Damschreeuwer vrijdag weer voor de rechter en Erwin Lensink zit al meer dan 500 dagen vast

Recht kan ook wel eens krom zijn, dat leer je al als kind, maar als volwassene blijf ik me er over verbazen. De Damschreeuwer loopt gewoon vrij rond en zijn zaak komt af en toe voor een rechter – waar hij denk ik ook niet echt zelf bij voor de rechter hoeft te verschijnen.

Maar Erwin Lensink die niemand heeft verwond, nog niet eens een deuk in een gepantserd voertuig heeft gekregen, zit al meer dan 500 dagen vast. Hij zou een gevaar voor de samenleving zijn? Nou ik ken mensen die echt opgenomen moeten worden omdat ze het heel erg moeilijk hebben, stijf staan van de medicijnen, hun leven en dat van hun familie is een grote hel, en er is nergens plaats. Al twee jaar niet. Er wordt gewoon gewacht tot er echt iets ergs gebeurt.

Erwin zit als persoon met een ‘waanstoornis’ vast in penitentiaire inrichting, hij zit gewoon in de gevangenis omdat hij vindt dat Beatrix niet onze koningin kan zijn. Ik vind dat iemand in Nederland dat mag vinden. Dat hij dan een waxinelichthouder tegen een gepantserd voertuig gooit is wat dom, hij had beter ingezonden brieven kunnen schrijven of een website oprichten. Maar in tegenstelling tot anderen die voor dit soort dingen een boete kregen, moet Erwin in een gevangenis. Ja daar zal hij van opknappen als hij echt een ‘waanstoornis’ heeft. Ongetwijfeld krijgt hij ook gedwongen medicatie om hem stil te houden. Dit maakt dat ik vind dat recht krom is in Nederland. En dat maakt me buiten verdrietig ook razend!

12 gedachten over “Damschreeuwer vrijdag weer voor de rechter en Erwin Lensink zit al meer dan 500 dagen vast”

 1. @1 Nee, maar heeft wel met zijn rare actie gezorgd voor gewonden. En loopt nog steeds vrij rond. Erwin heeft niemand verwond en zit al meer dan 500 dagen platgespoten ergens opgeborgen. Daar wind ik me over op.

 2. Yep, snap het. Triest maar waar.

  Ik ken anders ook Erwin zijn verhaal niet moet ik eerlijk zeggen, had misschien niet moeten reageren.

 3. Ben het mee eens – zijn daad is in geen verhouding tot zijn vastzitten.
  Dit is een typisch geval waarmee Amnesty het politieke klimaat in een land kan beoordelen.

 4. Het klopt m.i. niet helemaal over de damschreeuwer

  Hij werd steeds maar verlengde detentie gehouden , ik weet niet mer hoe lang, op grond van een wets artikel : Aanranding van ZKH nu HM , dat uit de kast werd gehaald.
  Pleidooi van de damschreeuwe was overigens dat hij de gewonden niet had veroorzaakt.

 5. Ik hoop dat die damschreeuwer word vrijgesproken!

  Wanneer iemand een ‘pak sneeuw’ op z’n kop krijgt omdat ie zonodig buiten de piste wil skiëen, dan staat
  heel Nederland op z’n kop. Maar wanneer iemand jarenlang dakloos is, daar kijkt geen mens naar om!

  Check eens de web-site; http://www.damschreeuwer.yolasite.com De Tien Geboden,GENIAAL!

  Met vr. gr. dhr.A.D.Weissman

Reacties zijn gesloten.