Corruptie: Een nieuwe wereldwijde crisis aanstaande ?

Of zijn al de schandalen de crisis zelf maar wordt het nog veel erger?
Het kan u toch nauwelijks zijn ontgaan: de kranten over de hele wereld staan volgeschreven over het onethisch en corrupt gedrag van onder meer politici, bankiers, toezichthouders, ambtenaren en de media. In dit landje gaat het dan meestal over VVD- en PVV-ers die het niet zo nauw nemen met het fatsoen. Dat deden ze eigenlijk nooit, maar het onbeschofte en onbeschaafde gedrag loopt de laatste jaren toch wel heel erg de spuigaten uit.

Onethisch gedrag gedrag wordt ook wel graaien, snaaien, elkaar een poot uitdraaien, foefelen, bedonderen, wetteloosheid, liegen en bedriegen genoemd. Vooral het rechtse volk mag het graag doen, dus dat is tegenwoordig -helaas- bijna iedereen. Het is een soort verslaving geworden. Spreek mensen vooral niet aan op hun integriteit, want dan krijg je een grote bek of de politie ramt je gewoon effetjes in elkaar. De volgende leugen wordt ter plekke verzonnen, zó fantastierijk dat men er zelf in gaat geloven. Wat waar is of niet, zoek dat maar lekker zelf uit. Niet raar dat mensen zich voelen vervreemden van de realiteit, er valt geen touw meer aan vast te knopen. Wat is waar, en wat niet? Wie vertelt de waarheid nog?

Graaien en snaaien nu het nog kan. Krijsen over het pestgedrag van kinderen, en in tussentijd het “goede” voorbeeld geven door als volwassenen zoveel mogelijk mensen het leven zuur te maken. Zo denkt men behaaglijk aan de top van de piramide te kunnen blijven zitten: vertrap degenen onder je. Maar dat zal anders gaan verlopen. De vraag van de kip óf het ei hoeft over een tijdje niet meer gesteld te worden, want de kip én het ei zullen vergaan. Oorzaak en gevolg zullen niet meer te onderscheiden zijn, ook niet als er gevraagd wordt: Goh, hoe heeft het toch zover kunnen komen??

Er zijn opvallende parallellen met vorige wereldcrises te trekken. Altijd ging aan grote wereldoorlogen een totale ineenstorting van het fatsoen vooraf. Net zoals we nu dus weer meemaken, niks geleerd. Als er dit keer na de Grote Vernietiging nog mensen overblijven zullen ze misschien ook weer roepen: Ojee, nooit meer! Waarom deed niemand iets?

Niemand? Krapuul nooit gelezen? Nooit van vluchtelingen gehoord? die soms met bootladingen vol verdrinken op zoek naar wat veiligheid? Zitten slapen ofzo? Of dacht je het zal mijn tijd wel duren?

De huidige lemmingfase is ongeveer begonnen met Reagan. Hier staat het een beetje uitgelegd in het Engels..

Ook de vorige grote depressie, die begon in 1929 met een wereldwijde beurscrisis werd vooraf gegaan door hetzelfde streven naar macht en rijkdom als er nu gebeurt, niets nieuws onder de zon. En dat streven is per definitie inherent aan smerigheid.

We weten het nu dus al wél, dus achteraf niet zeuren. En ook niet naderhand zeggen, als je er nog bent tenminste, dat je aan de goede kant stond van het Verzet. Nee, het volk deed vrijwel niets, dacht dat het zo’n vaart niet zou lopen, dacht als ik mijn zaakjes nu maar even regel, dan kom ik lekker nooit aan de beurt. Dat zal een vergissing blijken, de wereld zal onleefbaar zijn geworden.
Slaap lekker, welterusten, en vreet je maar vol met de feestelijke dagen.

opdat wij niet vergeten. zij die zwegen stemden toe. wie de schoen past trekke hem aan.

Wij, Le Roi, hebben gezegd.

8 gedachten over “Corruptie: Een nieuwe wereldwijde crisis aanstaande ?”

 1. ooit werden in spanje hotels en appartementen gebouwdt terwyl de gewone man dacht is daar nou wel behoefte aan.
  natuurlijk waren deze gewone mensen krapull of pvv of comminist

  daarna kwam ierland in de pcture,

  en daarna griekenland en nu in azie wordt gebouwd voor de pensionadoos etc.

  het model is het selfde zodra alles in elkaar stort wordt er bezuinigd op pensioenen, uitkeringen lonen etc,

  ene marx beschreef dit al in 1848.

  het superkpitaal gaat daar waar superwinsten te creeren zyn.

  helaas dat linkse partyen dit amper durven te aanvechten.
  mnig linkse politicus profiteert volop mee.

  er is geen crisis maar een bepaalde gedragskeuze.

  0ver 4 jaaar is azie aan de beurt en dan oorlog alles kapot en weer opbouwen enzovoort.

  o o o als maxima dit zou lzen/

  er is geen crisis maar een geplande hoogkapitalistische aktie

 2. De corruptie en het gebrek aan oplettende klokkenluiders hebben de crisis veroorzaakt. En de corrupten houden het graag zo, want zo lang er geen geld is om extra inspecties uit te voeren kan men doen wat men belieft. De crisis treft bovendien enkel en alleen diegenen die echt werken of niets opleveren.

 3. @3: Ron:

  Als het PVV-scum reageert heb ik meestal de goede snaar geraakt. Ga nou maar weer lekker onder je stinksteen.

 4. @3 Ron , Het feit dat de PVV en hun aanhang oplichters zijn NAAST stink-fascisten maakt ze echt niet minder oplichter hoor , ik weet dat de PVV pretendeert dat iemand maar één ding tegelijk kan zijn ….. Past goed bij het beperkte denkraam van hun aanhang .. maar oplichter en stink-fascist tegelijk zijn dat lukt die fractie prima hoor ,,

 5. Hahaha, die Ron. De halve PVV-fractie is met justitie in aanraking geweest maar verder zijn ze zo eerlijk als goud hoor.

 6. @6, met de andere politieke partijen is minstens zoveel mis. Zij weten het alleen beter te verbergen. Politici worden aangestuurd door de partij belangen, welke gebaseerd zijn op vergaderingen van Lobby groepen. Veel van die politici krijgen achteraf toch ook duurbetaalde baantjes bij banken en industrielen?

Reacties zijn gesloten.