De Hema

Van de week was er een juichstemming in de PVV-gelederen; de Hema in het Belgische Gent heeft een moslima, die via Randstad voor het filiaal werkte, ontslag gegeven. De reden: ze droeg een hoofddoekje, wat aanvankelijk wel van de filiaalleider mocht, maar nadat de klanten hadden geklaagd werd er gevraagd of ze het hoofddoekje af wilde doen.

De moslima weigerde, de Hema zei haar contract op, en dat eindigde dus in een rel. Al vraag ik me af of ze bij de Hema hier blij om moeten zijn. Hier in Nederland zijn er moslima’s die met een hoofddoek werken, al wordt dat door PVV-aanhang niet getolereerd. Ze sluiten liever aan bij een kassa waar geen kopvod werkt of treiteren de moslima die afrekent met het feit dat ze wel onrein vlees (varkensvlees) aanraakt. Jammer dat er tegen deze clientèle ook geen klacht ingediend kan worden, want het is verschrikkelijk onbeschoft. Maar manieren en een PVV-er is ongeveer net zoiets als de befaamde tang en het varken. Het slaat dus nergens op.

Maar waar gaat het eigenlijk over? Over een meisje dat zich bekeerd heeft tot de islam en zich daarbij senang voelt. Zolang zij keurig de klanten hielp aan de kassa en correct was, dan was er niets aan de hand. Waarom heeft de filiaalhouder zo zijn oren naar de klanten laten hangen? Want uiteindelijk is het helemaal verkeerd uitgepakt; de Hema heeft een rel over zich heen gekregen en waarschijnlijk zal de minister zich hier ook mee bemoeien. Bovendien zal het zich waarschijnlijk ook uiten bij de klantenkring die wél bij de Hema koopt met hetzelfde hoofddoekje. In principe geeft de Hema hiermee een boodschap af dat er dus alleen naar de blanke klant met misnoegen geluisterd wordt en niet naar de klantenschare die daar dus ook zijn boodschappen doet, al of niet met hoofddoekje. De Hema Nederland reageerde vrij lafhartig door te mompelen over Belgische gebruiken, terwijl er in Nederland wel moslima’s met hoofddoek gewoon in een filiaal werken. Ook hierin blijken zij met twee maten te meten.

Nederland meet met twee maten; als je nu de tv aanzet is de kijkercijferhit Oh, oh Cherso een feit. Wie naar dat andere slappe aftreksel van het Engelse programma From Ladette to Lady kijkt, weet dat het treurig gesteld is. Meiden met een sloot make-up op, met als specialiteit zo dellerig mogelijk proberen over te komen, met nul komma nul algemene kennis, ongemanierd, en die zich zoveel mogelijk klemzuipen met het gebruik van nog wat andere geestverruimende middelen.
De ouders van deze meiden zijn aan het eind van hun latijn, ook al wordt er schijnheilig de hoofdprijs van 15.000 euro voorgeschoteld. Voor deze ouders geldt één ding: laat ze wat normaler door het leven gaan. En kijk, over dit gedrag hoor je, behalve dat er schande wordt geroepen, bijna niemand. Het vermaak wat het biedt is leuk. Dat je kind op tv zich als een slet gedraagt is een aanwinst. Dat je zoon neuken het allerbelangrijkste vindt wordt als stoer zijnde ontvangen. Maar de moslima die een hoofddoek draagt, dat is veel erger dan het losgeslagen ordinaire zootje dat hier als ‘goed’ voorbeeld gegeven wordt.

En ik heb bijna geen PVV-er gehoord over het feit dat de reclame voor zoveel zuipen, roken en het omgaan met seks als zijnde wegwerpmiddel een schande is.
Nee, het feit dat je cool bent met een SOA, je kinderen laat zien dat het uitstekend is om zo dronken als een tor te  gaan paaldansen, black-outs te krijgen door de combinatie drank/drugs, is altijd nog beter dan die moslima met dat hoofddoekje die in een supermarkt werkt. En het is ook heel goed om in deze tijden te laten zien dat het goed is om te gaan klagen. Alleen wel te klagen tegen de verkeerde zeden. Als iemand zich heeft bekeerd tot de islam is dat haar zaak. Als iemand zich op tv laat zien als zijnde een snol en zich maandag achter dezelfde kassa bevindt is dat  niet cool. En de kleinzielige dubbele moraal die er bij past helemaal niet.

Want het is niet cool om moslima’s of andersdenken te gaan bedreigen, en filiaalhouders die hun clientèle enigszins kennen dienen hier niet in mee te gaan. Want als concern geef je hier onbedoeld een heel verkeerde boodschap mee af. De Hema staat voor iedereen en niet voor een kleinzielige minderheid die meent hun gelijk coute que coute te moeten halen.

Brievenbuspissers, kopstootgevers, oplichters, sletten en aso’s zijn de nieuwe norm. Of men blij moet zijn met deze rolmodellen is een vraag, want het toont in principe aan dat we gestaag afzakken. Dus mensen ga zuipen, neuken, loop een soa op en vergeet onze taal. Want behalve dat we schelden op de allochtonen die onze taal niet beheersen of een accent hebben, doen we er niet voor onder.

En wees vooral trots dat je op andere leeghoofden hebt gestemd, tot je zelf in het tuigdorp beland.

 

 

 

8 gedachten over “De Hema”

 1. “Het vermaak wat het biedt is leuk. Dat je kind op tv zich als een slet gedraagt is een aanwinst. Dat je zoon neuken het allerbelangrijkste vindt wordt als stoer zijnde ontvangen. Maar de moslima die een hoofddoek draagt, dat is veel erger dan het losgeslagen ordinaire zootje dat hier als ‘goed’ voorbeeld gegeven wordt.”

  Met de decadentie dat om puur kijkers- en geldwinst door het beeldbuis gespoten wordt, heb ik ook een probleem. Een bescheiden meisje met een hoofddoek vind ik een aanwinst voor onze maatschappij. De maatschappelijke decadentie (PVV inclusief) daartegen moet je met grote slang erover wegspoelen.

 2. Het westen kent sporters en media-ikonen als ‘goden’, en die zijn voor zichzelf bezig. Rutte zegt: hier heb je je land terug, zoek het verder zelf maar uit. Dat er mensen blijken te zijn die vol zelfvertrouwen laten zien bij een groep te horen, en er in het extreme geval hun leven voor over hebben komt als een bedreiging over als je je zelf aan je lot overgelaten voelt.

 3. Varkensvlees is gewoon verpakt net als al het andere vlees dus dat wordt helemaal niet aangeraakt.

  Persoonlijk houd ik niet zo van mensen die hun religieuze overtuiging altijd en overal willen uitventen om het even welke religie ze aanhangen. Zolang een bedrijf echter iedereen gelijk behandeld, heb ik geen probleem met een hoofddoekje, kruisje, keppeltje of wat anders. Het belangrijkste blijft dat ik goed wordt geholpen.

  De spuuglelijke kleuren combinaties van veel bedrijfsuniformen zijn voor mij doorgaans aanstootgevender dan het irritante farizeeër gedrag van sommige mensen die deze kleding dragen.

 4. @2,Het lijkt me geen bedreiging, maar eerder onstellende domheid als je denkt dat mensen die vol ‘zelfvertrouwen’ bij een groep willen horen. Groepsgedrag en erbij horen is juist een onzekerheid. Maar ik had het er puur over dat het geen goed voorbeeld is aangezien er nog steeds mensen zijn die denken dat veelvuldig drugs en alcoholgebruik zonder gevolgen kan blijven.

 5. #5 Wou ik ook net zeggen.
  In Gent zou het geen probleem zijn geweest (vrij grote universiteitsstad), waar WESTVlamingen ook nog geregeld hoofddoeken dragen. Gentenaars zijn OOSTVlamingen. Onlangs wilden ze (discriminatie is overal) zelfs hoofddoeken voor Westvlamingen verplicht stellen. Was een grap. Maar een bittere, want veel echte harwerkende Gentenaars bleken dat best een goed idee te vinden.
  Genk ligt in Belgisch Limburg.
  Nou asjeblieft niet weer beginnen over Limburgers.

 6. Trouwens hoofddoek en probleem – die horen NOOIT bij elkaar.
  Meharis, ik ken die uitzendingen niet die je noemt. Maar ik vind de vergelijking die je trekt, heel terecht!

 7. Het was inderdaad GenK en niet de stad van Vuile Mong, Walter de Buck enzovoort… (zucht van verlichting).

Reacties zijn gesloten.