De bikini van Sjoerd Potters (VVD)

Sjoerd wie?
Ja, met 41 zetels zijn er hopen VVD-ers van wie je nooit gehoord hebt en van wie je wellicht nooit gehoord zou hebben als ze hun onnozele scheur niet zouden opentrekken tegen de altijd gewillige staatsmedia.
Zijn vijftien minuten Nederlandse faam zijn gebaseerd op een interview – alweer, Klijnsma had ook al mooie woorden in die courant – met het Algemeen Dagblad.

De VVD wil de vakantierechten van bijstandsgerechtigden inperken. Ze moeten eerst een halfjaar solliciteren voordat ze 2 weken weg mogen. Als ze 4 weken op vakantie willen, dan mag dat van de liberalen pas na een jaar.

De VVD vindt dat staatssecretaris Jetta Klijnsma de Bijstandswet moet aanscherpen. ‘Je frustreert je eigen kansen als je meteen 4 weken naar het buitenland gaat. Dus eerst een sollicitatiebrief, dan de bikini’, zegt VVD-Kamerlid Sjoerd Potters.

Die obsessie met bikini’s wordt in perspectief geplaatst als we de loopbaan zoals door de man zelf opgegeven even nagaan:

 • Regiomanager en projectconsulent, Maandag BV Zuid-Nederland 1998-2001
 • Mediator, Bemiddeling & mediationbureau ‘Consensus’ (eigen adviesbureau), Waalwijk
 • Voorzitter / lid commissie bezwaarschriften, gemeente Oss
 • Secretaris VVD, gemeente Waalwijk
 • Teammanager ruimtelijke ordening, afdeling ruimtelijke ordening en verkeer, Gemeente Helmond 2001-2005
 • Afdelingshoofd bureau VPA (Milieu) en bestuursassistent gedeputeerde dhr. Hoes, Provincie Noord-Brabant, Den Bosch 2005-2008
 • Gemeentesecretaris en algemeen directeur, gemeente Haaren 2008-2010
 • Wethouder gemeente Waalwijk 2010-2012

Met een enigszins coulante kijk zit daar één (1) echte baan bij: een detacheringsbureau voor VVD-volk, aan het begin. Indrukwekkend.
Ja, en dat om Nederland weer sterk en sociaal te krijgen de bijstandswet nodig moet worden aangescherpt, daar zal La Klijnsma zich wel voor lenen, daar hoeft de VVD niet bang voor te zijn.

7 gedachten over “De bikini van Sjoerd Potters (VVD)”

 1. Potters:
  “namens de VVD woordvoerder voor de nieuwe Participatiewet waarin de Bijstandswet, de Wet Sociale Werkvoorziening en de Wajong-regeling in een nieuwe wet worden samengevoegd waardoor de beleidsvrijheid van gemeentes in het sociale domein wordt vergroot. Daarnaast heeft hij ook armoede- en schuldenbeleid, medezeggenschap en arbeidsomstandigheden in zijn portefeuille”

  Lijkt me geen persoonlijke oprisping van deze Potters maar beleid dat er komt, de geesten worden rijp gemaakt. Klijnsma heeft alvast het voorwerk voor de VVD geregeld. De PvdA zal het karwei ook wel af willen maken. Sterk, sociaal en participeren.

 2. Wat Sjoerd Potters in goede vaderlandse traditie aangeeft is dat Bijstandsgerechtigden in wezen Lijfeigenen (vooral voor de VVD) zijn. Geen rechten, wel alleen plichten.

  Om bij voorbaat een idee te verkrijgen wat de Lijfeigenen (Bijstandsgerechtingen in courante taal genoemd) van hande VVD alsnog staat te wachten moet je verder op Wikipedia/Lijfeigenen opzoeken.

 3. Men voert oorlog tegen de minder fortuinlijken en volgens mij wordt het tijd heel hard terug te slaan. Laten we om te beginnen eens flink VVD’ers op allerlei mogelijke manieren treiteren. Wie heeft er een paar originele en ook heel effectieve ideeën?

 4. Bruin I en II hebben maar EEN voordeel.

  De criminele psychopaten komen goed in beeld. De dagelijkse VVD corruptie schandalen en foute uitspraken maken ook heel veel pijnlijk duidelijk. Wellicht dat dit volk daar goed naar kijkt en zegt en DOET. NOOIT MEER VVD!!

  Van de week dat gedoe met de JSF en Teeven WEER!!!.

  Dit geld ook voor de PVDA natuurlijk.

 5. @ Ralph

  De VVD treiteren. Dan moet het plebs gewoon staken. Dan wordt andermaal duidelijk de bijdrage aan dit land door de gemiddelde VVDer. Dat is namelijk 0,0.

  Een maatschappij is niet top down. Het is bottom up zoals een huis met een goed stevig fundament en een ZEER licht dak (minder overhead managers met een normaal salaris). Dat is logica dat zou het moeten zijn als men nadenkt. Maar nee liever iets wat in elkaar stort.

 6. Zoveelste handige afleiding van de werkelijke oorzaak van de Crisis.
  De Grote Zelfverrijkende Geldgraaiers verleggen de aandacht wederom naar de “Slechte” sociaal zwakkeren (financieel armen) die zich toch niet kunnen verdedigen. Lekker risicoloos scoren (ten koste van) én de domme Nederlandse massa slikt ’t weer als zoetekoek.
  Hoe ver moet onze samenleving en onze planeet (ikke,ikke, ikke ën de rest {mens én milieu} mag stikken) nog afglijden voor hij volledig ontspoord is?
  “Mijn naam is Potters-Klijnsma, én nee hoor: wij vinden onszelf niet Narrow Minded.”

 7. Als bystandstrekkers staken merkt niemand dat. Nee maak ze gek..schryf 50 sollïcitatiebrieven per week.eis alle cursissen op die mogelyk zyn zodat arie de ambtenaar bly is als je op vakantie gaat

Reacties zijn gesloten.