De selectieve verontwaardiging van de Haagse politie

De Haagse afdeling van de gewapende tak van de PVV stuurde de volgende tweet de wereld in:

2015-07-01 Haagse Pol Bedreigingen

Vrijwel dag-in dag-uit berichten wij hier samen met anderen over de meest gore uitlatingen en vooral de meest weerzinwekkende bedreigingen aan het adres van met name islamitische medemensen. Nooit hebben we ook maar iets vernomen van welk politiekorps in dit land ook dat er iets ondernomen wordt tegen het dreigen met doodschieten, vergassen, moskeeën met mensen erin in brand steken en noem het maar op.

We hebben zelfs niets gehoord van de politie toen een politieschool-docent genaamd Nico Groenewold islamitische medemensen ‘een langzame en pijnlijke dood’ toewenste. Dat is namelijk een bedreiging, zoals er zovele zijn, van de ergste soort die je je mogelijk maar kunt voorstellen.

2015-06-26 Preventief ruimen verbranden etc

 

Bovendien: hoe zit het met de niet mis te verstane bedreigingen (de link geeft maar een paar voorbeelden uit velen weer) die mensen als Peter Breedveld en zijn geliefde Hassnae Bouazza voor hun kiezen hebben gekregen? Zijn die wel toelaatbaar soms? Ik heb er namelijk nog geen tweet over gezien van de Haagse tak van de PVV-militie.
Verder: als je jaren- en jarenlang vermeend terrorisme door moslims en vermeend antisemitisme onder moslims hypet, elk excuus aangrijpt om de politie er nog meer uit te laten zien als een soldaat in oorlogstijd, zelfs met militairen op pad gaat, moet je niet raar opkijken als de maatschappij steeds verder vergiftigd wordt door een klimaat van geweld en… dat dat een keer terug gaat slaan op de politie zelf.

Ofschoon dreigementen van welk soort of aard ook en aan wie ook volstrekt uit den boze zijn getuigt de bovenstaande tweet van de Haagse politie van selectieve verontwaardiging. Temeer als je je bedenkt dat Paul van Musscher bekend staat als een notoire racist.
Misschien dat ook hij iets uit te leggen heeft aan het OM.

2 gedachten over “De selectieve verontwaardiging van de Haagse politie”

  1. Pingback: Een politie-moord komt niet zomaar uit de lucht vallen | Krapuul

  2. Pingback: Het misselijkmakende meten met twee maten in dit land (met naschrift) | Krapuul

Reacties zijn gesloten.