De vader van Tristan van der Vlis vertelt liefdevol over zijn zoon

Het zal je maar gebeuren, je bent de vader van de zoon die in Alphen aan den Rijn een bloedbad heeft veroorzaakt. Ik kan me voorstellen dat de grond onder de voeten van de vader werd weggemaaid. Dat hij op de crematie van zijn zoon de herinnering in ere wilde houden is ook begrijpelijk. Dat de zoon schizofreen was is erg, want ouders die schizofrene kinderen hebben, weten wat voor verdriet dat kan brengen. Maar er zijn kinderen die geestelijke ziektes hebben en hun medicijnen slikken. Of voor een ander leven kiezen, hoe erg het ook kan zijn. Dat de maatschappij nog niet om kan gaan met mensen die een geestelijke ziekte hebben is bekend, dat een leger werkelozen allerlei afwijzingen krijgt is ook bekend.

Maar als je een zoon hebt die geestelijk ziek is en een wapenliefhebber is, dat is niet in orde. En het is ook niet in orde, dat men nu zegt dat het zo sneu is voor Tristan dat hij werkeloos en schizofreen was. Wat is het toch, dat er net als Karst, die ook dood en verderf zaaide, er de andere kant op wordt gekeken? Allebei de mannen visten in troebel water. En ik denk niet dat de overgebleven familieleden van de slachtoffers er zo over denken. Die dealen met het feit dat hun vrouw, man, broer, zuster of kind het leven heeft gelaten door een zwaar gestoorde. En dat de mannen op begrip kunnen rekenen van een deel van de bevolking dat al gehersenspoeld is. Ja, het is erg, dat de banen op de tocht zijn. Het is erg als je gezin daardoor getroffen wordt, maar er zijn wel mensen die hun schouders er onder zetten en gewoon doorgaan. En niet in de auto gaan zitten om een aanslag op de Koningin te plegen die, als het al gelukt was, niet meer dan een deuk in een pak boter zou zijn geweest.

Of een geweer pakken en onschuldige winkelaars op klaarlichte dag dood te schieten. Ik kan me voorstellen dat de ouders hier geen raad mee weten, maar het is wel een klap in het gezicht voor de mensen die hiermee moeten leren leven. De dader, ach die kon er niets aan doen, want hij was niet toerekeningsvatbaar. Maar wel intussen krijsen op de rechters die ‘links’ zijn.

Je kan wel zeggen dat de massa uitstekend is gemanipuleerd. Hun eigen problemen toedekken, maar wel gelijk klaarstaan als er iets gebeurt door een allochtoon, want die kan er te allen tijde wél wat aan doen.

Ik kan begrip op brengen voor de vader, want als ouder heb je als je kind geboren wordt, je kind lief boven alles. Maar het was wat gepaster geweest als hij had gedacht aan de anderen, die door de waanzin van zijn zoon in het zelfde schuitje zitten. En die het niet kunnen begrijpen dat op klaarlichte dag zoiets gebeurde.

28 gedachten over “De vader van Tristan van der Vlis vertelt liefdevol over zijn zoon”

 1. Ik vind dat de vader van Tristan van der Vlis heel veel te verwijten valt. Tristan van der Vlis woonde onder zijn vaders dak terwijl hij vuurwapens in eigen beheer had. Zijn vader was op de hoogte van zijn geestesziekte en waarschijnlijk ook van dat voorwaardelijk sepot wegens bedreiging. Zijn zoon was een psychiatrisch patiënt die kampte met depressies en met een sepot voor een geweldsmisdrijf. Hoe haal je het in je hoofd om die jongeman alleen te laten met vuurwapens?

  Een kennis van mij heeft zijn vuurwapens niet meer in huis omdat zijn zoontje al als kleuter de gekste dingen kon open krijgen. Het kind in kwestie heeft zich al eens verwond aan een brievenopener die in een kastje met slot er op werd bewaard. Hij probeerde de grote snee in zijn hand eerst geheim te houden. De ouders besloten dat het een kwestie van tijd was voor hij de kluis met vuurwapens zou open krijgen met alle gevolgen van dien. Dat hebben ze dus niet afgewacht.

  Ik ben niet tegen vuurwapen bezit. Sterker nog ik ben voor wapenbezit ter persoonlijke bescherming. Je persoonlijke omstandigheden moeten dit echter wel toestaan. Als je schizofrenie hebt en een geschiedenis van zelfmoordpogingen dan moet je geen vuurwapen onder handen willen hebben. Je dierbaren moeten ook niet willen dat je die in eigen beheer hebt.

  Vader Van der Vlis zou ook moreel verwijtbaar zijn geweest als hij had toegestaan dat zijn zoon terwijl hij onder zijn dak woonde auto reed terwijl hij visueel gehandicapt was of constant dronken.

  Als Tristan Van der Vlis minderjarig was geweest dan stond zijn vader nu voor de rechter.

  Het is misschien niet wettig en overtuigend te bewijzen maar Tristan van der Vlis had mogelijk gewoon onder bewind moeten staan want hij kon niet volledig als zelfstandige volwassene functioneren. Dat wisten zijn ouders en naasten.

  ‘Tristan heeft de afgelopen jaren een ongelofelijke strijd moeten leveren tegen zichzelf en de wereld om hem heen. Hij heeft deze strijd als een dappere, verantwoordelijke jongen gestreden. Probeert u zich eens voor te stellen hoe het moet zijn om trouw, keer op keer te solliciteren en telkens je baan te verliezen en op het laatst botweg afgewezen te worden. Hoe moet dit bij hem aangekomen zijn?’
  http://www.ad.nl/ad/nl/3722/Binnenland/article/detail/581852/2011/05/03/Hans-van-der-Vlis-vertelt-liefdevol-over-zoon-Tristan.dhtml

  Hans van der Vlis, waar haalt u het lef vandaan om uw zoon dapper en verantwoordelijk te noemen? Hij heeft ongewapende weerloze mensen gedood. Als u enig fatsoen en eergevoel had, dan zouden deze woorden niet in deze zin van uw lippen zijn gerold. Probeert u het zich voor te stellen hoe het is voor de nabestaanden om hun dierbaren te missen omdat u geen moeite deed om Tristan van zijn vuurwapens te scheiden. Was die leuke hobby van uw zoon al die levens waard? Ga u schamen!

  Pa Van der Vlis is de nabestaanden excuses schuldig en zou zijn wapens en zijn vergunning gewoon moeten inleveren.

  De ouders van Bilal B die een stel politieagenten neerstak voor hij zelf werd dood geschoten kregen bij lange na niet de hoeveelheid begrip die Pa Van der Vlis krijgt terwijl zij heel veel moeite hebben gedaan om hun zoon tegen zichzelf en anderen te beschermen.
  http://www.depers.nl/binnenland/112780/Bilal-B-hoorde-stemmen.html

  In het geval van Bilal B waren de racistische speculaties niet van de lucht
  http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/142713/Bilal-B.-schizofreen-door-consangune-ouders.htm

  Waar is Afshin Elian Leon de Winter nu om te vragen of er misschien schizofrenie in de familie van Tristan van der Vlis’ ouders voorkwam?

 2. Voor de duidelijkheid, het was Leon de Winter die zich afvroeg of de schizofrenie van Bilal B. door een neef/nicht-huwelijk van zijn ouders kwam, niet Afshin Ellian.
  Wat betreft de uitlatingen van van der Vlis, die heeft hij gedaan op de crematie van zijn kind.
  Nou vind ik dat die vader nooit had moeten toestaan dat zijn kind met een dergelijk ziektebeeld wapens in zijn bezit had. Dat valt hem te verwijten.
  Maar hem erop afrekenen dat hij op de crematie van zijn kind zegt dat hij zijn strijd tegen zijn ziekte als een dappere, verantwoordelijke jongen gestreden heeft, vind ik echt onnodig.
  Het feit dat de zoon tot zijn walgelijke daad is gekomen, zegt niets over de jaren daarvoor waarin Tristan van der Vlis het hoogstwaarschijnlijk inderdaad verschrikkelijk moeilijk met zichzelf en de wereld om hem heen heeft gehad.
  En tot slot is het niet de schuld van de vader van Tristan van der Vlis dat de onderbuikjes zich zoals altijd roeren en de ouders van Bilal B. een hoop racistische shit over zich heen kregen.

 3. @#2 Farah,

  Bedankt voor je feedback.

  Hans van der Vlis is zeker niet verantwoordelijk voor de racistische uitlatingen jegens de familie van Bilal. Hij mag zich echter in zijn handen knijpen dat hij in het huidige klimaat niet tot een minderheid behoort. Wat denk je dat een Marokkaanse vader over zich heen zou krijgen als hij het AD dergelijk woorden uit zijn mond liet optekenen in dezelfde omstandigheden?

  De woorden “dapper en verantwoordelijk” schoten mij in het verkeerde keelgat. Dat heeft ook te maken met mijn persoonlijk opvattingen over training in vecht- en krijgskunsten. Het opdoen van dergelijk kennis hoort gepaard te gaan met het ontwikkelen van een erecode. Ik heb reden om aan te nemen dat noch Hans van der Vlis noch Tristan een dergelijke code hadden.

 4. @#3 Sofia
  “Wat denk je dat een Marokkaanse vader over zich heen zou krijgen als hij het AD dergelijk woorden uit zijn mond liet optekenen in dezelfde omstandigheden?”

  O ja, breek me de bek niet open, ik ben genoegzaam bekend met het meten met 2 maten wanneer zich de gelegenheid voor doet een buitenlander of een moslim iets in de schoenen te schuiven.
  De masochist in mij kan het bijvoorbeeld niet laten regelmatig de lezersreacties in bijvoorbeeld Elsevier en De Telegraaf te lezen.
  Daarom ben ik ook zo blij dat ik Krapuul ontdekt heb 🙂

 5. De reacties in de Elsevier en de Telegraaf? Dat is wel heel erg masochistisch van je.

  Welkom op de site, Farah.

 6. Als de vader van Tristan hem zoveel lief heeft, had hij hem nooit met wapens laten spelen.

  Hij is de personificatie van de onverantwoordelijkheid zelve. Eigenlijk begin ik nu te twijfelen of de vader überhaupt normaal is.

 7. Schijnbaar wel, ik heb begrepen dat hij zijn lessen weer hervat en dat er niemand heeft afgezegd. Het is een kunstenaar. Bij een ander hadden de ruiten er ingelegen.

 8. even een kwootje

  If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle.
  – Sun Tzu

  het kan dus geen kwaad om af en toe de telegraaf, elsevier, geenstijl, etc. te checken 🙂

  welkom Farah

 9. meharis Schreef:

  Schijnbaar wel, ik heb begrepen dat hij zijn lessen weer hervat en dat er niemand heeft afgezegd. Het is een kunstenaar. Bij een ander hadden de ruiten er ingelegen.

  Met mensen die terug kunnen schieten, kijk je wel uit.

 10. …..ik verwacht van geen enkele vader dat hij onder zulke omstandigheden objectief over zijn eigen kroost oordeelt. Ook Tristan’s vader heeft recht op verdriet; hij is immers tevens slachtoffer omdat hij nu zijn zoon kwijt is die hij ondanks alles liefhad.

  Het is overigens heel gewoon dat leden van een schietclub de eigen wapens ( ze mogen er drie in bezit hebben) thuis bewaren in een door de politie (na geïnstalleerd te zijn) goedgekeurde wapenkluis. Thuis bewaren van wapens wordt gestimuleerd omdat er bij inbraak hoogstens drie wapens worden gestolen en niet een aantal waarmee je een heel leger kan bewapenen zoals bij diefstal uit een centraal depot.

  Ik vind trouwens de leeftijd waarop iemand lid mag worden van een schietclub -dus eigen wapens thuis man beheren- véél en véél te laag. Als argument daartegen wordt opgevoerd dat men jongeren moet kunnen opleiden voor de (Olympische!) schietsport maar dat lijkt mij een schijnargument.

 11. # kaaskop

  Wat mij betreft heeft u met dit kwootje een eerde onafgemaakt side topic over de wijze van reageren op Wildrs en co. afgemaakt.
  “”Respect your enemy'””,had ik al eerder op krapuul naar voren gebracht ivm met de manier waarop er op Wilders en co als terecht gebrek aan fatsoen gezien dat bij de tegenstander ontbreekt, kan reageren.
  “‘Respect your enemy”” in deze hield niet dat men daarmee ook waardering toont maar inzicht heeft in de aard en wijze van strijden daarvan.
  Selfrespect als zelf kennis en inzicht als even belangrijk voordat men ten strijde gaat.
  Om het complexe daarvan als voorbeeld aan te geven gaat een geboren straatvechter een straatgevecht als ervaring deskundige aan . Dit omdat hij/zij de technieken/codes van een straat gevecht zelf kent en weet wanneer de leider op komt dagen om deze te verslaan..
  Er is niet 1 overwinnigs weg in geval van belaging maar wel met het door u gegeven quote als wijsheid voordat men eraan begint. .
  Thanks kaaskop en `Sun Tu. , ik had het verder maar laten liggen omdat uitwerking al moeilijk genoeg was. .

 12. On topic vind ik het grootste argument over dit drama het wel of niet mogen houden van schietclub wapens in huis.
  De vader kan om legio redenen naar een schietclub met zijn zoon zijn gegaan.
  Suicidale in combinatie met sociaal teruggetrokken en/of afgewen jongeren zijn neven symtomen van schizofrenie als niet onderschatten gevaar voor patient en sameneving.. .
  Mogelijk is er sprake van een niet eerder niet duidelijk vastgestelde diagnose omdat dit moeilijk is, de schizofreen laat niemand in zijn wereld binnnen.
  Kortom , wat de vader ook heeft op de begravenis heeft gezegd is, triest is het .
  Wie daar een issue van maakt is mi. niet bezig met het voorkomen van een dergelijk bloedblad en tragedie..
  Wat dit met tekenleraar of kunstenaar te maken heeft ,vergeljjking met moslims of zo, ontgaat me ook.

 13. #10 Henk Middelzee
  …..ik verwacht van geen enkele vader dat hij onder zulke omstandigheden objectief over zijn eigen kroost oordeelt

  Spot on !
  Objectiviteit is hoe dan ook moeilijk bij ouders te zoeken, het zelfde gaat op voor signalen op tijd weten weten op te pakken, ze`niet willen weten en/of onwetenheid daarover ..

 14. #1Sofia van der Linde

  Tenenkrommend is je reactie! Wat wil je toevoegen met je reactie?! Weinig zeggend geouwehoer over
  idioten met wapens in hun bezit, …ohja je kennis dat is dan wéér géén idioot want die doet verstoppertje spelen met z’n wapen en kind!

  Echt de ziekelijkeheid die van je uitgaat door te stellen dat wapenbezit OKE is enkel uit zelfbescherming, en vervolgens het gore lef hebt om de bovenstaande reacties’s te schrijven maakt het dat ik me afvraag of we je niet eens aan zouden moeten melden bij het GGD!

 15. @#14 Mijn reactie is duidelijk zou ik zeggen. Jij daarentegen post gescheld zonder argumenten. Wat wilde jij daarmee toevoegen?

  Ik vind dat Hans van der Vlis veel te verwijten valt en daar geef ik argumenten voor.

  Als Tristan van der Vlis werkelijk een verantwoordelijke jongeman was geweest dan was hij zijn medicatie blijven slikken of hij had zijn wapens ingeleverd en op tijd om hulp gevraagd toen het slechter met hem ging. Er zijn genoeg mensen met schizofrenie en andere stoornissen die deze maatregelen wel nemen. Ik vind het aanstootgevend dat Hans van der Vlis zijn zoon dapper en verantwoordelijk noemt gezien de omstandigheden. Tristan van der Vlis heeft niet alles gedaan om te voorkomen dat zijn ziekte de overhand kreeg en hij heeft ook niet alles gedaan om te voorkomen dat hij een gevaar voor anderen zou worden als hij weer wanen of een psychose zou krijgen.

  Als Tristan van der Vlis geen geschiedenis van zelfmoordpogingen, depressie en psychoses had of zijn ziekte voor iedereen verborgen had kunnen houden dan zou ik anders over Hans van der Vlis oordelen. Tristan van der Vlis kon zijn ziekte echter niet verbergen. Collega’s zagen hem met zichzelf praten. Tristan vertelde nota bene kennissen die wisten dat hij vuurwapens had over gewelddadige fantasieën. Zijn vader wist dat zijn zoon risico liep op een ernstige terugval in waanzin. Tristan van der Vlis was al eens opgenomen en had al eens zichzelf verwond met een luchtdrukwapen als minderjarige. Zijn vader wist dat hij zich slecht voelde vanwege zijn werkloosheid. Werkloosheid is een vaak voorkomende aanleiding voor zelfmoordpogingen en geweld bij mannen. Stress en depressie kunnen een psychose veroorzaken als je schizofreen bent.

  Tristan van der Vlis rookte meerdere keren per maand wiet. Bepaalde stoffen in wiet blijven een paar weken in je hersenen aanwezig. Als je meerdere keren per maand blowt dan ben je permanent onder invloed. Daar was zijn vader hoogstwaarschijnlijk ook van op de hoogte. Wietgebruik is gevaarlijk als je schizofreen bent, omdat het je weerstand tegen psychoses verlaagd net als alcohol. Veelvuldig zwaar wietgebruik kan zelfs schizofrenie veroorzaken bij mensen die er geen aanwijsbare aanleg voor hebben en geen geschiedenis van andere psychische klachten hebben. Mensen met een aanleg voor schizofrenie moeten niet blowen en drinken en al helemaal niet als ze al eens een psychose hebben gehad. Tristan van der Vlis had dit moeten weten. Als hij echt zo’n verantwoordelijke jongeman was geweest dan had hij zich ingelezen in zijn ziekte en was hij geen ontremmende middelen gaan gebruiken.

  Gezien de omstandigheden had Tristan van der Vlis nog geen open scheermes in bezit moeten hebben laat staan vuurwapens.

  En dan heeft zijn vader nog het lef om tegen de pers te zeggen dat hij zo graag weer opgenomen wil worden in de Alphense gemeenschap.

  De ouders van Tristan van der Vlis, die vorige week zaterdag in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan den Rijn zes mensen en zichzelf doodschoot, willen graag weer opgenomen worden in de Alphense gemeenschap.
  http://www.ad.nl/ad/nl/3722/Schietpartij-Alphen-a-d-Rijn/article/detail/579337/2011/04/18/De-ouders-van-Tristan-hebben-ook-levenslang.dhtml

 16. Ron Schreef:

  Echt de ziekelijkeheid die van je uitgaat door te stellen dat wapenbezit OKE is enkel uit zelfbescherming, en vervolgens het gore lef hebt om……( jou aan moeten melden bij GGD)

  Lastig hè Ron? Vrijheid van meningsuiting? Ook nazis besschouwden andersdenkenden als ziek die
  ausradiert moesten worden.

 17. Totalitaire geesten noemen mensen waar ze het niet mee eens zijn graag gek. Mensen die niet kunnen argumenteren doen dat ook.

  Als ik ziekelijk ben omdat ik voor wapenbezit ben ter eigen bescherming dan zou iedere politieagent en iedere soldaat zich ook bij een therapeut moeten melden. Dat zijn namelijk mensen die beroepshalve geweld opzoeken terwijl ze wapens dragen. Ik zoek geen gevaarlijke situaties op, maar als ik toch in zo’n situatie kom dan zal ik me verdedigen. Zelfverdediging geldt als een natuurlijk mechanisme. Het maakt deel uit van het instinct tot zelfbehoud.

  ————————————

  Als Hans van der Vlis een etnische Marokkaan of een Antilliaan was dan stonden er waarschijnlijk al prominente PVV’ers te verkondigen dat hij en zijn familie gedeporteerd zouden moeten worden.

  De dubbele moraal in dit land is steeds openlijker aanwezig.

 18. Henk Middelzee Schreef:

  ..ik verwacht van geen enkele vader dat hij onder zulke omstandigheden objectief over zijn eigen kroost oordeelt. Ook Tristan’s vader heeft recht op verdriet; hij is immers tevens slachtoffer omdat hij nu zijn zoon kwijt is die hij ondanks alles liefhad.

  Dit klopt simpelweg niet want een heleboel mensen hebben het kwaliteit van zelfreflectie. Blijkbaar de vader van Tristan niet.
  Als je zoon een hele groep onschuldige mensen genadeloos en koelbloedig afgeknald heeft, inclusief kleine kinderen, mag je best wat terughoudend doen in het publiek. Privé mag je doen wat je wil, niemand stopt je. Natuurlijk gaat het om fijne maatschappelijke kwaliteiten als respect voor anderen, tact en voor ’s een keertje beseffen dat je niet de enige bent op dit wereld die verdriet kan hebben. Voor Nederland vaak onbekende kwaliteiten, waarvan bewijs geleverd door vader van Tristan.

  Dit is een koelbloedige groepsmoord (serie moord is wat sterker) uitgevoerd in koele bloede met zware maatschappelijke gevolgen. Volgens de draaiboek van de FBI zouden de ouders meegenomen moeten worden voor grondig onderzoek en verklaring van omstandigheden en als die regels inderdaad toegepast worden krijgen de ouders dan moeilijke tijden mee.

  Ik krijg eerder het indruk dat de ouders hier ontzien worden en de gevolgen van de daad van Tristan sterk gebagatelliseerd wordt.

  Dan is de reactie van de vader zeer opvallend.

 19. Ron Schreef:

  Echt de ziekelijkeheid die van je uitgaat door te stellen dat wapenbezit OKE is enkel uit zelfbescherming, en vervolgens het gore lef hebt om de bovenstaande reacties’s te schrijven maakt het dat ik me afvraag of we je niet eens aan zouden moeten melden bij het GGD!

  Hoewel off-topic, toch nogmaals:
  Een afgeleide van een Godwin die door onderbuikse reaguurders vaak wordt gebruikt, als hun ongelijk is aangetoond en de argumenten op zijn, is het inzetten van de gekkenkaart:
  `Je bent gek, gestoord.’ `Links lijdt aan grootheidswaanzin’. `Islambeschermers zijn geschift, dhimmies moeten tbs!’ – zie bv. dagelijks de Telegraaf – en NuJij-reacties.
  Machthebbers van welke politieke signatuur ook, zien afwijkende meningen altijd als een psychisch `fremdkörper’, of als `entartet’ om even in de Godwinsfeer te blijven.
  Volksmenner Wilders vormt hierop geen uitzondering met zijn `Knettergek!’, hoewel uiteraard zijn eigen geestelijk welbevinden dunkt me een fatsoenlijk `Gesundes Volksempfinden’ behoorlijk in de weg staat.
  https://krapuul.nl/blog/29975/trolbestrijding-voor-dhimmies/

 20. Als ik ziek ben omdat ik vind dat wapenbezit toegestaan moet zijn om jezelf in nood te verdedigen, wat is iemand dan die voor de sport wapens bezit? Zou dat dan niet als nog zieker moeten gelden? Ik vind het zelf een beetje raar om een verlengde van het instinct tot zelfbehoud te pathologiseren, maar een potentieel gevaarlijk hobby buiten beschouwing te laten.

  Hans van der Vlis mag zich gezien de omstandigheden in zijn handjes knijpen dat zijn buurtgenoten niet meer van schizofrenie afweten. Als hij slim was dan zou hij ophouden met de aandacht op zich te vestigen.

  Ik vind het normaal dat Hans van der Vlis onvoorwaardelijk van zijn zoon houdt. Ik heb een probleem met zijn onbeschaamde houding gezien de ton boter die hij op zijn hoofd heeft.

  Ik benieuwd of Ron het lef heeft om zelf te zeggen hoe ik dan wel over Hans van der Vlis moeten oordelen en daar argumenten voor te geven.

 21. Sofia van der Linde Schreef:

  Als Hans van der Vlis een etnische Marokkaan of een Antilliaan was dan stonden er waarschijnlijk al prominente PVV’ers te verkondigen dat hij en zijn familie gedeporteerd zouden moeten worden.

  Dat geldt ook voor Sander V. de moordenaar van Millie Boele, wiens achternaam door rechtse spreekbuizen niet wordt vermeld, kennelijk om de korpseer van onze Nationale `politie’ niet te bezoedelen.
  http://www.ad.nl/ad/nl/2202/Milly-Boele/article/detail/573650/2011/03/17/Moeder-van-Sander-V-wil-nog-leven-als-haar-zoon-vrijkomt.dhtml

 22. Als leden van de Marokkaanse gemeenschap een crimineel uit hun groep niet hard genoeg veroordelen dan worden ze er door rechts Nederland van beschuldigd dat ze dit soort gedrag goedkeuren.

  Het is telkens weer hetzelfde gezeur als een blanke man een stel mensen vermoord ook in de VS. Er wordt geroepen dat niemand dit had zien aankomen. Dat je dit soort dingen nu eenmaal niet kunt voorkomen.Het was altijd zo’n normale jongen/jongeman/man. Alleen een beetje stil…. en dan komen alle verhalen los waar uit blijkt dat het dus helemaal geen normaal persoon was.

  Tristan van der Vlis, opsomming van de probleem factoren
  – schizofreen
  – opgenomen in een inrichting op zijn 17e
  – zelfverwonding met een luchtdruk wapen op zijn 17e
  – sepot wegens bedreiging op zijn 17e
  – gestopt met antipsychotica
  – praatte in zichzelf > bij een schizofreen iemand betekent dat doorgaans dat hij stemmen hoort
  – werkloos
  – depressief
  – blowt meerdere keren per maand terwijl hij al psychotisch is geweest
  – praat met kennissen over zijn gewelddadige fantasieën
  – bezit meerdere vuurwapens en kan er mee omgaan

  Hoeveel rode vlaggen moet iemand neerpoten voor mensen eens met iemand gaan praten of naar de politie stappen?

  Schizofreen, hoort stemmen, heeft vuurwapens en praat over mensen overhoop knallen met oppervlakkige kennissen zou voor iemand met gezond verstand meer dan afdoende moeten zijn.

  Tijd dat de Nederlandse gemeenschap eens de hand in eigen boezem steekt.

 23. Sofia van der Linde Schreef:

  Schizofreen, hoort stemmen, heeft vuurwapens en praat over mensen overhoop knallen met oppervlakkige kennissen zou voor iemand met gezond verstand meer dan afdoende moeten zijn.
  Tijd dat de Nederlandse gemeenschap eens de hand in eigen boezem steekt.

  Groot gelijk!

  Zelf heb ik respect voor iedereen z’n verdriet maar de situatie met de vader van Tristan grenst aan gewone medeplichtigheid.

 24. Medeleven aan de slachtoffers en toch ook de familie.

  Schizofrenen hebben geen ziekteinzicht en willen geen medicijnenm innemen omdat ze immers volgens henzelf niet ziek zijn.

  Het komt nogal eens voor dat de familie er ook niets van wil weten. Dat zijn de mensen die steen en been klagen als er dwangmedicatie wordt gebruikt. Immers hij is niet ziek. Het is tijdelijk, zo weer over.

  Helaas is schizofrenie een chronische ziekte,.

 25. (#15) Sofia van der Linde

  Ik scheld niet…ik maak aan jou gerichte verwijten! Het gaat daarbij om jouw geweldige simplistische redenatie van zolang het niemand treft is het niet jouw probleem…zeg maar Nederland anno 2011! Wat dat betreft geldt voor de schrijver van dit artikel dezelfde blaam!

  Als jij lult over argumentatie (@#1Sofia van der Linde 4 mei 2011 – 4:24 pm ), nouh vooruit mischien ligt het aan mij maar ik lees nergens argumenten, ik lees vooral verwijten gericht aan iemand die enkel en alleen zijn zoon wil herdenken en verder héél véél moralistisch gelul!

  Ik heb nog nergens gelezen dat PA van der Vlis het op prijs stelde dat zijn zoon mensen dood schoot, maar jij weet wel met je vingertje te wijzen! Dat…”Pa Van der Vlis de nabestaanden excuses schuldig is en zijn wapens en zijn vergunning gewoon moet inleveren”….nouh volgens mij was Pa van der Vlis daar al mee bezig!

  En Bilal B? De beste jongen had al meer strafbladen dan Tristan aan stoornissen ! Maar ik heb tenminste het FATSOEN om de vader van Bilal B, enkel uit respect aleen al, zijn zoon te laten herdenken zoal hij dat wil! Afgelopen 5 mei was dat toch weer even anders dankzij enkele “rotjochies”!

  Van jouw zijde lees ik in je comments alleen maar de véle “als’jes” en “maar’en” en de “ik vind’jes”… of wel jou argumentatie onderbouwd vanuit jouw visie…komt ie:

  -Ik vind dat de vader van Tristan…
  -Ik ben niet tegen vuurwapen bezit…
  -Ik ben voor wapenbezit…
  -Als Tristan Van der Vlis minderjarig was (was ie niet)….
  -Ik vind dat…..

  -……” De woorden “dapper en verantwoordelijk” schoten mij in het verkeerde keelgat. Dat heeft ook te maken met mijn persoonlijk opvattingen over training in vecht- en krijgskunsten. Het opdoen van dergelijk kennis hoort gepaard te gaan met het ontwikkelen van een erecode”…….

  Erecode’s in vecht- en krijgskunsten zijn voor mietjes die niet weten wat normen en waarden zijn in de normale maatschappij…maar dat zijn dan weer mijn persoonlijke opavttinngen daarover…

  Oh ja…. -Met mensen die terug kunnen schieten, kijk je wel uit…(Tuurlijk onze heldin Sofia too the resque!)

  Vanaf (#15Sofia van der Linde 5 mei 2011 – 8:20 am) ga je pas argumenten gebruiken…hoewel je dat naar mijn mennig uit de media hebt getrokken en aan de hand daarvan je beeld vormt!!!

  Je reactie (#17Sofia van der Linde 5 mei 2011 – 9:08 am) vindt ik ook typerend! Waar lees jij GEK?!

 26. Vraag: Maar wat had die arme vader dan moeten doen dan proberen een beetje begrip te kweken voor zijn zoon?
  Antwoord: “Toen Mordechai vernam wat er was gebeurd, scheurde hij zijn kleren, hulde zich in een rouwkleed en wierp stof over zijn hoofd. Zo ging hij de stad door, terwijl hij luid en bitter weende.” Ester 4:1

Reacties zijn gesloten.