels weer op vrije voeten, al kunnen ze wel een boete van mogelijk 700 euro tegemoet zien. 

Op het Malieveld troffen complotwappies, nazis, voetbalhooligans en verwende kleuters Hardwerkende Burgers elkaar gisteren om gezamenlijk te protesteren tegen het coronabeleid van het kabinet.

Burgemeester Remkes had de demo verboden omdat ze een risico opleverde voor de volksgezondheid, een oordeel dat in kort geding door de rechter bevestigd werd. Enkele duizenden betogers verzamelden zich ondanks het verbod toch op het Malieveld. Ook wappies hebben wat mij betreft het volste recht te demonstreren, hoe idioot hun doel ook mag zijn. Helaas – maar wél voorspelbaar – bevond zich onder de aanwezigen flink wat extreemrechts tuig:


Om herrie te voorkomen stond Remkes de demo uiteindelijk maar toe. Dat beviel de toegestroomde nazis en hools – die hadden gehoopt op een flinke knokpartij – maar matig. Een grote groep vertrok naar Den Haag CS om daar te matten met de ME. Op de beelden treffen we – verrassing, verrassing – een aantal oude bekenden uit het nazicircuit aan, waaronder Sjon de Haas van Proudboys Nederland en Ricardo Gros:


Uiteindelijk trokken de nazihools zich terug op het Malieveld, waar men zich opmaakte voor ronde twee:

Terwijl ME en nazihools bij het station aan het knokken waren, speelden zich op het Malieveld ook de meest verbijsterende taferelen af:


Uiteindelijk gaf Remkes opdracht de demonstratie te beëindigen en het Malieveld te ontruimen. Niet iedereen legde zich daar zonder slag of stoot bij neer. Normaal gesproken komen rechtsgekkies overal mee weg, maar gisteren dus even niet:


Uiteraard leidden taferelen als het bovenstaande tot het gebruikelijke geweeklaag van de aanhang van Geert en Thierry. De beide fascistenleiders kondigden dan ook Kamervragen aan, al tekende zich binnen de PVV wel een klein schisma af:

Uitgelichte afbeelding: By US Navy Mass Communication Specialist 2nd Class Sara Eshleman – https://www.health.mil/News/Articles/2020/05/06/DoD-to-honor-nurses-during-National-Nurses-Week-2020, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=90056140