Damschreeuwers en Twitterschreeuwers

In 2010 werd tijdens de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking (ik geloof dat je het met hoofdletters schrijft) een man opgepakt die tijdens de twee minuten stilte een schreeuw slaakte.

U zult zich dat wellicht nog herinneren.

Nou geloof ik best dat iemand die in zo’n situatie zo hard schreeuwt – niemand verwacht uiteraard zoiets – even streng aangesproken mag worden op wat hij deed en gevraagd mag worden, nog veel belangrijker, waarom hij dat deed.

En daarbij had men het dan moeten laten.

Maar nee, de man werd door onze flinke overheid (nog tot jaren later) zeer hard aangepakt met onder andere een lange gevangenisstraf.

Hij werd net zo flink aangepakt door ‘onze’ flinke overheid als ‘onze’ flinke overheid thans ook doet met zesjarige meisjes die kanker hebben maar niet ‘Ingrid’ heten, met totaal wanhopige asielzoekers die liever de dood nog verkiezen dan nog maar twee minuten langer te moeten verkeren in de hel op Aarde  welke ‘onze’ flinke overheid voor hen geschapen heeft of met nog geen twee maanden oude baby’s die niet Brussen, Paternotte, Klei of Nanninga als achternaam hebben.

Nee, zulke mensen wil je niet in je roomblanke participatiesamenleving hebben.

Maar die Nanninga…daar wil ik het even iets uitgebreider over hebben.

Op 4 mei 2012 was er weer een Nationale Dodenherdenking.

Heel het land stil uit respect – oprecht of geveinsd: dat doet er nu even niet toe –  voor hen die het leven hebben gelaten voor een zaak die een aantal magnitude groter is dan het leven van ieder van hen dat aan die herdenking deelnam.

Heel het land?

Nee, een kleine schreeuwlelijkerd, verteerd van haat en rancune jegens alles wat niet in haar zeer beperkte blanke wereldje past en die nog nooit iets van haar leven gemaakt had (een groter contrast tussen Malala Yousafzai en het sujet waar het hier over gaat, is welhaast nauwelijks voorstelbaar) , zag haar kans schoon en twitterde: ”Wat zijn jullie stil, is er iemand dood ofzo?”

(Let trouwens ook even op de stijl: als je de twitteraarster in kwestie niet zou kennen zou je afgaande op dat ‘ofzo’ in die tweet je je zo’n zeer luidruchtig kauwgom kauwend dom blond wicht kunnen voorstellen dat nog te dom is om te poepen en wier enige bezigheid verder in het leven slechts lijkt te zijn de lippen van haar pijpbekkie te glossen. ‘Kutjehhhh!’ Zo’n typetje uit – wat was het? –  ‘Draadstaal’ geloof ik. Alleen die waren grappig , Annabel Nanninga is dat niet.  Maar dat terzijde.)

“Wat zijn jullie stil, is er iemand dood ofzo?”

Nou wil het geval dat op het moment dat Nanninga die tweet de wereld in slingerde zij werkzaam was als koffiejuffrouw of iets dergelijks bij één of ander programma van de NCRV.

En daar werd ze na klachten van mensen over die tweet er dan ook uitgezet.

Mensen die daarna vervolgens door haar vriendjes op GeenStijl voor NSB’er werden uitgemaakt als ik me goed herinner.

Gisteren heeft deze frisse persoonlijkheid Nanninga een stukje – dat qua stijl en inhoud ook iets is waar de honden geen brood van lusten overigens – op een site dat grossiert in ranzigheid en racisme mede-ondertekend waarin politici opgejut worden om de Hasenjagd op de redactie en overigen die bijdragen leveren aan de site Krapuul te openen.

Het is haar goed recht hoor om die oproep te doen maar het roept wel meteen een vraag op aan de Twitterschreeuwster geheten Annabel Nanninga.

Namelijk of zij dan ook even alsnog naar het politiebureau kan gaan om uiteindelijk bij een rechter verantwoording voor haar Twitterschreeuw van 4 mei 2012 af te leggen.

En dan hoop ik dat de politieagent die de formaliteiten daartoe in orde maakt een neger is.

Want dan kan de Twitterschreeuwster van GeenStijl aan hem uitleggen wat ze bedoelde met een tweet van een paar dagen geleden aan mede stuk drek Bert-‘rifapen-Brussen dat luidde: “iedereen weet dat wij blanken het beste vóór negers kunnen denken en beslissen.  Of zij gekwetst zijn en waardoor.”

Politici, doet u even aangifte tegen de Twitterschreeuwster Annabel Nanninga!

Weet u wat? Doe maar niet. Wees maar flink tegen  zesjarige meisjes die kanker hebben maar niet ‘Ingrid’ heten en twee maanden oude baby’s die geen ‘Annabel” heten.

Dat gaat jullie beter af.

4 gedachten over “Damschreeuwers en Twitterschreeuwers”

  1. Ik zag op twatter ergens een kort filmpje van die Nanninga, uiteraard een prachtige persiflage, maar wel met letterlijke citaten van haar afkomstig. Heeft iemand die zo onder zijn/ haar muis geplakt? Lijkt me een prima visualisatie, bij onderstaande tekst.

    “(Let trouwens ook even op de stijl: als je de twitteraarster in kwestie niet zou kennen zou je afgaande op dat ‘ofzo’ in die tweet je je zo’n zeer luidruchtig kauwgom kauwend dom blond wicht kunnen voorstellen dat nog te dom is om te poepen en wier enige bezigheid verder in het leven slechts lijkt te zijn de lippen van haar pijpbekkie te glossen. ‘Kutjehhhh!’ Zo’n typetje uit – wat was het? – ’Draadstaal’ geloof ik. Alleen die waren grappig , Annabel Nanninga is dat niet. Maar dat terzijde.)”

Reacties zijn gesloten.