Dakota Access heeft schijt aan iedereen en gaat toch onder de Missouri graven

Terwijl de Standing Rock Sioux en hun medestanders zich klaar maken voor de winter, heeft Dakota Acces een verklaring doen uitgaan waarin ze aankondigen dat de constructie van de Dakota Access Pipe Line niet is gestopt en dat er binnen een paar weken wordt gestart met de boringen onder de Missouri.

Zij negeren dus de stop die het departement van Justitie en het US Army Corps of Engineers in september verzochten.
In een verklaring zegt het bedrijf dat zij nooit hebben ingestemd met het voorstel van het Corps of Engineers. De bouw van de pijplijn is heeft de rivier de Missouri aan twee kanten bereikt. Men wacht nu op aanvoer van de nodige machines voor de boorwerkzaamheden. Zodra die er zijn zal het boren beginnen.

Dakota Access stelt ook dat een eerder door het Corps of Engineers gegeven verklaring over het stopzetten van de bouw een vergissing was en zal worden teruggetrokken.

verklaring-dakota-access
(bron)

Het bedrijf, dat indirect en direct wordt gefinancierd door respectievelijk ABNAMRO en ING, gaat gewoon zijn gang. Respectloos en nietsontziend.
De ABNAMRO wast de handen schoon door te beweren dat zij slechts een kleine investering in het moederbedrijf hebben gedaan en dat dit niets met de DAPL vandoen heeft.
screenshot-35-vraag-abn1
screenshot-35-vraag-abn

ING kwam vorige week met een persverklaring waarin zij de vermoorde onschuld spelen. Zij waren pas sinds kort op de hoogte en zich niet bewust van de problemen. Ze onderzoeken alles goed alvorens te investeren, de bouw ligt nu stil en nog meer bla bla.
Feit blijft dat de investeringen allesbehalve duurzaam en maatschappelijk verantwoord zijn, dat zij door die investeringen medeplichtig zijn aan het geweld waaraan de mensen die de gronden van de Standing Rock Sioux en het water willen beschermen zijn en worden onderworpen.

De ING heeft vuile handen.

De verklaring van ING eindigt met:

We hebben vertrouwen in een goede rechtsgang en zorgvuldige behandeling van de kwestie door de Amerikaanse overheid. Toch hebben we onze bezorgdheid geuit over het project. De financiers van de pijpleiding hebben opdracht gegeven tot aanvullend onderzoek door onze externe onafhankelijk adviseur en we zullen de ontwikkelingen nauwlettend blijven volgen. Waar mogelijk zullen we onze invloed aanwenden om het proces tot een bevredigend resultaat voor alle betrokken partijen te brengen.

Hoog tijd om de investering terug te trekken, lijkt mij, want het recht wordt aan de laars gelapt.

1 gedachte over “Dakota Access heeft schijt aan iedereen en gaat toch onder de Missouri graven”

  1. Pingback: Actievoerders #StandingRock opnieuw met geweld overspoeld | Krapuul

Reacties zijn gesloten.