De schoenen van Trotzki en Oekraïne

“Om over na te denken: Welk belang hebben de media om de vraag te ontwijken dat de nieuwe regering in Oekraïne het resultaat is van een semi-fascistische staatsgreep?” vroeg ik een dag of 10 geleden op Gezichtsboek. Natuurlijk kwam daar geen antwoord op omdat eenieder op Gezichtsboek met z’n eigen ding (zoals dat tegenwoordig heet) bezig is. Nou ja, mijn eigen ‘ding’ zit, evenals bij Bomans’ creatie Erik Pinksterblom, ‘achter in mijn broekje opgevouwen’ en daar loop ik niet mee te koop op Gezichtsboek. De hoop dus dat Gezichtsboek een politiek ‘sociaal’ medium zou kunnen zijn heb ik al vrij snel opgegeven, het is individualistischer dan de meest fervente liberaal zou durven dromen, al dan niet voorzien van een ‘ding’.

Maar goed, de vraag blijft dus. Er zijn nogal wat aanwijzingen dat de wisseling van de macht in Kiev vooral te ‘danken’ is aan extreemrechtse en fascistische groeperingen die op het Onafhankelijkheidsplein het voortouw namen in wat een gewapende strijd om de macht werd. Organisaties met namen als Pravy Sektor (Rechtse Sector), Spilna správa (Gezamenlijke Zaak), de zogenaamde Afghantsy (Afghanistan veteranen) en de aanhangers van Svoboda, een politieke partij met een openlijk fascistische leider maakten daar de dienst uit. En uiteindelijk leidde de geweldsspiraal tot een staatsgreep waarbij de democratisch verkozen president (ook als zodanig door de rest van de wereld erkend) verdreven werd.

Verder lezen desgewenst bij de bron van dit artikel
Via Konfrontatie.

3 gedachten over “De schoenen van Trotzki en Oekraïne”

 1. Goed artikel over de werking van de Nederlandse Media-Goelag.
  Het werkt als een enorme filter die alleen voor de onzichtbare censuur welgevallige beelden doorlaat.

  Bas heeft ook goed het “stagen” oftewel creëren van de welgevallige nieuws binnen de Media-Goelag ongeschreven.
  Vrouw die wordt voor de camera opgeroepen te staan en situatie creëren om later op teevee welgevallige beeldnieuws te kunnen vertonen.
  Dit heeft 20 jaar lang binnen de Media-Goelag mbt Joegoslavië gewerkt.

 2. Door gestaged nieuws mbt Oekraine te creëren probeert men het belangrijkste feit van de afgelopen tijden te verhullen.
  Er werd immers door de Ministers van Buitenlandse zaken van Frankrijk, Duitsland en Polen op 21 februari een document samen met de wettelijke vertegenwoordig van Oekraine ondergetekend die de vreedzame overgang naar nieuwe verkiezingen zou waarborgen. Vreedzame weg naar de nieuwe Oekraine.

  Zonder stoot of slag konden al deze betogers de nieuwe regering van Oektraine gaan verkiezen.

  Hoort hier iets over binnen de Media-Goelag?

  Natuurlijk niet, de neonazi’s moesten aan hun putsch geholpen worden en nog steeds.

 3. Kenmerkend hoe alle manipulaties van de Media uiteindelijk steeds op haat jegens Oost-Europeanen (oftewel Russem, slavische volkeren) willen uitlopen.

  De manipulators weten dondersgoed wat onder de oppervlak van de Nederlandse maatschappij steeds leeft.

Reacties zijn gesloten.