De goede nazi

Als je de Amerikaanse media mag geloven is Trump’s regime in staat van ontbinding, of beter meltdown zoals ze het noemen. Elke dag stappen er weer wat partners en medewerkers op met als klap op de vuurpijl Steven Bannon, zijn Chief Strategist. Er zijn weer heel veel demonstraties tegen Trump en tienduizenden protesteren tegen zijn stellingname in het conflict. Vorige week werd in de VS aan de rand van de extreemrechtse manifestatie ‘Unite the Right” een vrouw vermoord door een verwarde gamer met fascistische sympathieën. Trump heeft nog steeds geen afstand genomen van fascisme.

Als je de officiële en rechtse berichten mag geloven waren de verzamelde fascisten van Charlottesville niet kwaadwillend. Er waren ook heel veel goedbedoelende mensen onder de fakkeldragers [die Blood and Soil schreeuwden], meende Trump. Het werkelijke gevaar kwam van de tegenstanders, alt-left, want die pleegden geweld tegen de witte mensen die zich alleen maar terecht verzetten tegen alles wat hen vreemd is. Vooral joden, werd er vanaf de zijlijn geroepen. Je bestrijdt geen kwaad met goed, want goed is tegenwoordig ook kwaad. Het morele verval is vooral een begripsverwarring van epische omvang.

Voormalig directeur van Trumps verkiezingscampagne Bannon riep bij zijn aangelengde vertrek dat hij nu zijn handen vrij heeft voor zijn oorlog tegen links, die hij in een genadeloze klassenstrijd verder gaat opvoeren, en voor de winst natuurlijk. In de tegenwoordige tijd is een grote hoeveelheid geld met zulke bizarre praktijken verdienen heel acceptabel geworden. Bannon gaat dus weer Breitbart leiden en van daaruit Trump in zijn campagne verder ondersteunen en met geweld de waarheid verspreiden. Hij zal ongetwijfeld een grote zak (campagne-)geld meegekregen hebben, want geld is macht.

In Boston demonstreerden zo’n 40.000 mensen tegen zulke corruptie, tegen het fascisme, waarin het privilege op onderdrukking en geweld wordt gevierd door een kliek van haviken, agitatoren en vermogenden, die bij Trumps aantreden zeiden te gaan opruimen en de VS weer groots en de allergrootste te laten zijn. Er waren in het park zo’n 50 ‘conservatieve nationalisten’ verzameld en ingesloten door de tegendemonstranten. Er vielen de gebruikelijke arrestaties onder de tegendemonstranten, omdat sommigen zich soms niet kunnen beheersen bij de aanblik van zoveel agressie en onrecht.

In Nederland werd ook verslag gedaan van de gevolgen van Charlottesville en de demonstratie in Boston. Eerder deze week mocht bij Nieuwsuur de extreemrechtse commentator Ann Coulter wat vertellen over Antifa voor de Nederlandse kijkers. Dat zijn natuurlijk communisten die onze westerse cultuur willen afbreken voor Mohammedanen, homo’s en negers. Antifa, dat zijn dus criminelen. Op de NOS-website kun je ook lezen hoe het extreemrechtse Breitbart tegen Antifa aankijkt en over hun berichten over regelmatige aanvallen door Antifa met knuppels. Maar omdat Breitbart enorm fatsoenlijk is kan Breitbart geen verifieerbare bronnen daaromtrent delen.

Talloze Nederlandse opiniemakers konden ook hun zegje doen. Nadat eerder CNN als fake news werd bestempeld werd enthousiast een artikel op CNN gedeeld waarin staat dat Antifa gewelddadig is. Ruslandkenner Duk verspreidde een twee jaar oude foto met een zestal gemaskerde personen van het Zwarte Blok, waarin het bewijs werd geleverd dat Antifa ook in de VS eigenlijk gewelddadige anarchisten zijn. Ook Leon de Winter kwam in verzet tegen de verwijdering uit de openbare ruimte van de symbolen van racisme en slavernijverleden in de VS. Links wil weer eens wat van ons afpakken.

Nee, laat dat maar aan Nederlandse journalisten en opiniemakers over om uit te leggen hoe de vork in de steel zit. Ook de organisator van Unite the Right, Jason Kessler, mocht uitleggen over de ware bedoelingen en zei hoe hij met geweld bedreigd werd en het toch oneerlijk was dat extreemlinks alles mocht en zij niks, maar dat het inderdaad allemaal door de joden kwam. ”Men heeft problemen met de multiculturele samenleving.” Voor doorvragen was er gewoon te weinig tijd in de uitzending, zo de dienstdoende correspondent. Het interview met Kessler was bedoeld om meer inzicht te geven in de groeiende populariteit van extreemrechts. Wil je begrijpen waarom antisemitisme en racisme zo wijd verspreid zijn, regelmatig de grote Nederlandse media volgen is zeer verhelderend.