Countryklassieker du jour: Less of me

En dan nu wat jarenlang mijn dierbaarste Glen-Campbellnumer is geweest. Een meditatie over christelijk handelen, en als ik de tekst in gedachten nazing weet ik dat ik nooit christen zou kunnen zijn want dit is niet vol te houden. Men kan slechts streven, en ook dat wordt zeker niet aangemoedigd in de huidige maatschappij. Hoed u voor mensen die zich christen noemen, en die waarschuwing is al een eeuw of vijftien op zijn plaats – zie eerst naar hun handelen en dan naar hun woorden. Inmiddels weet ik op dat vlak een nog sterker nummer, dat komt morgen.
Eerst de versie die ik het eerst kende, van HET album aller tijden, van de Everly Brothers, Roots, 1968.

Let me be a little kinder
Let me be a little blinder
To the faults of those about me
Let me praise a little more

Let me be when I am weary
Just a little bit more cheery
Think a little more of others
And a little less of me

Let me be a little braver
When temptation bids me waver
Let me strive a little harder
To be all that I should be

Let me be a little meeker
With the brother that is weaker
Let me think more of my neighbour
And a little less of me

Let me be when I am weary
Just a little bit more cheery
Let me serve a little better
Those that I am striving for

Let me be a little meeker
With the brother that is weaker
Think a little more of others
And a little less of me


1968

Derde en laatste deel van een drieluik over Glen Campbell.
Er komt vast nog wel meer.

1 gedachte over “Countryklassieker du jour: Less of me”

  1. Pingback: Countryklassieker du jour: What on earth… | Krapuul

Reacties zijn gesloten.