LenteKunduzakkoord; enkele reacties

Enkele reacties op het Kunduzakkoord in de Volkskrant:

Geert Wilders: “De VVD vindt wel subsidies voor kunst en windmolens, maar zegt tegen de hardwerkende Nederlander: u gaat bloeden. De overheid blijft groot, dik en vet. Dat is oneerlijk en slecht voor de economie. Het is een ‘links feestje’.”

Je weet dat je met een rechtsextremist te maken hebt als iemand dit akkoord nog een links feestje noemt. Van het soort dat je in Amerika hebt en die de pers aldaar, gedomineerd door het hysterische Fox News, nog steeds te links vindt.

Alexander Pechtold: “’Eigenlijk hebben we het hele beleid van Wilders gesloopt. We moeten de extremen op links en rechts stopzetten en vanuit het midden een brug slaan.”

Nou, dat is inderdaad een van de weinige voordelen van dit akkoord, dat er geen spoor meer te bekennen is van achterlijke PVV-ideeën.

Emile Roemer: ‘Juist in crisistijd moet je werknemers zekerheid bieden en de economie op gang houden. Door dit akkoord gaat Nederland massaal de hand op de knip houden terwijl voor economische groei juist vertrouwen en investeringen nodig zijn.’

Een Keynesiaanse opvatting dus, net als die van Samsom:

Diederik Samsom: ‘Ik maak me zorgen, dit is een onverstandige route uit de crisis. Dit akkoord probeert een sprintje te trekken naar die 3 procent en valt daarna dood neer. Je moet naar een economie die blijft groeien, dit akkoord doet het omgekeerd.

Daar zou het inderdaad wel eens op neer kunnen komen.

Marianne Thieme, Partij voor de Dieren: ‘Dit is het Catshuis-akkoord verpakt in een groen cadeaupapiertje.’

Rake opmerking, vind ik:

Agnes Jongerius: volgens Jongerius breken VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie met hun plannen niet alleen de arbeidsmarkt af, maar werpen ze ook nog een extra drempels op door de reiskostenvergoeding voor forenzen te slechten. Ze wijst erop dat het werkloosheidcijfer afgelopen maand flink is gestegen en dat bijna een half miljoen mensen geen werk hebben.

Juist. En dan zegt zo’n Ineke van Gent (GL) dat je dan maar wat dichter bij je werk moet gaan wonen (zelf al jaren tussen Groningen en den Haag forenzend) met een sinds jaar en dag op slot zittende woningmarkt.

 

1 gedachte over “LenteKunduzakkoord; enkele reacties”

  1. Hahahaha, die Marianne, slimme meid, hahahaha groen verpakingspapiertje uit Kunduz. 🙂

Reacties zijn gesloten.