CU ziet verdere samenwerking niet zitten met VVD, D66 of CDA

CU tempert de verwachting dat ze werken aan een mogelijke nieuwe coalitie voor na 12 september.

Arie Slob ziet het wel scherp, CDA en VVD zijn onbetrouwbaar, laten partners in samenwerking zo vallen en principes ook als ze maar kunnen regeren. Het rare is dat ik die Slob nog geloof ook, als hij zegt dat hij niet zo maar gaat samenwerken met de VVD, D66 of CDA. Dat had ik bij Rouvoet en had het eerst niet bij Slob, maar nu wel, ik geloof hem. Toch stem ik niet op ze. Ik vind dat geloof niets met politiek te maken heeft en ook kan ik me niet vinden in hun abortus- en euthanasiestandpunten.

Maar ik vind vaak wel dat ze zinnige dingen zeggen en ook staan voor wat ze zeggen, wat heel weinig voorkomt bij politici. Dat zijn in het algemeen windvanen die met de wind van de macht meewaaien. Misschien als ze de missende stemmen zijn dat ze een menselijk geluid kunnen inbrengen in een kabinet, we wachten het af.

4 gedachten over “CU ziet verdere samenwerking niet zitten met VVD, D66 of CDA”

 1. De CU zou de positie van het CDA kunnen innemen. De partij heeft in ieder geval niet met de bruine PVV gecollaboreerd. Dat is een enorme pré, ook voor veel christenen. Maar dan moeten haar leiders nog wel even hun schaduw heen springen en de ultra-conservatieve standpunten over abortus en euthanasie dumpen.

 2. @1 Sjaax : “”…dan moeten haar leiders (…) de ultra-conservatieve standpunten over abortus en euthanasie dumpen.””

  Hetgeen in hun ogen dus neer zal komen op het schrappen van hele Bijbel-delen en dat zal dus nooit gebeuren…

 3. We zouden mensen moeten beoordelen en accepteren niet op basis van losse praatjes(VVD,CDA,PVV) maar of ze staan voor wat ze zeggen.

  CU heeft in de praktijk bewezen dat ze met ultra-liberalen en neo-fascisten niet willen samnwerken.
  Dit is sowieso bijna uniek in de Nederlandse politiek.

  Dat msaakt se serieuze gesprekpartners die gewoon eigen standpunten verdedigen.

Reacties zijn gesloten.