De Tweede Golf die de heersende klasse voorbijgegaan is

ontgroening05-blurNog is de gedachte aan het congres waar ik twee weken geleden was zeer levend – het hoofdthema was feminisme. Alle kletspraatjes over gebroken glazen plafonds en over hullie die Onze Normen en Waarden, de beste van de aardbol, niet huldigen met hun vrouwvijandige praktijken, worden hier in Nederland met een machtige zwaai opzijgeveegd:

“Voor jullie ligt de derde editie van de Oprechte Almanak. Na het bedroevende jaar 2015, met welgeteld twee geile wijven, heeft de redactie besloten om dit jaar wél een Oprechte Almanak te maken. Jaar 2016 siert zich namelijk door haar grote aantal hete herten.”

“Vóór het maken van deze almanak zag de redactie door de shag de rails niet meer. Maar na veel discussie op de redactie hebben wij een uiteindelijke selectie van de 23 mooiste mokkels gemaakt. Voor het gemak zijn zij van gegevens en een bindende rating voorzien. Tot slot: moge de gore wijven met hun kut over een kanon worden getrokken.”

Het genootschap heet Vindicat atque polit, “Handhaaft en polijst/beschaaft”. Misschien is het van belang uit te leggen dat het Latijnse voegwoord atque in tegenstelling tot het ieder wel bekende et een samenhang zoniet een identiteit uitdrukt. Dus handhaven door te beschaven, zou je het kunnen lezen. Vandaar het bovenstaande citaat. Hoevelen van deze barbaren zullen ingewijd zijn in het Latijn, overigens, om van verdere intellectuele bagage maar te zwijgen. Wij zijn hier in GeenStijlstreken.

De Volkskrant was in mijn studietijd studentenkrant bij uitstek, reden waarom ik het blad eigenlijk hartgrondig minachtte. Helaas viel er niet aan te ontkomen op den duur, hoewel het ding nu uiteraard weer behoorlijk misbaar is. Maar men heeft er nog steeds een Warm Oor voor studenten:

Het is weer zover. Een groep mannelijke leden van een studentenvereniging, dit keer Vindicat in Groningen, maakt een lijst waarop de seksuele prestaties van jonge vrouwen worden beoordeeld. Met naam, foto, huis en telefoonnummer er voor het gemak maar even bij. Heel erg pijnlijk, in de eerste plaats voor de vrouwen zelf, die publiekelijk als slet te schande worden gezet en ernstig worden aangetast in hun privacy.

Maar ik vind het ook gênant dat er vanuit de studentengemeenschap geen heldere veroordeling komt van dit soort gedrag.

Schrijft een politicologe annex historica, ooit lid van een katholieke studentenvereniging te Leiden geweest.

“De studentengemeenschap”. Uit het citaat kan men afleiden dat op deze manier over vrouwelijke studenten praten/schrijven usance is in die kringen, mos in een verder ook al niet begrepen taal. Het is immers weer zover!
Het is om te huilen, maar het moet ook genoteerd worden. Zij die zich opmaken de rangen van de heersende klasse te vullen, mannetje of vrouwtje, hebben niets maar dan ook niets te maken met zoiets als een Tweede Feministische Golf. Dit zijn vooral getuigenissen van de Veronica/GeenStijl/VVD-patjepeeïgheid die net voor vrijgevochten doorgaat en verder niet het minste respect voor de medemens met zich meebrengt. Van welk geslacht dan ook: de illustratie is een screenshot van hoe men te “ontgroenen” eerstejaars handhaaft en beschaaft waarbij dit seizoen iemand het ziekenhuis is ingeslagen met een hersenoedeem.
Das Gesicht der herrschenden Klasse.