Daar gaan we weer: schoolstrijd en boter op het hoofd

Dacht ik even dat de anti-Islam storm een klein beetje aan het afzwakken was, of we krijgen weer van die ellendeboodschappen binnen, deze week zelfs weer twee. Een over de schoolstrijd, aangewakkerd door het ministerie en de veiligheidsdiensten en een over etnische zuivering of genocide van moslims. Alsof het al niet erg genoeg is, het wordt per keer doldriester.

Mijn overleden vader zei altijd, dat de meeste gekken buiten het gesticht lopen; ik denk dat ik hem steeds meer gelijk moet geven.

Het Parool wist afgelopen week fijntjes te melden, dat minister Slob heel snel een concurrent voor het Cornelius Haga College in de benen wil helpen, zeker op een manier om te zorgen dat het Haga College het onderspit moet gaan delven. Het Haga College zal voorlopig zeker geen subsidies of andere gelden meer krijgen of kunnen praten over extra huisvesting, totdat – en dit zijn woorden van wethouder Moorman van Onderwijs – het bestuur plaats maakt voor ‘een deugdelijk interim-bestuur’.

M.i. gaat deze wethouder en de minister hun boekje te buiten, want in artikel 23 van de Grondwet staat niets over het feit dat de overheid kan ingrijpen op het bestuur. Er wordt in art.23, lid 2 alleen gesproken over “… het onderzoek naar de bekwaamheid en de zedelijkheid van hen die onderwijs geven … ”. Dus waar de wijsheid vandaan komt om in te grijpen zoals op de manier dat het nu gebeurt, ontgaat me even. Maar dan nog, het zal zeker gebeuren op aanraden van de veiligheidsdiensten die aangegeven over zogenaamde contacten met terroristische organisaties. Ja, en wie heeft er dan boter op het hoofd? Hebben die diensten dan ook gesproken over de zogenaamde contacten van de regering met terroristische organisaties in Syrië, die behoorlijk uit de hand zijn gelopen en waarbij nogal hulpmiddelen beschikbaar zijn gesteld? Doe me een lol en doe eens ff normaal.

Over normaal gesproken. Het schijnt zo te zijn dat ene Paul Cliteur – wie was dat ook weer? Oh ja, heeft iets met FvD te maken –  zeer enthousiast te zijn “ … over een boek van Paul Nielsen, ‘How to debate the Left on Islam’, waarin Nielsen pleit voor het deporteren van gelovige moslims uit Europese landen … “ Ook was deze prof laatst in Groningen tijdens de Nacht van de Filosofie, dit staat te lezen op de blog van Obed Brinkman, waar ook het volgende geschreven staat:  “ … Cliteur is van het Forum voor Democratie. Een partij die het niet zo nauw neemt met de feiten. Bijvoorbeeld als het gaat om de klimaatverandering. Een partij die bang is voor invloeden van niet westerse en niet witte mensen. Daarnaast is Cliteur een uitgesproken islamofoob. Dat de overgrote meerderheid van de moslims in vrede leeft en terroristische aanslagen net zo hard afkeurt als mensen die geen islam geloof hebben zul je hem niet zo snel horen zeggen. Er wordt ook veel te vaak door  mensen als Cliteur “vergeten” dat witte westerse mensen net zo hard radicaliseren en aanslagen plegen als mensen die dat (zogenaamd) uit naam van de Islam doen. Denk aan Breivik en de aanslag in Christchurch … “
Daarnaast wist meneer Cliteur in een interview aan het Financieele Dagblad te melden: “ … Centrale punt in dit interview was de verdediging van de democratie. Hoe moeten we de democratie verdedigen tegen mensen die anti-democratisch zijn en de democratie omver willen werpen? … “

Maar ja, het is in Nederland wederom en nog steeds zo dat de aanvallen op de Islam beschermd worden en de veiligheidsdiensten onderzoek doen naar zogenaamde banden met terroristische organisaties en dan voor de zekerheid de banden van de regering met terroristische organisaties maar even vergeten, foutje maken we allemaal, toch?

Ik denk dat anti-Islam geen foutjes meer zijn, maar duidelijke tekens in onze maatschappij, dat bepaalde rechtse en nog rechtsere organisaties bezig zijn met de strijd tegen moslims die hier proberen een bestaan op te bouwen, rustig willen leven, willen werken en een onderdeel willen zijn van de maatschappij. Zoals ik er naar kijk, is dat het overgrote deel van de moslims beter hun best doen om tot de maatschappij te horen, dan die roeptoeters van rechts en nog rechtsere organisaties, met of zonder een professor.