Daar heb ik helemaal geen zin in, bekijk het maar

Geen zin om jezelf vol te vreten met de feestelijke dagen en al helemaal niet bij die spuugvervelende akelige schoonfamilie van je? Geen zin om uit bed te komen voor die paar lullige rotcenten? Geen zin om wéér je ID te  laten zien? Om dat rotte telefoontje te plegen? Waarom zouden we nog langer smoesjes verzinnen? Ik stel voor dat we vanaf nu gewoon kunnen zeggen: Daar heb ik helemaal geen zin in!

Dat accepteren we dan ook van de ander en vinden dat volstrekt legitiem, ergens geen zin in hebben is de meest valide reden die je kan geven en daar gaan we dan zelf ook niet over zeuren of mekkeren als iemand dat tegen ons zegt. Vanaf nu en direct en onmiddelijk is dit geldig. Ik doe het al een tijdje en het bevalt me prima. Belt er iemand die langs wil komen en je hebt geen zin in bezoek? Zeg dat dan gewoon. Nu even niet hoor, ik wil lekker op de bank hangen in mijn eentje, daar heb ik wel zin in, en niet in jou. Dat kan vanaf nu, dit wordt ons nieuwe leven en we nemen het elkaar niet kwalijk als we zoiets te horen krijgen. We doen allemaal mee en we accepteren dit antwoord van iedereen met een welwillende en oprechte glimlach omdat we het maar al te goed snappen.

Inmiddels leven we met zijn allen met waarden en normen die tegen onze zin door onze strotten geduwd zijn. Het lijkt allemaal wel zo leuk dat leven, maar er is geen donder aan als we niet kunnen doen waar we zelf zin in hebben. Dat is afgelopen. We gaan echt eens doen wat de reclame en het kapitalisme ons weliswaar beloven maar nog nooit waargemaakt hebben, en dat is lekker makkelijk en leuk leven. Leven is soms genieten of kan dat zijn, maar dan wel hoe we het zelf willen en niet hoe we dat moeten doen van die reclame en de gekken op de kijkbuis en die achterlijke posters in de bushokjes. Motivatie komt vanuit onszelf en gedwongen of geïndoctrineerd worden staan we niet langer toe.

We trappen er niet meer in. Al die smoesjes van ze, ze zoeken het maar lekker zelf uit. Eigenlijk heel liberaal, maar dan wel zoals wij het uitleggen en niet volgens de dwangbuizerij van die lui die ons de wetten proberen voor te schrijven, ze bekijken het maar. Ik luister niet meer naar ze, en ook niet naar mijn schoonmoeder. Vanaf nu ga ik doen waar ik echt zin in heb en ik verzin geen smoesjes meer. Heerlijk gewoon, met zijn allen tot rust komen. Een leukere revolte bestaat er niet. Je hoeft er niet eens voor of tegen te demonstreren. Veel te koud.

16 gedachten over “Daar heb ik helemaal geen zin in, bekijk het maar”

 1. “Daar heb ik helemaal geen zin in, bekijk het maar”

  Prima voorstel van Le Roi, ga ik mee.

  Wel denk ik tevens aan een goede vriend van mij die geen zin heeft aan de Totalitaire Neoliberale Conservatieve zorgstelsel mee te werken – of het hem helemaal lukt, weet ik nog niet.

 2. Nexus, ik schreef dit weliswaar met een knipoog, toch denk ik dat het wel eens aan de basis zou kunnen liggen van een Groot Verzet.

  Misschien is het terugsturen door je goede vriend van de stapel bureaucratische rompslomp in de zorg, met daarop een briefje:

  “dit ga ik niet invullen, wel wat beters te doen, geen zin meer in, bekijk het maar” wel voldoende.

 3. Ja geen zin in iets hebben.

  Ik heb geen zin in rechts Nederland en die zouden er verstanding aan doen ook geen zin meer in rechts Nederland te hebben. Al was het alleen maar uit puur EIGEN belang (dit moet ze toch als muziek in de oren klinken). Weg met die zelfdestructie!

 4. Ik vat dit even meer persoonlijk op. Ik heb er al vele jaren geen zin in, ik bedoel de dwang rond de kerstdagen. Ik nam ooit in Den Haag een baantje aan als taxi-chauffeur,had dan een goed excuus want ik moest werken, maar om drie uur ’s nachts met dronken Hagenezen rondrijden naar addressen die je niet weet te vinden was ook geen pretje. Later stapte ik in auto’s, reed naar Antwerpen of Oslo in de duisternis. Veel verdriet voor mijn ouders misschien, maar ze hadden nog plenty kinderen. Toen werd ik zelf ouder van kinderen, maar ik had nog steeds geen zin, het was wel een mooi excuus om niet meer naar de ouders en schoonouders te hoeven gaan. Nou zijn de kinderen groot en ze hebben net als ik geen zin.

  Maar goed, dat bedoelt LeRoi niet: kan geen zin hebben een vorm van verzet zijn tegen de gevestigde machten en de heersende moraal?

  Dan denk ik aan de jongens van Het (plusminus 1970?): ‘Ik heb geen zin om op te staan, met mijn grote blote voeten op het zeil te staan’, en hoe het liedje verder ging.

  Het ‘geen zin’ verzet van toen heeft weinig opgeleverd.

 5. Nee, ik heb er geen zin meer in hoor…..een praatje maken met mijn oude eenzame buurvrouw, mijn vader bezoeken in het verpleeghuis, mijn moeder helpen met de boodschappen, er zijn voor mijn vriendin die in een scheiding ligt, kortom iets te doen voor een ander. Ook als ik er niet altijd zin in heb.
  Vooral lekker aan jezelf denken. Veel succes ermee.

 6. Zeg Fraco, kan jij niet lezen ofzo?

  “Motivatie komt vanuit onszelf en gedwongen of geïndoctrineerd worden staan we niet langer toe.”

  Is die zin te moeilijk voor je?

 7. Ik heb ook geen zin meer. Vanaf vandaag stuur ik alle overheidspost alsook van die achterlijke zorgverzekeraar (welke alles behalve met zorg zoals ik dat zie te maken heeft) ongelezen retour.
  Uitstekend idee LeRoi. Zou prachtig zijn als iedereen zou zeggen: ik doe niet meer mee.

 8. Juist ja, heerlijke boodschap om me even op te bezinnen.
  Waar heb ik nu eigenlijk echt zin in, en wat (of wie) geeft mij zin? Als ik dat nou eens goed door krijg (en een beetje realistisch ben, wat dat ook moge zijn) dan moet ik mijn zin toch erg vaak krijgen? In ieder geval genoeg om er zin in te blijven hebben. Zo lijkt het mij gelukkig wel het geval te zijn, maar zeker weet je het nooit. Uiteindelijk is het onze wil en niet onze zogenoemde dwangmatigheden die achter ons handelen staan, of we het willen of niet (en ergens willen we het dus vaak wel, al weten we het niet altijd). En als we dat inderdaad nou eens met z’n allen gaan doen, kunnen we misschien uiteindelijk de kunst van het zelf-zinnen met elkaar delen.

  Laten we elkaar zin geven in het vinden van onze eigen zingeving.

  Nounou, dat was weer een nachtelijke gedachtenstroom. Dank LRD.

 9. @ Steve:

  [ Nounou, dat was weer een nachtelijke gedachtenstroom. Dank LRD. ]

  Zo te zien aan het tijdstip van je reactie heb je ook gewoon geen zin meer je klok op te winden, of hoe dat ook heten mag in het digitale tijdperk. Jij bepaalt zelf wel of het nacht is, groot gelijk ik laat me ook geen knollen voor citroenen meer verkopen {^I^}.

 10. http://www.nu.nl

  ‘Van der Staaij meest succesvolle Kamerlid’

  voorman Kees van der Staaij is het meest succesvolle lid van de Tweede Kamer. In vergelijking met andere Kamerleden haalden zijn amendementen en ingediende moties erg vaak de eindstreep.

  Zo slecht gaat het dus met Nederland onze eigenste polder taliban krijgt teveel voorelkaar. De verrechtsing en verarming(ook van geest) van dit land gaan gestaag verder…

  En ik zeg het nog maar daar heb ik geen zin in! Stop dit!

  En dan die mensen daar… die deze van der Staaij een nette meneer vinden die altijd beschaafd blijft en niet te beroerd is om te tekenen/mee te werken … brrrr!

  Ik zie het al voor me gebeuren. Wilders I (PVV, VVD, SGP)….. Dat is de genade klap voor dit land. Dan gaat het hard. Heel hard…. de verkeerde kant op.

Reacties zijn gesloten.