De ervaringen van een Haagse bijstandsgerechtigde met de reïntegratie-industrie – deel 2

Lees hier een treffend staaltje van de dwangparticipatiemaatschappij van de VVD en de PvdA, met dank aan Jetta Klijnsma:

Dit is deel 2 van mijn persoonlijke ervaringsverhaal over de bijstandspraktijk in Den Haag, waaronder ook dwangarbeid voor baanlozen. Eerder publiceerde ik al deel 1. Binnenkort verschijnt er nog een deel 3. Voor de volgende stap in mijn “terug naar werk”-traject werd ik “uitgenodigd” om een tweedaagse informatie- en brainstormsessie bij te wonen op het zogeheten Werkgeversservicepunt aan de Binckhorstlaan 119 in Den Haag, waar ook het Werkplein zit. Ik had van mijn eerste consulent helemaal geen uitleg over die plek gekregen en moest daar op internet zelf naar op zoek gaan. Later begreep ik dat men op die locatie bijstandsgerechtigden naar werk wil dirigeren en dat werkgevers daar “kandidaten” voor dat werk aangeboden zouden kunnen krijgen. Ik vond op de website van het Werkgeversservicepunt de volgende propaganda, die zich niet op bijstandsgerechtigden, maar op werkgevers richt: “Over ons Kosteloze dienstverlening en een aanspreekpunt Het Werkgeversservicepunt helpt u met uw… (Lees verder bij de bron van dit artikel)