De wervelstorm die het Europees parlement ontluist

IG Farben, het chemieconglomeraat dat onder nazibewind gevormd is in Duitsland, produceerde insectenbestrijdingsmiddel Zyklon B (dit was de officiële functie – de gaskamers waren “ter ontluizing” van degenen die naar binnen werden gedreven). Men zou denken dat het algemeen bekend was dat het mensenmoordende gas zo heette, maar een Frans “ecologisch verantwoord” bedrijf maakte in ieder geval tot voor zeer kort een schoonmaakmiddel Cyclone B. De B, moet u begrijpen, staat voor “biologisch”.

Het is onvoorstelbaar dat de producent niet wist dat de naam voor dit “product” een geschiedenis heeft. Maar je weet nooit. De WDR ging op reportage in het Europees parlement en trof nogal wat jongvolk aan dat van niets wist over Cyclone/Zyklon B.
U kunt het hier terugzien, na het item over zwarte piet (ook altijd leuk), omstreeks 10.30 min.
Treurig evengoed dat beklemtoond wordt dat de protesten over dit schoonmaakmiddel uit joodse hoek komt. Alsof het voor “de anderen” eigenlijk niet zoveel uitmaakt. Nou ja, die indruk krijg je wel uit de Stem der Volksvertegenwoordigers in Brussel hoort.

h/t Jaap de Paauw

3 gedachten over “De wervelstorm die het Europees parlement ontluist”

 1. De reden dat rechts middels de wannabe-Hitlertjes en Breivikjes altijd beginnen te krijsen en te jengelen over Godwins, mensen afzeiken en de mond trachten te snoeren die parallellen zien tussen de jaren van weleer en nu is opdat de geschiedenis vergeten moet worden of op zijn minst verdraaid. Zodat het kapitalistische systeem desnoods weer middels massamoord en oorlog overeind gehouden kan worden.
  Massamoord en gaskamers, een rechtse hobby…zeker nu!

 2. “De WDR ging op reportage in het Europees parlement en trof nogal wat jongvolk aan dat van niets wist over Cyclone/Zyklon B.”

  En niet alleen over dit ontwerp. Niet zo lang geleden stond in de Nederlandse krant de oproep om nooit meer 4 en 5 mei te moeten vieren.
  Daarvoor moet je helemaal niet naar de Europese Parlement te reizen.

  Mijn eerste reactie is dat dit deel onwetend volk die erg zelfingenomen denkt dat alleen dat wat tijdens eigen levensfase gebeurt aandacht verdient, heeft ook de volstrekt debiele holocaustontkennede (dit is de ware strekking) uitdrukking “Godwin” uitgevonden.

  Heb ik het reeds bij verschillende reacties aangegeven.

 3. Laat ik nog maar eens opmerken dat Nederland in de persoon van Rutte als premier een volstrekt incompetente, moreel volkomen gedegenereerde idioot heeft die het bestaat zijn kabinet te spiegelen aan Seys-Inquart, te blaten dat ie ‘niet zoveel op heeft met vergelijkingen met vroeger’ (meneer lult dus ook al na gelang het hem maar uitkomt), visies beschouwt als iets dat leidt tot concentratiekampen, fascisten hele normale mensen met hele normale standpunten vindt en geen notie heeft van waar de naam Hollandsche Schouwburg mee verbonden is….

Reacties zijn gesloten.