De demonstraties rond G20: een goed voorbereid succes

De heersende machten schijten de bagger, zo kunnen we het wel zien. Leon de Winter zuigt in de Telegraaf een citaat van Bakoenin uit zijn duim over de demonstraties in Hamburg en projecteert nebbisj zijn teruggelopen libido op opgewonden testosteronbommen die nu eens niet “allochtoon” waren, al weet je nooit wat zo iemand verder verzint voor zijn achterban.

Op dit verslag van iemand die er bij was en wel iets weet rust tamelijk onanarchistisch copyright, we verwijzen er dan maar naar en als lokkertje de eerste alinea in vertaling:

“De politie heeft verloren in Hamburg bij de G20. Hun tactiek van het onmiddellijk proberen opbreken van massademonstraties, het over muren dwingen van mensen terwijl ze achterblijvers met knuppels sloegen, het voortduren gebruik van waterkanonnen die pepperspray spoten en hun oproerbrigades, heeft er alleen maar toe geleid dat de opstand gedecentraliseerd werd en dat er groter verzet werd opgeroepen. De politie maakte het nodig barricaden op te werpen en die te verdedigen met stenen en flessen voor elementaire zelfverdediging. Dit is iets wat alle verhalen over geweld bij de conferentie in de gevestigde media lijken te negeren. De politie heeft eerst aangevallen, zonder onderscheid en met extreem geweld. De politie taalde er nauwelijks naar arrestaties te verrichten, zij heeft slechts 186 mensen gearresteerd, hetgeen, gezien de omvang van de protesten en de acties, heel weinig is. De politie vond het veel leuker mensen tot pulp te slaan. Ik heb zelf mensen aangevallen gezien, geslagen door verscheidene smerissen en bloedend op straat achtergelaten. Uit de verhalen van anderen valt af te leiden dat dit, evenals andere willekeurige gewelddaden, een zeer gewone praktijk lijkt te zijn geweest.”