De SS-man, Marianne Propstra en andere nobody’s

Eerst was er het lid van de ‘PVV met leden’ vh. VVD Marianne Propstra die als een van de eersten voor zover ik weet pleitte voor concentratiekampen en getto’s.
Toen dat Nazi-ideetje een schok teweeg bracht, was het verhaal dat haar computer gehackt zou zijn.
Het is fascisten eigen: flinke taal maar zodra het consequenties krijgt, kruipen ze als laffe wezels onder hun steen terug.
Vrijwel tegelijkertijd was er een andere VVD’er die op social media uitsprak dat je ‘wegkijkt’ als je ‘geen begrip hebt voor Anders Breivik’ die tientallen mensen – bezorgde en door Wilders aangezette burger als hij is – als beesten afknalde.
Een half jaar geleden ongeveer kwam aan het licht dat een kandidaat voor de gemeenteraad van Groningen namens de ‘PVV met leden’ genaamd Rick de Boer het ook wel ziet zitten om mensen in concentratiekampen op te sluiten.
Zijn verweer was na de commotie die dat teweeg bracht dat hij ‘per ongeluk’ dergelijke uitlatingen doet.
Je vraagt je werkelijk af wie dat tuig als Propstra en De Boer denkt te belazeren.

vluchtelingen achter prikkeldraadMaar waar ik heen wil met bovenstaand in herinnering roepen is het volgende.
Het idee om mensen op te sluiten in kampen wordt voor steeds meer hele en halve fascisten steeds aantrekkelijker.
Onlangs was het den Lijder die joelde dat mannelijke vluchtelingen in AZC’s opgesloten moeten worden. De hele gelijkgeschakelde pers die zo langzamerhand één groot PR-bureau voor clubs als PEGIDA geworden is, deed het volk braaf kond van de intellectuele vondst van den Verlosser.
Ook in België lopen er dergelijke mens-verachtende figuren rond.
Wilde eerst de gouverneur van West Vlaanderen Decaluwé niet dat mensen hulp boden aan vluchtelingen in met name Zeebrugge en liet hij de gemeentelijke reinigingsdiensten die arme stakkerds hun schamele spullen afpakken, nu is het de burgemeester van Knokke Leopold Lippens die meent dat mensen in kampen ‘als Guantanamo maar dan zonder de folteringen’ moeten worden opgesloten.
Langzaam maar zeker wordt het vunzige ideetje om iedereen die ‘onze manier van leven bedreigt’ op te sluiten achter prikkeldraad steeds salonfähiger.

Maar wat gebeurt er eigenlijk wanneer je mensen opsluit in getto’s?
Dan zijn er kleine nobody’s, miserabele, totaal in het leven mislukte minkukels nodig om die mensen te bewaken toch?
Nobody’s zoals ik ze afgelopen zaterdag in Ede zag onder aanvoering van Ed der Schweinekopf annex de bezorgde handelaar in verboden wapens, die uit het bruine riool plotseling boven komen drijven en met de zegen van een mens-verachtende staat ineens alles zijn op de paar vierkante meter van zo’n met prikkeldraad en (naar ik aanneem) wachttorens omheind gebied.
Heersers over leven en dood. Hoe dat gaat, laat de onderstaande documentaire over zo’n nobody uit vroeger tijden genaamd Joseph Blösche goed zien.
Hij deed zijn mensonterende werk in een andere tijd waarin mensen die ‘een bedreiging voor onze manier van leven’ waren volgens de Zijlstra’s van die tijd werden opgesloten in getto’s en concentratiekampen.
Ik waarschuw u: de beelden zijn schokkend maar het is wel wat de Propstra’s en naar ik vrees steeds meer nobody’s in dit land willen.

Fascisme en racisme zijn misdaden. Wie dergelijke ideeën uit, maakt geen gebruik van de vrijheid van meningsuiting maar begaat een misdaad en dient als zodanig behandeld te worden: als een misdadiger.