‘De grootste vijand van Geert Wilders is Geert Wilders zelf’

De grootste vijand van een populist is de populist zelf. Er komt altijd een moment dat kiezers op hem of haar zijn uitgekeken. Dus of je Wilders nu negeert of van repliek dient, maakt weinig uit. ‘Waarschijnlijk voltrekt de neergang van de PVV zich geheel op eigen kracht.’ Dat betoogt schrijver Bert Bukman. (Volkskrant)

Bert Bukman gaat in op de huidige discussie, moet je het maar laten gaan of juist tegengas geven? Ik vind het laatste, je mag nooit absurde, asociale, discriminerende dingen gewoon normaal vinden en accepteren. Gelukkig zijn er meer mensen die dat ook vinden.

Als Wilders zijn eigen grootste vijand is, ben ik benieuwd of die bewakers er dan eigenlijk voor zijn om te voorkomen dat hij zichzelf wat aandoet. Kan hij niet beter opgesloten worden in een gezellig instituut dat daar speciaal voor in het leven is geroepen? In plaats van dat het ons klauwen met geld kost om de man vrij rond te laten lopen en toch beschermen tegen zichzelf?

Ik mag hopen dat Bert Bukman gelijk krijgt en wel heel snel, zou wel zo rustig zijn voor Nederland. En dan toch Wilders maar naar een leuk gebouw in een bos brengen, ook wel zo veilig.

7 gedachten over “‘De grootste vijand van Geert Wilders is Geert Wilders zelf’”

 1. dit is het voordeel van de partij geert wilders, er is geen opvolger! ook niet in de toekomst, de partij is dus ten dode opgeschreven! Zie de lpf! De overige kamerleden van de pvv zijn ongeloofwaardig en hebben niet wat geert wel heeft, het politieke landschap gaat vanzelf veranderen!! Dag Geert en PVV stemmers, (loosers, loosers…)

 2. ” Als Wilders zijn eigen grootste vijand is, ben ik benieuwd of die bewakers er dan eigenlijk voor zijn om te voorkomen dat hij zichzelf wat aandoet.’

  Het gezond verstand zegeviert altijd – hier de oprechte vraag van Keira.
  We hoeven niet zo veel belasting geld te verkwanselen aan de directeur van een xenofobe stichting die tevens zijn eigen vijand is.

 3. Het lijkt haast een georkestreerde actie. Het is dat ik niet in complotdenken geloof, maar anders…

  In korte tijd na elkaar kwamen Andor Admiraal, Jeroen Bouterse en nu Bert Bukman. Laat Wilders met rust, roepen ze in koor. Waarom? Moet hij nog wat langer kunnen doorgaan en moet hij daarom met rust gelaten worden? Opdat de SP niet te veel stemmen pakt? Zou het zoiets kunnen zijn?

 4. Bukman heeft zelf niet zo veel moeite met de aanwezigheid van de pvv in het parlement; ze vertegenwoordigen volgens hem het ongenoegen dat in de samenleving aanwezig is. Hij maakt zich eerder bezorgd over de funeste remmende werking van populistische partijen ( sp is dan waarschijnlijk ook populistisch ) op het regeringsbeleid; de noodzakelijke sociaal-economische hervormingen kunnen er niet doorgedrukt worden. Zijn oplossing, wachten tot Wilders aan zich zelf ten onder gaat , lijkt meer een variant van de oplossing normaliseren ( A.Admiraal ).

 5. #3, bekijkt het als wanhopig roep van zijn stemmers (oftewel de “nette” burgerij, deze die bijvoorbeeld bij gelegenheid de joden aan de nazi verkopen), die nu beseffen dat hun fatsoen door de bruine wind weggewaaid is.

 6. Wilders is een blijvertje.
  Hij zal altijd een kleine groep van aanbidders houden. Mensen die wel degelijk net zo fout waren als de nazi’s en (foute) NSB’ers.
  Ik heb het dus nu niet over de onnozel halzen die zich door hem laten bedreigen, maar die mensen die wel degelijk net zo kwaadaardig zijn als hij.

 7. ‘De grootste vijand van Geert Wilders is Geert Wilders zelf’

  Mooi, dan weet ik alvast wat ie van mij krijgt op z’n verjaardag! 😈 woehahaha

Reacties zijn gesloten.