De vrienden van Hans van Baalen?

2014-02-22 Kiev vrienden van Baalen

Afgelopen week was Hans van Baalen, destijds vriendje van de nazi Joop Glimmerveen en thans VVD-orakel in het Europees Parlement, samen met voormalig VLD- premier Guy Verhofstadt (U weet wel: die wat betreft de VVD’ers op het tweede plan komt na de fascisten in het EP) in Kiev.

Want als er ergens democratie gebracht moet worden is een democraat in hart en nieren als Hans van Baalen, ex-lid van de extreem rechtse Pro Patria, er uiteraard bij.

In Egypte weet men daar bijvoorbeeld alles van.
Maar als ik inwoner van Kiev was, zou ik geloof ik ook als niet-jood maar overwegen de stad te verlaten….
Let even op de armbanden van het gajes, pardon: democratie-brengers gesteund door democraat in hart en nieren VVD’er Hans van Baalen op bovenstaande foto, dan weet u waarom ik dit zeg.

En voor zover het de bemoeienis van de EU met de gang van zaken betreft in Oekraïne: was de laatste keer dat de EU zich met een land bemoeide dat uiteen dreigde te vallen niet in de jaren negentig, met Joegoslavië?

Ook al zo’n daverend succes.

11 gedachten over “De vrienden van Hans van Baalen?”

 1. Is er niet een foto van hansie met een hakenkruis toen hij nog student was ? En zo ja heeft iemand die?

 2. Is niet het doel van de EU de landen op te heffen ?
  Uiteenvallen lijkt me dus te passen in die strategie.
  Verdeel en heers.

 3. Verhofstadt deugt trouwens ook voor geen 2 cent: i het EP gaat hij – zo schreef iemand vandaag in de Belgische media zo treffend – tekeer tegen de fascisten terwijl hij diezelfde fascisten in Kiev toejuicht.

 4. In de eerste duidelijke proxie-oorlog tussen “het herrijzende Rusland ” en de USA heeft de EU er dus duidelijk voor gekozen géén eigen koers te varen , samen met de voorbereidingen voor een handelsunie met de VS maakt dit duidelijk dat er van een neo-liberaal Europa niets te verwachten valt … Ook is duidelijk dat men liever het gemak heeft van het handhaven van de blokken uit de 20e eeuw dan Rusland weer bij Europa te (be)trekken … Aangezien Rusland straks een van de grootste en dichtsbijzijnde leveranciers van ruwe materialen zal zijn is het zelfs uit kapitalistisch oogpunt dom om met de USA in zee te gaan … Dat Rusland weer een dictatuur aan het worden is is natuurlijk irrelevant , Het politieke systeem van handelspartners is nooit belangrijk geweest … zal het ook nooit worden … Geld dat stom is , maakt recht wat krom is , geld dat slinks maakt rechts wie links is …

 5. Dit is niet de eerste proxy oorlog tussen het ‘westen’ aan de ene kant en China en Rusland aan de andere kant.
  In het conflict over Syrië heeft Putin de poot stijf gehouden, beweerd wordt dat de Russische marine twee VS raketten onderweg van Spanje naar Syrië heeft neergeschoten.
  Het VS Israelische smoesje dat zij in het O van de Middelandse zee een raketoefening hielden acht ik niet erg overtuigend.
  Hoe dan ook, Assad zit er nog, en de VS bakt zoete broodjes mat Iran.

  Een slavist van de universiteit Leuven typeerde het EU optreden in Kiev als ‘heel dom, en voortvloeiend uit achterliggende motieven’.
  Hij voegde daaraan toe; ‘dit conflict is nog lang niet over’.
  Brussel verwelkomde het vrijlaten van Timosjenko, die riep meteen op tot strijd tot het einde.

  De echte president, hij is democratisch aan de macht gekomen, zit nu in het O van de Ukraine, en lijkt niet van plan op te stappen.
  De Urkaine als Syrië II, lijkt me.
  En de gewone mensen daar zijn al straatarm.

  De EU brengt vrede en welvaart.

  Oorlog in de Ukraine tussen EU/VS en de Russische Federatie kan zo escaleren tot een wereldoorlog, ik denk niet dat Putin van plan is het begin van het einde van z’n land zomaar te slikken.

 6. Richard.
  Tja, dit zijn de zegeningen van de EU.
  Bloedvergieten wordt gebruikt tot eigen gewin.
  En wie denkt dat Rusland dit zal pikken kon wel eens bedrogen uit komen.
  Deze EU moet worden gestopt.

 7. Als Van Baalen ergens op de barricaden staat, weet je zeker dat het foute boel is. Die Janoekovitsj is overigens ook geen lieverdje.

  Maar stel de gebeurtenissen in Nederlandse verhoudingen voor. Stel dat er 75 doden vallen in gevechten tussen demonstranten en politie. Dan kan ik me niet voorstellen dat Rutte kan blijven zitten. Nieuwe verkiezingen zijn sowieso nodig.

 8. @Sjaax, de laatste keer dat Nederlanders massaal ergens om in beweging kwamen was in 1568. Zelfs de nazi-bezetting vonden ze in overgrote meerderheid wel best en ze lieten het anderen opknappen om er vanaf te komen.

 9. @Ralph,
  Zo er gebeurt meer in de wereld wat we niet eens op journaal zien,of in de krant lezen,veel onzin over naakte zwemsters,paaldanseressen,en over schaatsers in sjotsji,maar je kijkt er van op wat e in andere landen gebeurt en je geeneens weet van hebt,totdat je de link aanklikt die jij plaatste

Reacties zijn gesloten.