De kogel kwam (weer) van rechts

 

Scott Paul Beierle, de man die vrijdag in een yogastudio in Florida twee mensen doodschoot en vijf anderen verwondde, heeft video’s gemaakt waarin hij openlijk sprak over zijn haat voor vrouwen en ‘zwarte’ mensen. Ook vergeleek hij zichzelf met Elliott Rodger, de vrouwenhater/incel die in mei 2014 zes mensen doodschoot.

Beierle heeft diverse video’s op Youtube geplaatst waarin hij vrouwen die een relatie hadden met zwarte mannen ‘hoeren’ noemde, zwarte vrouwen betitelde als ‘walgelijk’ en verklaarde vrouwen te haten. In één van de video’s zegt Beierle dat promiscue vrouwen gekruisigd dienen te worden. Voor het tegenhouden van Latijns-Amerikaanse migranten had Beierle ook een simpele oplossing: maak van de grens tussen Mexico en de VS één groot mijnenveld, een voorstel dat waarschijnlijk zelfs Donald Trump iets te ver gaat.

De beide dodelijke slachtoffers – beide vrouwen – werkten aan de Universiteit van Florida. Gisteren werd bekend dat Beierle een gebiedsverbod had voor de universiteitscampus. Eerder was hij tot twee keer toe gearresteerd omdat hij op de campus vrouwen had aangerand. Tot vervolging is het – helaas – nooit gekomen.

Bron: de Guardian