De PVV kan Flutland nog redden

Het is al eerder aangekondigd dat de plannen voor Flutland, het fusieproduct van Noord-Holland, Flevoland en Utrecht (Nedersticht, voor de historisch aanvoelenden onder u) zouden worden afgeschoten in de Eerste Kamer, waar het regime nu eenmaal geen meerderheid heeft. Niemand weet voor welk democratisch tekort deze ingreep een oplossing is, integendeel [pdf]. CDA, GroenLinks, SGP, CU, OSF en SP tekenen de motie tegen de operatie. De consequentie is dat de fusie er in de Eerste Kamer doorgerost moet worden met steun van superdemocratische partijen als D66 en de PVV.

Men moet niet zomaar rekenen op een cordon-sanitaire-instelling van dit kabinet en op de standvastigheid van het “tegen tenzij” van de PVV. Maar het ziet er niet zonnig uit voor de verworvenheden van Ome Roon.

De argumenten voor Flutland moeten wel op een bierviltje ontwikkeld zijn, zoals hier nog eens te lezen valt: de superprovincie moet tegenwicht zijn tegen grote gemeenten, en de superprovincie heeft dan weer tegenwicht nodig in de vorm van grote gemeenten.
Dat gaat alles zo zijn liberaal-sociaal-democratische gang.

5 gedachten over “De PVV kan Flutland nog redden”

 1. Democratisch gekozen stadsdeelbesturen worden opgeheven. Kleine gemeenten, waar men elkaar min of meer kent, worden samengevoegd tot onpersoonlijke regionale eenheden. En als laatste moeten er landsdelen komen om nog enigszins in balans te blijven tegenover de eerder gecreëerde grote gemeentelijke eenheden.

  Dit zou je een vorm van ‘stalinisme’ kunnen noemen, de dehumanisering en ontdemocratisering van bestuur ten faveure van de bureaucratie.

 2. Dat is dus wel mooi. Een flutpoliticus die klaagt over een flutplan van een flutregering.

 3. in 1815 waren er plannen voor een supernederland onder grote vorst Willem Uno\ de Nassause erflanden en belgie en nederland.
  Inmiddels worden we door een overbodige bestuurslaag getiraniseerd. De zg provincie sommige al vanaf de middeleeuwen.

  Beter zou zyn onder directe democratie drie gemeenschappen
  1. vlaanderen met brabant en limburg
  2. noord en zuidholland waarim amsterdam/den haag/rotterdam.
  3.drente en friesland en groningen
  4. de rest is gelre.

Reacties zijn gesloten.