De Independent Group in het Britse Lagerhuis groeit verder

Een Oprechte Vriendin van Israël, Joan Ryan (oud-voorzitster van Labour Friends of Israel), heeft gisteravond de Labour Party verlaten om zich te voegen bij de Independent Group, die geen programma of beginselen heeft en intussen al knap door de mand is gevallen met een lid dat mensen die wat donkerder van huid zijn dan zij maar “een raar kleurtje” vindt hebben.
Van de Tories hebben inmiddels Anna Soubry, Sarah Wollaston en Heidi Allen zich bij het gezelschap gevoegd. Hun motivatie is dat de Tories inmiddels zijn afgedreven naar het UKIP-standpunt, en dat de 48% van de kiezers die tegen Brexit waren geheel terzijde worden geschoven.

Hiermee is de regering van Theresa May ook formeel haar parlementaire meerderheid, die steunt op de reactionaire Democratic Unionist Party uit de Six Counties, kwijt. Er wordt nog gespeculeerd op verdere afvalligen van de Conservatieven, maar tot nu toe vernemen we alleen wie er niet naar “het midden” overlopen.
Het midden, waar men voor oorlog tegen onwelgevallige landen in het Zuiden stemt en bezuinigen als eerste overheidstaak ziet (liefst op uitkeringen en publieke voorzieningen natuurlijk), dus of iemand van deze Groep nieuwe verkiezingen als parlementslid overleeft is de vraag.
Of deze desertie tot nieuwe verkiezingen leidt en of die enige invloed hebben op Brexit is ook een vraag.

The Guardian