De vergiftigde discussie

Sinds jaar en dag wordt hier in Nederland een discussie gevoerd die volkomen vergiftigd is. De I en P discussie, ik ga er niet op in of ik voor of tegen ben, maar meer om het feit dat het aardig de pan uit rijst. Sinds de Grote Lijder in zijn jonge onbezonnen jaren naar I ging en in de kibboets ging werken, is het niet meer goed gekomen. Nu hebben we een club die, behalve ons wil vertellen hoe we moeten denken, ook nog vindt dat we eenzijdig hun liefde moeten delen. En als je die liefde niet deelt dan ben je fout en een antisemiet. Nu heb ik wat moeite met het woord antisemiet, want een antisemiet ben je als je tegen een bepaald volk bent en daar ook de bijbehorende benamingen geeft. Dan kom je op bedenkelijk sites met hakenkruizen en zo, die God betere het Hannie Schaft ook nog misbruiken.

Onze historie staat bol van veroveren van landen, moorden, kruistochten (wat ook niet meer was dan landjepik en roven, maar dan onder het mom dat die anderen heidenen waren) en overbrengen van ziektes waar letterlijk hele stammen inheemsen door werden weggevaagd. En tot op heden doen we het nog, want oorlog is een lucratieve business. In Nederland hebben we daar ook aan meegedaan met de superieure moraal dat wij christelijk waren, met de kerk voorop die zendelingen naar de heidenen in Afrika zonden om te bekeren tot de ware godsdienst, het christendom. Zij maakten ook de fout om er van uit te gaan dat de Afrikaan een onmondig kind was en de manier waarop het onmondige kind de natuur benaderde, dat was barbaars.

In Frankrijk hield Lodewijk XIV in 1685 huis onder de Hugenoten (protestanten). Lodewijk hield de Hugenoten voor: bekeren tot het katholicisme of de dood. De vervolging was buitengewoon heftig, families werden uit elkaar gerukt, jonge meisjes werden gedwongen om in een katholiek klooster te leven, kerkhoven verwoest en de Hugenoten vluchtten uit Frankrijk om zich te vestigen in Engeland, Nederland of Zuid-Afrika.

Al met al kun je stellen dat de manier waarop het christendom met zijn mensen om ging verkeerd heeft gewerkt en de gevolgen daarvan zijn tot op de dag van vandaag nog merkbaar. De fanatici van het christendom en de islam hebben tot op vandaag hun best gedaan, en met succes, om God of Allah neer te zetten als een chagrijnige, vervelende vrouwen- en homohatende xenofoob. Met het enige verschil dat er een hoofddoekje tussen staat, maar als het er op neer komt zijn vrouwen niets meer dan wandelende baarmoeders, die in naam van….zoveel mogelijk kinderen op deze aardkloot dienen neer te zetten, met dezelfde boodschap, wij zijn beter in naam van ……..

Het enige verschil is de gradatie in geweld, in het westen hangen wij homo’s en vrouwen niet op en aan stenigen doen wij ook niet. Maar voor wat geestelijke of lichamelijke mishandeling betreft doen wij niet onder. En ook al geven wij de moslims graag de schuld van het treiteren van homo’s en lesbo’s en het daaraan gerelateerde geweld; potenrammen en het chanteren van homo’s is toch echt een Nederlandse uitvinding, dat in het kader van de multi-culturele maatschappij volgelingen heeft. Zelfs in het bejaardenhuis kan je nog niet als homo zijnde uit de kast komen, want ook de oudjes treiteren de homo of lesbo weg. Wie denkt dat in huize Avondrood alles pais en vree is, moet zich 2x bedenken want daar gaat het leven ook gewoon door.

Het conflict in het Midden-Oosten is net zo goed te danken aan de westerse wereld, te beginnen met de Engelsen die de verdeel en heerstactiek uitstekend in praktijk brachten en uiteindelijk de liniaal door hele gebieden haalden, ongeacht de consequenties.

Als men een werkelijke discussie wil houden, houd dan de geschiedenis in het achterhoofd. Onder welke noemer je het ook wil brengen, we slaan gewoon nog elkaar dagelijks de hersens in. Of het nu om godsdienst, communisme of kapitalisme gaat. Maar sinds de Romeinen is verdeel en heers nog steeds van kracht en wordt iedereen tegen elkaar uit gespeeld. En zolang mensen dat niet wensen te begrijpen en achter een verderfelijke leider aanhobbelen, want tsja… multi-culti is ons opgedrongen, terwijl we altijd mult-culti  zijn geweest, zal het nooit wat worden.

3 gedachten over “De vergiftigde discussie”

  1. Nu hebben we een club die, behalve ons wil vertellen hoe we moeten denken, ook nog vindt dat we eenzijdig hun liefde moeten delen. En als je die liefde niet deelt dan ben je fout en een antisemiet.

    In alle eerlijkheid: die neiging bestaat in deze “discussie” bij bepaalde groepen wel al veel langer dan enkel alleen bij “die” club…

  2. `Nu hebben we een club die, behalve ons wil vertellen hoe we moeten denken, ook nog vindt dat we eenzijdig hun liefde moeten delen. En als je die liefde niet deelt dan ben je fout en een antisemiet.’

    Ha, liefde delen? Erger nog! Weldenkend Nederland zit opgezadeld met een gefrustreerde roedel geestelijk gederangeerden die dicteert dat we éénzijdig hun haat moeten delen. Mijn pacifistische instelling houdt op bij het idee dat verzet daartegen wenselijk is.

Reacties zijn gesloten.