De Plaag voor het Gezin gaat door met de campagne tegen Valentina Lisitsa

Illegal-Immigration-Hypocrisy-Liberals-2Natuurlijk, het was een leerling-journalist, een stagiair, alsof het verschil met de anderen nog ergens aan af te zien zou zijn, die met de “primeur” aankwam dat pianiste Valentina Lisitsa het neerschieten van vlucht MH17 zou hebben toegejuicht.

Een perdiepje dus:

Op de redactie was geen argwaan ontstaan, want iedereen dacht aan het brede plaatje: Lisitsa is geschrapt vanwege haar radicale anti-Oekraïne-standpunten. De stagiair leverde bovendien een overzicht aan met haar controversiële tweets, dat online werd geplaatst. Dat sterkte de eindredacteur die de kop maakte in het idee dat de MH17-opmerking in de vorm van een tweet was gegoten. Niemand merkte evenwel op dat deze in het rijtje ontbrak.

Lisitsa kan natuurlijk inbrengen tegen dit soort praatjes dat zij zelf Oekraiense is, maar ja, als je tegen het staatsgreepregime in Kiev bent huldig je volgens de spreekbuis van Verhofstadt en Van Baalen “radicale anti-Oekraïne-standpunten”.

Het is de vraag of de luchtvaartmaatschappij zich realiseerde dat er achter haar beslissing een artiest uit het inflight-entertainmentprogramma te schrappen een mijnenveld van vrije meningsuiting, censuur en bedreigingen schuilgaat. (…) Het nieuws heeft Lisitsa’s reputatie allicht beschadigd, hoewel niet valt uit te sluiten dat de gevolgen even groot waren geweest als het niet aan de MH17-tweet was opgehangen maar breder aan haar anti-Oekraïne-uitingen. Zo schrapte Lufthansa de pianiste eveneens uit het inflightprogramma en protesteerden luisteraars van Radio 4 toen een uitvoering van Lisitsa werd uitgezonden.

Blijven volhouden met die “anti-Oekraïne-uitingen”.
Die stagiair gaat nog groot worden, groter dan Perdiep allicht. De juiste man op de juiste plaats, ook al doet de Ombudsvrouw van het ochtendblad quasi-kritisch.
Bron
(Niet gaan klagen als u er niet bij kunt, de verantwoordelijkheid ligt bij die papieren drol.)