Dat was het, meneer Lensink

Ja mensen, die Erwin Lensink, wat maken wij er ons toch druk over hier op Krapuul, nietwaar? Dat soort dingen gebeurt toch niet in ons land, je komt toch niet zomaar maanden vast te zitten, je wordt hier toch altijd eerlijk beoordeeld door de rechtbank, nietwaar? Wat een paniekzaaierij van dat hysterische Krapuul toch weer.

Als u dat denkt, lees dan dit uitstekende artikel op Prorepublica maar eens over Erwin’s rechtszaak, en huiver. En dan hoort u het ook eens van een ander.

Enkele citaten:

Telkens wanneer Erwin Lensink aan haar stukken overhandigde met informatie, redeneringen, onderbouwingen, feiten, bewijzen, argumenten waarmee hij zijn betoog wilde illustreren, toonde madame zich meer dan welwillend: ‘Ja geeft u maar Mijnheer Lensink, wilt u het origineel terug? Dan gaan we er kopieën van maken. Geen probleem, het wordt allemaal opgenomen in het dossier. We gaan alles zorgvuldig lezen.’

 

En dan, na twee dagen, wordt er ineens, als volkomen verrassing een tussenvonnis uitgesproken dat inhoudt dat Erwin Lensink een kleine drie maanden in het Pieter Baan Centrum zal worden opgesloten om te worden geobserveerd. Mevr. mr. De Loor-Alwin heeft zich niet eens verwaardigd een blik te werpen in de paperassen die Erwin haar in goed vertrouwen had overhandigd.

 

Psychiater De Man is niet alleen psychiater, hij meent ook iets van vulkanologie te weten, een razend moeilijk vak. Hij vergeleek Erwin Lensink namelijk met een ‘sissende vulkaan’. Met die kwalificatie heeft psychiater De Man zijn analyse alle schijn van wetenschappelijkheid en betrouwbaarheid ontnomen. Bovendien is de kwalificatie ‘sissende vulkaan’ tendentieus en kwaadaardig. Bij ‘sissen’ gaan de gedachten onwillekeurig ook uit naar reptielen (die mogen vertrapt worden) en het woord ‘vulkaan’, uitgesproken enkele dagen na de verschrikkelijke aardbevingsramp in Japan, is ook van een stuitende demagogie.

Beeld u zich eens in dat ú in een rechtszaak terecht komt waar de rechter doet alsof zij u welwillend aanhoort en intussen al van plan is uw argumenten en onderbouwing volkomen te negeren.

Samen met mevr. mr. De Loor-Alwin speelt psychiater De Man de hoofdrol in een weerzinwekkende show. De Man bazelt wat pseudo-wetenschappelijke kretologie en de sadistische mevr. De Loor-Alwin, wie het ontbreekt aan de voor een rechter noodzakelijke empathie, maatschappelijk inzicht, menselijkheid en fatsoen, fungeert als de helleveeg die Erwin voor de rest van zijn leven opbergt.

‘Dat was het, Mijnheer Lensink!’ U had moeten zien hoe Erwin erbij zat toen deze woorden werden uitgesproken. Maar filmen en fotograferen is niet toegestaan in de rechtszaal.

Beeld u zich dit allemaal eens in en teken daarom onze petitie, Erwin Lensink moet vrij, NU!

7 gedachten over “Dat was het, meneer Lensink”

 1. Dat was het, meneer Lensink!

  Idd, opsluiten die handel! Waarom dit soort idioten uitvergrooten in de media? Welk motief ligt er aan de daad ten grondslag en welk laf excuus ontneemt de straf en de verantwoordelijkheid van de dader???

 2. Ron Schreef:

  Welk motief ligt er aan de daad ten grondslag en welk laf excuus ontneemt de straf en de verantwoordelijkheid van de dader???

  Deze vraag heb ik een psychiater of rechter nog nóóit horen stellen bij de aanpak van weerzinwekkend rechts voetbaluitschot dat hele treinen, privébezit en openbare voorzieningen sloopt op gemeenschapskosten. Meestal volgt dan een licht taakstrafje, excuses van de ME wegens onterechte slaan met gummipit op rug van de vandalen; en steunbetuiging van Henk & Ingrid die vinden dat ze moeten worden vrijgesproken. .

 3. Ron Schreef:

  Dat was het, meneer Lensink!
  Idd, opsluiten die handel! Waarom dit soort idioten uitvergrooten in de media? Welk motief ligt er aan de daad ten grondslag en welk laf excuus ontneemt de straf en de verantwoordelijkheid van de dader???

  Nou inderdaad, en al die sneeuwballen tegen auto’s gooiende jochies van de winter ook met TBS de jeugdinrichting is, en zoals #2 zegt waarom niet de complete aanhang van Feyenoord, Ajax en ADO Den Haag de EBI in?

 4. @ Ron:

  Heel zorgwekkend dat je eerst roept “opsluiten !” en daarna pas vragen stelt. Ook “idioten” hebben rechten, althans dat hoop ik voor je.

Reacties zijn gesloten.