De zwijgende meerderheid in Nederland helpt vluchtelingen

Voor degenen die denken dat de varkenskoppen- en vuurwerkbommenbrigade meer vertegenwoordigen dan alleen het politieke riool vanwaaruit Wilders piept:

Nederlanders willen graag iets voor vluchtelingen doen en geven geld. Dat merken organisaties die zich voor asielzoekers in binnen- en buitenland inzetten. De donateurs blijven toestromen.

Een sterk groeiende groep Nederlanders geeft geld aan organisaties die zich inzetten voor vluchtelingen. Vorig jaar kwam er al veel meer geld binnen dan een jaar eerder bij clubs als VluchtelingenWerk en Stichting Vluchteling, vanwege de toename van het aantal asielzoekers.

Dat er de laatste maanden minder vluchtelingen naar Nederland komen, leidt vooralsnog allerminst tot een afname van donateurs, melden de organisaties nu. Ook Artsen zonder Grenzen (AzG) krijgt meer vaste donateurs.

Het aantal donateurs van VluchtelingenWerk Nederland, actief bij de opvang en integratie van asielzoekers, steeg vorig jaar met bijna 30 procent ten opzichte van 2014 naar in totaal 65.000. De gemiddelde bijdrage per donateur nam toe van 70 euro in 2014, naar bijna 111 in 2015. In totaal haalde deze belangenorganisatie 7,5 miljoen euro binnen, in 2014 was dat nog 3,5 miljoen.

Verder lezen.