“Deal of the Century”

Vandaag bij het verwerken van een aantal artikelen, kwam het volgende artikel binnen:  “Details of Trump’s “Deal of the Century” Revealed by Israeli Media” (van de site IMEMC). In dit artikel zou dan het langverwachte vredesplan van de cowboy van de overkant uitgelegd moeten worden.

Het schijnt dat het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken een document heeft verspreid, dat uitgelekt is, bewust of onbewust; het uitlekken is nooit duidelijk en vaak is het bewust gedaan om de opinie reeds een bepaalde richting in te duwen.

Een aantal zaken uit dat gelekte document dat meteen door de media is verspreid, is het waard om eens verder te bekijken.

Er zal een overeenkomst worden opgesteld tussen Israël, Hamas en een derde partij die als verbinder zal optreden; door deze overeenkomst zal een nieuw Palestina moeten ontstaan in de gebieden Judea, Samaria en Gaza, met uitzondering van de nederzettingen. De nederzettingen zullen niet worden opgeheven en mogelijk nog een gedeelte worden uitgebreid.

Jeruzalem zal niet worden verdeeld en gedeeld door Israël en het nieuwe Palestina en zal de hoofdstad van Israël en het nieuwe Palestina zijn, de Arabische inwoners zullen burgers van het nieuwe Palestina zijn.

Egypte zal nieuw land verhuren aan Palestina met het doel een luchthaven te vestigen voor de vestiging van fabrieken en handel en voor de landbouw, uitgezonderd huisvesting. De grootte van de territoria en de prijs zal tussen de partijen worden bepaald door bemiddeling van de ondersteunende landen (een verklaring voor de landen die de voortzetting van deze weg zullen ondersteunen).

Het nieuwe Palestina zal geen leger mogen vormen en de enige wapens zullen de lichte wapens zijn van de politie. Israël en het nieuwe Palestina zullen een defensieovereenkomst ondertekenen, waarbij tegen betaling Palestina verdedigd wordt tegen alle agressie.

Als deze overeenkomst heel eerlijk bekeken wordt, verandert er nauwelijks wat voor de Palestijnen, niets voor die uit Gaza, niets voor die uit Al Quds en niets voor die van de West Bank. Palestina krijgt geen land terug, sterker nog het moet zelfs meer land inleveren, daar de bouw van de nederzettingen doorgaat.

Al Quds blijft verdeeld, waarbij de gemeenteraad – in handen van de vriendjes van de cowboy – de dienst uit blijft maken, net als nu. De Palestijnen zullen nauwelijks wat te vertellen hebben over hun hoofdstad van het nieuwe Palestina.

Vervolgens mag het nieuwe Palestina ook geen leger formeren, maar dat geldt natuurlijk wel voor de huidige bezettende macht, die zal het leger nooit opheffen, niet de Iron Dome opgeven. Deze “ …IJzeren Koepel, beter bekend onder de Engelstalige naam “Iron Dome”, is een raketafweersysteem van de Israëlische fabrikant Rafael Advanced Defense Systems. Het systeem is bedoeld om de Israëlische burgers tegen raketaanvallen vanuit naburige gebieden te beschermen. De Verenigde Staten waren ondersteunende partij … “

Het addertje onder het gras zal natuurlijk de druk zijn die de cowboy en zijn vriendjes uit Tel Aviv gaan opleggen, daarbij gesteund door het westen – want niemand zal ooit het lef hebben om naar de rechten van de Palestijnen te kijken of aandacht schenken aan de bezetting sinds 1948 – op de Palestijnse politieke partijen. In het gelekte artikel staat ook de volgende zin:  “ … Als Hamas en PLO bezwaar maken tegen deze overeenkomst, zullen de VS al hun financiële steun aan de Palestijnen annuleren en ervoor zorgen dat geen enkel land in de wereld geld aan hen overdraagt … “

De deal van de eeuw? Laat me niet lachen, het is gewoon voortzetting van de bezetting van Palestina. Als het vrije westen hier voor gaat kiezen, zullen ze nog verder het moeras van de bezettende apartheid ingezogen worden en tevens volledig verantwoordelijk worden gehouden op elke – hoe groot of klein die ook mag zijn – aanval op welke Palestijn ter wereld dan ook, op de aanvallen op de vrije pers en op de aanvallen op de Palestijnse activisten overal ter wereld.

Mevrouw Merkel, mevrouw May, heer Macron, heer Rutte en ga zo maar door, u bent verantwoordelijk voor het leven van de Palestijnen. Het is al 1 minuut voor twaalf, maar u kan er nog wat aan doen, maar dan wel opschieten en zeker niet kiezen voor de deal van de eeuw.