De PVV en de opstand in Egypte

De PVV heeft een eenvoudige agenda. Links politiek uit te schakelen door ze voortdurend te verwijten samen te zweren en samen te werken met radicale fundamentalistische moslims die ons willen doden en ons land kapot maken. Dankzij links kunnen de moslims zich voortplanten en leven we straks in een ‘Eurabisch’ kalifaat. De jaren dertig in een eigentijds jasje, toen extreemrechts ons bang wilde maken met minderwaardige joden, die onze vrouwen zouden verkrachten, ons geld stalen en dieren op onhygiënische wijze zouden slachten en zouden samenzweren met de communisten om het vrije westen over te nemen.

Zo ook vandaag de dag in het Europarlement. De PVV-fractie onder aanvoering van Barry Madlener strijdt ook daar tegen links en de Islam, zelfs tegen het eigen parlement dat volgens de PVV moet worden afgeschaft. Dat betekent in de praktijk vooral iedereen die het niet met ze eens is verdacht maken en vals beschuldigen, zoals bijvoorbeeld Catherine Ashton, de hoge vertegenwoordiger voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid van de Europese Unie.

Barry Madlener (PVV) over de situatie in Egypte Deel I in het Europarlement op 3 februari 2011
Barry Madlener beschuldigt Ashton en Guy Vanderhofstadt ervan naïef te zijn, want “de Moslimbroeders willen sharia en sharia is geen democratie. De belangrijkste oppositiepartij, de Moslimbroeders, wil oorlog tegen Israël, mevrouw Ashton, ik hoor u daar met geen woord over. U hangt hier de naïeveling uit die roept om een betere toekomst voor Egypte, maar u weigert de gevaren uit te spreken die de Islam kent. Want Islam en democratie gaan niet samen.”

Volgens Madlener is er niemand in Egypte, die de leiding kan overnemen [van Mubarak] en zijn de Moslimbroeders de enigen die aanspraak maken op de macht. Ergo, de opstand van Egyptenaren is geen strijd voor vrijheid, maar een poging om van Egypte een Islamitische theocratie te maken, een tweede Iran. Een betere toekomst wensen voor de Egyptenaren is ‘naïef’.

“Waarschuw de Egyptische bevolking dat de sharia onheil betekent, onheil voor ons allemaal.”

Het gekke is dat Edmund Burke, dé filosoof van de conservatieve achterban van Wilders, sharia helemaal niet zo akelig vond als Madlener en Wilders en hun volgelingen graag roepen, maar ook dat terzijde.

In Nederland riepen ook Hero Brinkman en Geert Wilders dat men de opstand niet mocht vertrouwen. Wilders de Wijze twitterde op dezelfde dag: “Wel Mubarak, geen Mubarak, zolang de fascistische islam niet wordt verdrongen zal Egypte niet vrij zijn. Islam en vrijheid gaan niet samen.”
Volgens Brinkman is het Westen bang voor de revolutie in Egypte. De mantra van de PVV. Ook in de moslim die strijdt voor vrijheid, recht en democratie schuilt gevaar, want zijn religie, de Islam, is fascistisch volgens Wilders en zijn PVV.

Op 8 februari stelt Raymond de Roon kamervragen aan minister voor Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal. Daarin moet Rosenthal zich uitspreken dat sharia en democratie niet kunnen samengaan. Ook moet Rosenthal er bij de Egyptische regering op aandringen, dat de Moslimbroederschap geen invloed zal krijgen en anders het EU-associatieverdrag met Egypte zal moeten opzeggen. Moslims en democratie, het kan simpelweg niet samengaan.

Tot grote teleurstelling van de PVV ging het volk toch door en verjoeg uiteindelijk de dictator. De reactie van Wilders op 11 februari via Twitter “Historisch moment. Egyptische volk bevrijd van dictator Mubarak. Ik hoop dat ze er geen islamitische dictatuur voor in de plaats krijgen.” Het leger heeft nu, opnieuw, de touwtjes in handen en heeft de grondwet en democratie buiten werking gesteld.

Barry Madlener (PVV) over de situatie in Egypte Deel II in het Europarlement op 17 februari 2011
(zie ook Madlener zet ons weer eens voor gek in Europa).

“Nu het stof is neergedaald in Egypte is het tijd dat wij onze ogen gaan openen voor wat daar werkelijk gebeurt in Noord-Afrika.”

Volgens Madlener willen de betogers helemaal geen democratie maar sharia, want “Allah akbar was een veelgehoorde leus. Journalisten werden belaagd, een Nederlandse correspondent is met de dood bedreigd en als triest dieptepunt is de prachtige Amerikaanse journaliste Lara Logan door een menigte seksueel misbruikt.”

Logan is Zuid-Afrikaanse, maar dat terzijde, en werd met haar camerateam uit haar penibele situatie bevrijd door vrouwen en militairen. Dat vrijwel alle journalisten tijdens de betogingen werden belaagd, bedreigd en mishandeld door aanhangers en medewerkers van het regime van de dictator Mubarak is blijkbaar niet relevant. Madlener wil het natuurlijk ook niet weten dat er in Nederland jaarlijks waarschijnlijk meer vrouwen mishandeld en aangerand worden tijdens Carnaval dan tijdens de opstand en de feesten in Egypte van de afgelopen weken.

“De ayatollahs achter dictator Ahmadinejad en Al Qaida vieren feest. De moslimbroeders kunnen hun heilige oorlog tegen Israël en het Westen voortzetten.”

Buiten een videootje met een oproep van Al-Zawahiri is er niets waaruit op te maken valt dat zij feest vieren. Bovendien is het in Iran ook onrustig en zijn er demonstraties tegen het regime. Overal in de wereld wordt erkend dat dit een seculiere opstand is, behalve in de sprookjeswereld van de PVV.

“Het enige juiste standpunt dat wij vandaag in moeten nemen, moet zijn: Egyptenaren, kies voor vrijheid en tegen sharia! Islam en democratie gaan niet samen.”

Madlener is het blijkbaar volledig ontgaan waarom miljoenen Egyptenaren drie weken lang de straat op zijn gegaan. Er heeft vrijwel niemand gedemonstreerd voor sharia. Daar ging het ook niet om. Men wilde zich bevrijden van de dictator Mubarak en zijn kliek, die 30 jaar met behulp van het rijke westen de bevolking heeft onderdrukt en zichzelf verrijkt. En iedere vorm van oppositie bestreed met moord, foltering, zware gevangenisstraffen, preventieve detentie en andere vormen van terreur. De Egyptenaren willen vrijheid en ook kunnen delen in welvaart.

“Ik roep mijn collega’s op om vandaag niet naïef te zijn. De Egyptenaren staan voor een belangrijke keuze. Komen de islamitische moslimbroeders aan de macht, of krijgt Egypte een seculiere overheid? Onder shariawetgeving zullen de koptische christenen, afvallige moslims, vrouwen en homo’s geen menswaardige toekomst hebben in Egypte. Als de islamieten, de islamisten van de moslimbroederschap het voor het zeggen krijgen, zal Israël opnieuw het mikpunt worden van geweld.”

Er is geen enkele aanwijzing dat de Moslimbroederschap aan de macht zou komen. Integendeel, ze hebben zelf gezegd dat ze daar niet in geïnteresseerd zijn. Er is geen enkele aanwijzing dat sharia zal worden ingevoerd. Er wordt door de fractie van de PVV over Egypte op exact dezelfde wijze geargumenteerd als hier in Nederland. Als men het niet zo ziet als de PVV dan wacht ons groot onheil. Een moslim past niet in een democratie en het is de schuld van links dat we straks allemaal moslim zijn.

Onheilsprofeten bestaan dus niet alleen in Iran. Onze eigen democratische instellingen zitten er vol mee. In Iran zijn ze vast jaloers op het gemak waarmee de PVV hun fundamentalistische en ondemocratische anti-islam heilstaat weet te vestigen in Nederland. De PVV staat op ruime winst in de peilingen, is salonfähig geworden en het CDA heeft bij monde van Verhagen ook liever een kroket dan halalvlees.

Uit de commentaren van Madlener blijkt maar één ding: het enige wat niet samengaat zijn de PVV en vrijheid en democratie, laat staan de PVV en het recht op zelfbeschikking van Egyptenaren. Naar het voorbeeld van volksmenner Wilders heeft iedere PVV-aanhanger zich onderworpen aan zijn waanvoorstelling dat de mensen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten geen democratie willen, en dat iedere vorm van opstand tegen een door het Westen gedoogde dictatuur het bewijs is dat er een staat gebaseerd op sharia in aantocht is. Eenieder die het daar niet mee eens is wordt op zijn minst ‘naïef’ genoemd en is nu al medeschuldig aan het onheil dat over ons komt, als we niet allemaal op de PVV stemmen of ons tot hun ideologie bekeren.

De PVV wordt gedreven door aan krankzinnigheid grenzende angst, want overal in Noord-Afrika en het Midden-Oosten komt volgens hen het volk niet in opstand, maar is het de uitvoering van een Islamitische samenzwering. De mensen in Noord-Afrika en het Midden-Oosten hebben dus net zo weinig te verwachten van de eenmanspartij PVV als van hun moslimfundamentalistische tegenhangers. Beide zijn niet geïnteresseerd in vrijheid voor iedereen en bestaan alleen bij de gratie van een eeuwige vijand. In een wereld die streeft naar recht en vrede is er voor zulke achterhaalde standpunten geen plaats. Behalve in Nederland.

13 gedachten over “De PVV en de opstand in Egypte”

 1. Goed overzicht. De PVV is vooral bang dat Wapen Nummer 1 in de propagandaoorlog tegen de moslims hen uit handen wordt geslagen. Immers, moslims ‘willen geen democratie’ want islam ‘is onverenigbaar met democratie’. Dat kun je al bijna niet meer met droghe ogen zeggen. En daaraan gekoppeld natuurlijk het feit dat ‘frontlinie’ en ‘gidsland’ Israel straks wellicht niet langer de enige democratie (liever gezegd beperkte democratie) van het Midden-Oosten is.

 2. According to the 1980 amendment of the Constitution, Islamic law (Sharia) became the principal source of legislative rules. Such wording simply implies that any new law that is being enacted or considered for enactment should not be in contravention of any prevailing principles of Islamic law (Sharia). It is worth noting that laws regulating personal status issues (marriage, divorce, inheritance, etc.) are derived from Islamic norms, but penal law rules as codified in the Penal Code are entirely western non-religious oriented rules, whether they were ratified before or after the 1980 amendment.

  Verder lezen.

  De discussie in Egypte gaat er nu juist over dat de sjaria uit de grondwet wordt gehaald, omdat dit discriminerend is voor de Kopten (en voor seculieren).

  Weet niks, wil niks weten en mijn grote bek is genoeg en iedere scheet daaruit is goud waard – het WIldersrapalje spreekt.

 3. “” Onheilsprofeten bestaan dus niet alleen in Iran.
  Noem eens een Iraanse onheilsprofeet ???

 4. prima stuk. Niets aan toe te voegen. Het grootste gevaar voor vrijheid en democratie is de PVV. Ik zou de Pvv’ers wel eens willen zien demonstreren in de arabische landen, in weerwil van een regen van kogels. Voor die moslims geen bodyguards en veiligheidsvesten.

 5. @Al Bakrastani

  Er zullen in Iran toch wel een paar volksmennende geestelijken rondlopen die tegen de westerse cultuur ageren en de bevolking waarschuwen dat de hel uitbreekt als ze zich daaraan zouden overgeven?

 6. wat mij altijd zo verbaast is dat de PVV, de Amerikaanse vriendjes en iedereen die daar tegenaan schurkt altijd de mond vol heeft over ” the usual suspects” maar zich oorverdovend stil houden als het over exporteur no 1 van wahabisme en dergelijke ondemocratie gaat: Saoedie Arabie.
  Zal wel weer een oliedomme opmerking zijn…

 7. Wlter, goed stuk, sterke zin: `Eenieder die het daar niet mee eens is wordt op zijn minst ‘naïef’ genoemd en is nu al medeschuldig aan het onheil dat over ons komt, als we niet allemaal op de PVV stemmen of ons tot hun ideologie bekeren.’ Inderdaad.

  En vergeten wordt in Wilders’s recente haatbetoog over `islamitische woestijnideologieën’, dat de door hem zo op een voetstuk geplaatste `heilige’ Israëliërs zelf ook al drieduizend jaar een primitief woestijnvolkje zijn dat is blijven steken in achterlijke oudtestamentische wetgeving die ene Mozes van zijn god zou hebben gekregen.

 8. Als we ons allemaal aan de 10 geboden hielden, zou de wereld er een stuk beter uitzien! Vooral dat; Gij zult niet doden, is nog steeds een ijzersterke. Maar wat je er mee als de priester oorlogsvoortuigen zegent???

 9. wltr Schreef:

  @Al Bakrastani
  Er zullen in Iran toch wel een paar volksmennende geestelijken rondlopen die tegen de westerse cultuur ageren en de bevolking waarschuwen dat de hel uitbreekt als ze zich daaraan zouden overgeven?

  Neal Lachman Schreef:

  @ Al Bakrastani:
  Ahmeddinajad is geen onheilsprofeet? Heeft hij de holocaust niet ontkent? Gaarne mij hieromtrent te educeren.

  Neil : Maakt Holocaustontkenning je een onheilsprofeet ?? dan heben we in Nederland ook hele websites vol …
  WLTR : Misschien wel , maar jij weet blijkbaar meer die situatie in Iran als je ” Onheilsprofeten bestaan dus niet alleen in Iran ” vermeld in je stuk ..

 10. Dank voor dit mooie stuk:-) Het is de heer Wilders trouwens blijkbaar ook ontgaan dat Kopten en Moslims elkaar verdedigden in de protesten in Cairo. Kopten vormden een beschermende haag terwijl Moslims aan het bidden waren op het Tahrir-plein. Maar dit had een aanloop: toen er een aanslag was geweest, eind vorig jaar, op een Koptische kerk, waren het gewone moslims die daarna Koptische godsdienstoefeningen hielpen verdedigen tegen nieuw gevaar. Banden tussen Moslims en Kopten waren al vóór de opstand gesmeed, en dat wierp vruchten af. Egyptenaren laten zich in meerderheid niet tegen elkaar opstoken langs godsdienstige lijnen. Niet door een Moslim Broederschap, en ook niet door de Loslip Broederschap van Wilders.

Reacties zijn gesloten.