De vastgoedmaffia rondom Hubert Möllenkamp

In de Quote aandacht voor het gajes dat zich rond de directeur van woningbouwvereniging Rochdale ophield en kwistig zijn zakken vol stopte.

Sloopondernemer Henk Oudt….een dissidente VVD-er die nog met Verdonk heulde, wordt verdacht van het betalen van ruim een half miljoen euro aan smeergeld en het cadeau doen van enkele prijzige Mercedessen aan Möllenkamp.

Hans van Veggel hoeft zich niet te melden vandaag. Hij kocht mogelijke vervolging in 2010 al af voor €25.000. Slim, want (zo rekende deze site al eens uit) dat was toen 0,008% van zijn vermogen. Multi werd verdacht van het betalen van steekpenningen aan de toenmalige Rochdale-directeur.

Omgevallen betonbaron Arie ’Ferarri’ van Erkel moet komen uitleggen waarom hij Möllenkamp acht giften gaf van in totaal €780.110 voor aanschaf en inrichting van een dubbelappartement in Lelystad, een VW Beetle, een zwembad en een Spaanse vakantievilla.

Meneer De Jager wil niks zeggen over deze miraculeuze aflossing, meldt het Financieele Dagblad hedenochtend. Gijs de Jager, een Amsterdamse vastgoedexploitant en een oud bestuurder bij VNO/NCW werd gelinkt aan omkooppraktijken in de zaak van VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers, maar daarvan vrijgesproken. Of De Jager ook betrokken is bij mistige geldtransacties in het geval Möllenkamp is onduidelijk.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)