Dader schietpartij Texas blijkt gun nut te zijn

De man die gisteren in een kerk in Texas 26 mensen doodschoot, blijkt een luchtmachtveteraan met – verrassing, verrassing – een ongezonde obsessie voor vuurwapens te zijn.


De dader, Devin Patrick Kelly, was van 2010 tot 2012 in dienst op een luchtmachtbasis in Nieuw Mexico. In 2012 werd hij door de krijgsraad tot een jaar cel veroordeeld nadat hij zijn vrouw en kind mishandeld had. Kelly vocht dat vonnis aan, maar het enige resultaat was dat hij door de luchtmacht definitief op straat werd geschopt.

Kelly’s motief is nog niet duidelijk, maar mogelijk betreft het de zoveelste psychopaat met grieven en een veel te gemakkelijke toegang tot vuurwapens, die besluit de geschiedenis in te gaan door wat weerloze mensen neer te schieten. Van enige politieke affiliatie is in elk geval niets bekend, de mogelijkheid dat het een terroristische aanslag betreft kan waarschijnlijk wel uitgesloten worden.

Waarom Kelly een Baptistische kerk als doelwit koos, is een raadsel. In tegenstelling tot een aantal familieleden was hij naar het schijnt zelf geen lid van de Baptistische kerk.

Het extreemrechtse circus en Russische bots doen inmiddels hun uiterste best Kelly te linken aan het mythische ‘Antifa’, waarover later vandaag meer. De hoaxes vliegen je vandaag op Twitter en Facebook in elk geval weer om de oren.