De hoofddoekaffaire van de Hema voor de rechter

Nu we als Nederlanders toch al voor paal staan door het meldpunt voor MOE-landers, kan dit er ook gerust nog bij: de Hema (een Nederlands concern) die een moslima vanwege het dragen van een hoofddoek ontsloeg. Er waren  klachten van een paar racisten die vonden dat het bedrijf zich neutraal zou moeten opstellen.

Wat is er toch met die mensen die alles zo graag “neutraal” willen hebben?  Als ik door de Hema loop zie ik van alles rondlopen, verkoopsters met een neusbel of tatoeage, nagels in allerlei kleuren, verkopers met haar dat alle kanten uitstaat en een spijkerbroek tot halverwege hun achterwerk waardoor je vooral het merk boxer moet kunnen bewonderen. De beroemde tompoucen zijn rond Koninginnedag zelfs nog oranje. Wat nou neutraal…

Nu is de Hema dus voor de arbeidsrechter gedaagd want er was geen oplossing mogelijk, zelfs niet na een aantal gesprekken.

Als hun denkwijze nu eens ‘neutraal’ was geweest, was dit alles niet eens gebeurd.

3 gedachten over “De hoofddoekaffaire van de Hema voor de rechter”

  1. Psies DF, want dan kunnen grefo’s ook wel een klacht indienen als er vrouwen met een lange broek lopen, want dat mag ook niet. Moeten rok dragen! Maar zo’n klacht zal wel niet in behandeling genomen worden, want inmiddels volledig geaccepteerd, vrouw in lange broek. Is nog niet zo lang hoor, nog maar sinds de zestiger jaren en in het burgerlijke milieu misschien nog wel later. http://nl.wikipedia.org/wiki/Broek_(kledingstuk)

  2. #1
    Toen ik op school zat was het helemaal geen issue. Meisjes droegen gewoon rokken of jurken.
    M’n 13 jaar jongere zusjes mochten geen korte rokjes dragen. Over broeken werd niet eens gesproken Een net meisje droeg zo iets niet. Als ik terugkijk bedenk ik dat m’n vrouw pas de laatste 5 à10 jaar vaker een broek draagt dan een rok of jurk. Ik heb er nooit zo over nagedacht maar als je goed nadenkt is dat eigenlijk idioot. Vrouwen zijn nu eenmaal mooier óf zonder kleren óf in jurkjes. Waarom verlagen vrouwen zich op het niveau van mannen door dezelfde afschuwelijke kleding te dragen vraag ik me af?

  3. @1
    Er was een tijd dat rokjes moesten bij Blokker. De meisjes wedijverden al spoedig in wie de kortste aanhad en dat was ook weer niet de bedoeling. Je blijft lachen….

Reacties zijn gesloten.