Dé moslim bestaat niet, dat nekt moslimpartij

Bij Trouw een verklaring voor het einde van de moslimpartij:

De toegankelijkheid van de bestaande partijen voor moslims is een van de redenen waarom er weinig ruimte is voor een specifieke moslimpartij. Ook de structuur van de moslimgemeenschap zelf verkleint de kansen voor een moslimpartij. Moslims maken ongeveer vijf procent uit van de Nederlandse samenleving. Wanneer ze eendrachtig op één partij zouden stemmen, zou die goed zijn voor zeven, acht zetels. Maar dat zal een moslimpartij nooit halen, omdat de moslimgemeenschap zeer gefragmenteerd is, zowel etnisch als religieus (Trouw).

Behalve de conclusie “dé moslim bestaat niet” is een andere overduidelijke oorzaak dat er überhaupt veel te weinig moslims zijn in Nederland om een deuk in een pakje boter te slaan met een moslimpartij.

2 gedachten over “Dé moslim bestaat niet, dat nekt moslimpartij”

  1. Als dé moslim wel zou bestaan, zou een moslimpartij op zijn minst regionale successen kunnen boeken. Daar heeft Trouw-redacteur Mulder wel een punt.

    Gelukkig is de moslimgemeenschap net zo divers als iedere andere gemeenschap. Helaas voor de theorie van Wilders en kompanen.

Reacties zijn gesloten.