Daniel van der Ree (VVD) ziet het graag eenvoudig

Daniel van der Ree, prominent raadslid van de VVD in Amsterdam, is een gewichtig man. Zo schrijft hij graag op zijn website over hoe druk hij het wel niet heeft.

Hobby’s
“Een hobby is een tijdsbesteding voor mensen met te veel tijd, zegt men wel eens. Omdat ik de laatste acht jaar het lidmaatschap van de stadsdeelraad Oud-Zuid met een full time baan heb gecombineerd, heb ik daar nooit last van gehad. ”
Zo eenvoudig denkt beste Daniel dus: mensen met een hobby zijn luie mensen.

En om te bewijzen dat Daniel zeker niet lui is gaat Daniel heuse vragen stellen aan het college van Amsterdam en combineert naar hartenlust een paar zaken die niets met elkaar te maken hebben maar wel zo leuk staan op het vragenbriefje.

> Woningcorporatie Eigen Haard screent samen met de politie sinds twee jaar nieuwe huurders in de Dichtersbuurt in stadsdeel Nieuw-West op een drugsverleden. Huurders die voor drugsgerelateerde overlast zorgen, worden niet toegelaten tot de buurt. Met deze proef wil men overlast tegengaan en de leefbaarheid van de buurt verhogen. <

Een goed initiatief deze proef en zeker wat voor te zeggen. Nou dat vindt Daniel natuurlijk ook als lid van de commissie Algemene Zaken waarin veiligheid het belangrijkste onderwerp is. Maar Beste Daniel doet daar graag een schepje bovenop en wil dat deze proef verder wordt uitgerold zodat criminele huurders voortaan uit alle Amsterdamse corporatiewoningen kunnen worden geweerd.

Beste Daniel heeft een goed gevoel voor timing om in de picture te komen en kopieert gewoonweg onderstaand initiatief om daarom heen een paar vragen te kunnen stellen aan het College.

> Begin juli 2012 hebben Makelaars Vereniging Amsterdam (MVA), de recherche en de Dienst Basisadministratie (het bevolkingsregister) een convenant getekend op grond waarvan makelaars en andere woningbemiddelaars kunnen controleren of potentiële klanten crimineel zijn. <

Zo eenvoudig denkt Beste Daniel dus ook over mensen met een drugsverleden. Dat zijn en blijven criminelen in het povere en niet bijster intelligente wereldbeeld van voormalig corpsbal Daniel, en derhalve hoor je geheel niet in Amsterdam te wonen schrijft Beste Daniel heel stoer vanachter zijn bureautje in Amsterdam Zuid: “In onze stad is geen plaats voor georganiseerde misdaad en criminelen.”

Misschien kan Beste Daniel volgende vragen stellen over dat het wenselijk is dat mensen met een drugsverleden en criminelen herkenbaar moeten zijn. Beste Daniel bewijst dat een o zo van zichzelf vergulde, zichzelf hardwerkend noemend, geen tijd voor hobby’s hebbende, Klok en Klepel VVD’er geheel op zijn plaats is binnen deze partij.

6 gedachten over “Daniel van der Ree (VVD) ziet het graag eenvoudig”

 1. “In onze stad is geen plaats voor georganiseerde misdaad en (‘draaideur’)criminelen.”

  en zo is dat natuurlijk

  ik vind dat dit stukje wel wat peper kan gebruiken en rakel gaarne nog eens de afaire van collegaatje dalen op, aan de hand van prof. dr. brown , = /

  “Het is niet de eerste keer dat VVD- gangster Van Dalen in opspraak raakt. Hij is een echte Elite-draaideur Crimineel”

  http://goo.gl/Orwp8

 2. ” “In onze stad is geen plaats voor georganiseerde misdaad en criminelen.”

  Zijn ze dan niet meteen begonnen met doorpluizen van bestuur woningcorporaties, bouwwereld enz. witboordcriminelen die veel meer schade aan de samenleving aanrichten?

  Of is het selectief werk alleen tegen kleine criminaliteit en traditioneel gaan de grote vissen lekker vrij zwemmen.

 3. Wanneer gaan bovengenoemde instanties dan elke wijk en buurt van elke stad en dorp van Nederland doorpluizen voor racisme, xenofobie, irrationele haat om de leefbaarheid van Nederland te gaan verhogen?

  Of is deze onderneming bedoeld alleen als PR product voor bovenstaande VVDDR-er, zoals gebruikelijk.

 4. Ah, de VVD heeft het werken uitgevonden.
  Ik hou het even kort.
  Parasieten moet je met rust laten. 😉
  Oh, waarom zijn de banken om gevallen onder Zalm ?
  Met z’n marktwerking en euro.
  VVD’ers gaan de geschiedenis UIT als krises veroorzakers.
  Bemoeiallen zijn het die nergens verstand van hebben … zelfs niet van geld verdienen.
  Laat ze eerst een leren rekenen.

 5. Ik meen mij te herinneren dat dhr. Van der Ree in zijn ‘corpsballen tijd’ niet vies was van een pilletje.

 6. Pingback: Ophef om homofobe flyer bij Rechtse populisten VVD,D’66 en PvdA. |

Reacties zijn gesloten.