De ‘bizarre’ uitspraak van Henk van Deún (PVV)

PVV lijsttrekker Henk van Deún wil bij nader inzien toch niet dat moskeeën afbranden, maar het kwam er slechts wat ‘ongelukkig’ uit. Dit gebeurt mijzelf inderdaad ook regelmatig, dat dingen er wat ongelukkig uit komen. “Buurman, ik zou graag zien dat je auto afbrandt, bij voorkeur met je lelijke gezin erin; pardon, ik bedoel kunt u hem alstublieft ergens anders parkeren?” “De volgende keer dat jouw kat in mijn achtertuin schijt leg ik hem op de barbecue, ik bedoel kunt u misschien uw kat binnenhouden?” “Ik zou graag zien dat er kortsluiting in de stereo van dat kutjoch van jou optreedt en je hele huis affikt. Ik bedoel kan die muziek misschien wat zachter?”

Het gebeurt ons allemaal wel eens, die terloopse dreiging met brandstichting, nietwaar?

Het AD noemde dit aanvankelijk een bizarre uitspraak. Mensen die niet van gisteren of eergisteren zijn, of gewoonweg de afgelopen vijftien jaar een beetje opgelet hebben, weten dat dit soort uitspraken voor PVV’ers en aanverwant schuim allesbehalve bizar zijn. Het blijft bovendien niet bij wensdromen, er zijn wel degelijk pogingen geweest moskeeën af te branden, en panden bestemd voor toekomstige AZCs zíjn daadwerkelijk afgebrand. Er is helemaal niets bizars aan, het is een zeer concrete bedreiging.

Als een Marokkaan had gezegd dat hij graag zou zien dat het huis van Henk van Deún of de profeet van de herrijzende NSB Geert Wilders zelf af zou branden had er binnen een kwartier een SWAT-team bij hem of haar de deur in staan beuken.

1 gedachte over “De ‘bizarre’ uitspraak van Henk van Deún (PVV)”

  1. Pingback: Utrechtse PVV-nazi geen kaderlid FNV | Krapuul

Reacties zijn gesloten.