De straat op voor democratie – het idee!

De afgelopen zoveel maanden zijn op allerlei plaatsen in de wereld mensen massaal de straat opgegaan om simpelweg democratie te eisen.
We zouden eigenlijk blij moeten zijn dat er nog zoveel mensen niet cynisch over zijn maar geloven dat er echt iets van gemaakt zou kunnen worden. Zoals in Tunesië, Egypte, Bahrein, Jemen, Syrië, in Gabon en Swaziland – en voor Europa: Groot-Brittannië met zijn UK Uncut, Spanje en wellicht nu ook Frankrijk.

In een land waar die democratie niet meer serieus genomen wordt en verkwanseld wordt aan xenofoben en fundamentalisten is het bijna niet meer voorstelbaar dat er miljoenen mensen de straat opgaan die democratie serieus nemen.

Overigens is deze beweging begonnen in Italië, toen de zee overgestoken naar Tunesië, de Arabische wereld in en Afrika, en nu is zij “terug” in Europa.

Een oproep uit Frankrijk:

Echte democratie, nu!

Sinds het begin van de financiële crisis in 2008 hebben onze bestuurderen besloten het volk op de knieën te dwingen in plaats van de banken te laten betalen. De Europese democratiën worden opgejaagd door de internationale financële markten. Wij worden bij de keel gegrepen door bezuinigingsplannen die overal in Europa verspreid worden. De werkloosheid is geëxplodeerd en doet miljoenen mensen in onzekerheid en ellende verzinken. Terwijl de koerswinsten op de beurs verdubbeld zijn bedraagt de werkloosheid van jongeren in Frankrijk 25%. In Spanje is veertig procent van de mensen onder de 35 werkloos.

Hiertegen is het Spaanse volk in opstand gekomen. Sinds 15 mei bezetten tienduizenden Spanjaarden dag en nacht de grote pleinen. De beweging Democracia Real Ya (Echte democratie nu!) heeft twee eisen waarop zij mobiliseert: democratische herleving van het politieke stelsel en verdediging van sociaal beleid. Het is een waarachtige beweging van burgers die geheel onafhankelijk is en zelfbesturend.
Door de solidariteitsbijeenkomsten die Spanjaarden die in Frankrijk wonen hebben georganiseerd herkennen wij ons in de strevingen van het Spaanse volk. Wij roepen iedereen op mee te doen in deze veranderingsdynamiek. De opstand van de Arabische volkeren is de Middellandse Zee overgestoken. Het ontwaken van het Spaanse volk geeft een duidelijke boodschap door aan alle Europeanen, deze gelegenheid aan te grijpen.

29 mei is een speciale dag vanuit revolutieperspectief in Frankrijk. In 1968 was het de dag waarop president De Gaulle “even zoek” was: hij was in Duitsland bij legerbevelhebbers aan het peilen of eventueel het leger ingezet kon worden tegen de beroeringen op straat.
In 2011 is het de dag waarop de mobilisatie van Réelle Démocratie is uitgeroepen.

21 gedachten over “De straat op voor democratie – het idee!”

 1. We hebben hier wel iets anders te doen dan ons druk te maken over democratie.
  We moeten geld verdienen.

 2. @Arnold, moeten we niet eerst een Krapuulvlag/Vrijheidsvlag bedenken om op straat ermee te komen.

 3. Revolutie, revolutie en nog eens revolutie. De Arabische revolutie spreidt zich uit. In Spanje is ook al een soort linkse revolutie gaande die zich keert tegen de linkse regering van Zacapera ( of hoe die linkse gast ook heten mag. uit mn hoofd).
  Allemaal jonge domme studenten die revolutie verheerlijken en niet weten dat zij de eersten zijn die met de staart tussen de benen asiel moeten aanvragen in andere landen omdat elke revolutie haar eigen kinderen verslind. Vraag maar aan Kader Abdolah, de boekenweekgeschenkschrijver, die als jonge sukkel meegedaan heeft aan de Iraanse revolutie en de omverwerping van de Sjah en die nu al jaren in Nederland leeft als asielzoeker.

  Het Nederlandse smaldeel van de linkse dagdromers en fantasten kan natuurlijk niet achterblijven en gaan nu ook in Nederland revoluties organiseren.
  Onze arbeiders- en boerenverrader Peter Storm, de oprichter van de Internationale Socialisten en de man die Volkert van de Graaf aangemoedigd heeft Pim Fortuyn te vermoorden, heeft de Dutch revolution aangekondigd op zijn rooiewebsite.

  Kan Peter Storm eindelijk zijn idool uit de jaren zestig Daniel Cohn-Bendit naspelen. En dat geld natuurlijk ook voor advocaat-charlatan-jongemeisjesvangeruitTwente Jelle Klaas ( die gast die Tanja Nijmeijer geronseld heeft voor de Farc ). Jelle Klaas zijn idool is Robespierre.

  De zwart geklede fascisten uit de krakerswereld zijn natuurlijk alom vertegenwoordigd als afschrikwekkend effect. Want revolutie mag alleen gevoerd worden door diehards anarchisten. Zo dom zijn ze ook wel weer.Het is tenslotte hun speeltje Gelukkig maar want de gezond verstand mensen willen niets met deze linkse fascisten te maken hebben.

  http://peterstormschrijft.wordpress….eun/#more-3233

  http://dutchrevolution.blogspot.com/

  Revolutie om de revolutie. Een revolutie zonder boodschap. Alleen maar omdat ze geloven nog in de jaren zestig van de vorige eeuw leven.
  Wat een teleurstelling zal dat voor ze worden.
  De revolutie verslind altijd haar eigen kinderen.

 4. Rodeslak Schreef:

  Het Nederlandse smaldeel van de linkse dagdromers en fantasten kan natuurlijk niet achterblijven en gaan nu ook in Nederland revoluties organiseren.

  Revolutie? Tja, schokkend zeg! Dagdromers en fantasten, die volgens jou `links’ zouden zijn, incasseren vandaag de dag geen klappen meer vanuit pacifisme. Gelukkig maar!
  In de ideale wereld van de dicterende Limburgse Lijder zouden dissidenten en oppositie tegen zijn vermeend fascistoïde gezag zich als makke schapen per tourincar laten vervoeren naar een excutieplek, zoals Bladic is gelukt. Dacht van niet. Gaat ook niet lukken. Helaas Rodeslak.

 5. Rodeslak, wat wil je dan? Dat iedereen maar op tijd zijn pilletje neemt en gezapig en lethargisch voor de TV hangt en alles maar goed vindt wat een stel idioten bedenkt en doet? Ik vind het een goede zaak dat er weer mensen opstaan om ons bij de les te houden over hoe het niet moet.
  Te lang is er alles geslikt dat er werd gedaan. Omdat we het te goed hadden. De tijden zijn aan het veranderen, er gaan mensen weer de dupe worden van onverantwoord beleid en het is goed dat daar tegen in opstand wordt gekomen.

  Nexus, goed plan die vlag!

 6. @Keira. Het is natuurlijk een beetje dom om te gaan demonstreren tegen de crisis terwijl jezelf als links denkend mens verantwoordelijk bent voor deze crisis.
  De crisis begin in Amerika omdat socialist Jimmy Carter in 1977 banken verplichtte om ook hypotheken aan arme mensen te verstrekken.( discriminatie, weet je nog).
  Dat heette de Community reinvestment act. Deze arme mensen konden hun hypotheken nu niet meer aflossen waardoor de banken omvielen. Daar is het allemaal mee begonnen en dat komt voort uit linkse onnozelheid.
  Uitbreiding van de Eu hebben met name de linkse partijen gepleit. D66 en Groen Links vooral.
  Dat Griekse crisis hebben we dus ook aan die linksen te danken. By the way, Griekenland is failliet door socialistisch wanbestuur van Papandreaou.

  Dus om nu te gaan demonstreren omdat de banken de crisis veroorzaakt hebben is een beetje dom.
  Als je vberandering wil moet je op de PVVs stemmen. Of de SP maar die partij staat voor Jodenhaat en landverraad.

 7. Dacht ik toch even dat er serieus met je te praten was, HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 8. Rodeslak speciaal voor figuren als jij hebben we REGEL H bedacht. Lees die eens door en vraag je dan af of je een geschikte strategie hebt uitgekozen om hier door te breken.

 9. Misschien een beetje te ingewikkeld voor de gemiddelde Krapuul bezoeker, maar als je de moeite nam om het Community Re-investment Act lte lezen zou je weten dat de crisis door de socialisten is veroorzaakt..

  Maar dat zal moeilijk worxden voor linksmensen die Joden Nazies noemen.

 10. Rodeslak Schreef:

  Misschien een beetje te ingewikkeld voor de gemiddelde Krapuul bezoeker, maar als je de moeite nam om het Community Re-investment Act lte lezen zou je weten dat de crisis door de socialisten is veroorzaakt..
  Maar dat zal moeilijk worxden voor linksmensen die Joden Nazies noemen.

  Ja, bankiers als Dirk Scheringa, wiens soortgenoten de hypotheekcrisis in de VS veroorzaakt hebben, zijn ook van die afgrijselijke socialisten, inderdaad, daarom werkte de halve voormalige VVD-top er ook.

 11. Dus in die traditioneel zeer socialistische VS werden de banken door de linksen gedwongen veel geld te verdienen aan arme mensen en die arme banken protesteerden hier nog tegen maar nee hoor de gemene socialistische president Jimmy Carter dwong de banken tegen hun zin in veel geld te verdienen.

  ’t lijkt wel een variatie op ’t bijbelverhaal van Hans Teeuwen.

  Het is natuurlijk ook knettergek dat arme mensen sinds de jaren ’70 een beetje mee willen delen in de welvaart. En dat daar dan de rijkere mensen weer hun profijt van hebben gehad….ehm zou het verhaal over het ontstaan van de crisis dan toch iets genuanceerder liggen in plaats van een directe schuld bij 1 aanwijsbare groep. Maar ja, da’s bij de PVV toch vaak het makkelijkst te verkopen aan de secteleden.

  In ieder geval worden de kosten van de crisis nu wel grotendeels op 1 groep verhaalt en ik vind het niet gek dat mensen daar de straat voor op gaan en zo zijn we weer bij het topic.

 12. Rodeslak Schreef:

  Als je vberandering wil moet je op de PVVs stemmen

  Dat kun je aan de spelling wel zien.

  Domheid is de keus van de geestelijk geperverteerde op de tast naar een Leitfigur.

 13. @jan. Het klopt dat de kosten van de crisis ( miljardenhulp aan Griekenland) worden betaald door een deel van het volk. Nl Henk en Ingrid. Netzo als de 200 miljard aan immigratie is gefinancierd door arbeiders en boeren uit Groningen ( opbrengsten gasbaten 200 miljard )
  Het klootsjesvolk van links betaald niet omdat het uberhaupt niet produktief is.

 14. @#18 Laat maar, zulk diepgravende en intelligente argumentatie gaat inderdaad mijn denkraam te boven, ik pas.

 15. Goed zo Jan. Maar als je blijft oefenen kan je vanzelf wel eens een potje meespelen.
  Elke dag oefeningetjes doen. Telegraaf lezen, Elsevier lezen, GeenStijl bezoeken dan kom je er wel.

 16. #20 Naaktslak. Zo te zien heb dunkt me het recht verspeeld hier je slijmsporen achter te laten wegen off-topic geneuzel en leugenachtig reactionaire krompraat. als ik mocht stemmen zei ik ➡ exit met pv-vee-weekdieren. Zout en zwavel schijnt te helpen.

 17. #rodeslak
  Als je vberandering wil moet je op de PVVs stemmen. Of de SP maar die partij staat voor Jodenhaat en landverraad.

  De slakkengang van jouw verstand gaat zo traag, al word je honderd zul je nog niet begrijpen hoe dom het is wat je hier stelt. OMG zooooo dom.

  @23 bedankt voor de huisregels, ging bijna buiten mijn boekje.

Reacties zijn gesloten.