‘Debat’ GroenLinks stijl

Als je dacht dat de debatten voor de lijsttrekkersverkiezing van het CDA slaapverwekkend waren, dan moet je nog maar eens nadenken. Gisteravond was het eerste lijsttrekkersdebat van GroenLinks tussen Jolanda Sap en Tofik Dibi, wat een geneuzel. Samen gezellig aan een sta-tafel beetje keuvelen op borreluur-netwerken-niveau. Ik ken verjaardagen en kroegen waar het er harder aan toe gaat.

Maar het kan ook zijn natuurlijk dat ze zo aardig deden omdat er al zoveel schade was toegebracht in de aanloop naar een mogelijke verkiezing van een lijsttrekker. Een kandidatencommissie die gaat bepalen dat iemand, die al voor GroenLinks in de Tweede Kamer zit, niet geschikt is als kandidaatlijsttrekker, gaat het niet redden. Zo’n partij gaat het niet redden, op naar de 1 zetels!

Het was een tenenkrommend gebeuren, halfzacht, zonder smoel en met dezelfde geluidsman als van de CDA debatten.

1 gedachte over “‘Debat’ GroenLinks stijl”

  1. “Ik ken verjaardagen en kroegen waar het er harder aan toe gaat.”

    Helemaal mee eens.

    Het zogenoemd verkiezingsdebat voor het leiderschap van de neoliberale partij GL is een puur stijl schijnvertoning bedoeld om in de massa het indruk te wekken dat er sprake van democratie zou zijn, daar waar men in de achterkamertjes (traditioneel stijl neoliberale polderpolitiek) reeds besloten heeft dat die “allochtoon” mag niet aan de leiderschap überhaupt ruiken en daarom gaan we allemaal dan voor de ethnishzuivere neoliberale oplossing uit eigen volk genoemd JS.

Reacties zijn gesloten.