Consumentenbond stopt de Zorg in een veiling

Ook bezig met het lezen van alle kleine lettertjes in de polissen van alle mogelijke zorgverzekering-aanbieders? Ook tureluurs van de verschillen en de consequenties in en van keuzes in de verschillende pakketten van de aanvullende verzekeringen? Dan heeft de Consumentenbond de oplossing: schrijf u in voor de Zorgpolis Veiling.

De Zorgpolis Veiling van de Consumentenbond is bedoeld om consumenten te laten besparen op hun zorgverzekeringspremie. De veiling wordt georganiseerd voor consumenten die een goede zorgverzekering willen voor een goedkopere prijs, maar vooral niet veel tijd kwijt willen zijn aan het uitzoeken hiervan.

Dus ook de Consumentenbond stapt nu in het prijzencarroussel van zorgverzekeraars (en energieaanbieders) met de suggestie dat je naar ‘de goedkoopste’ moet zoeken.

Het is een zorgwekkende ontwikkeling, de Consumentenbond onwaardig. Het gaat in de zorgverzekeringen namelijk niet om de laagste prijs, maar om de kwaliteit van de zorg. Bij de Consumentenbond zelf is gratis een boekje verkrijgbaar dat duidelijk maakt wat voor doolhof met name de aanvullende verzekeringen zijn geworden. Bij deze en andere marktconforme ontwikkelingen krijgt de consument voortdurend het gevoel dat hij een dief kan worden van zijn eigen portemonnee.
De vergelijkingssite Independer waarschuwt dat het afsluiten van goedkope polissen peperdure consequenties kan hebben.

Mensen die nu kiezen voor een selectieve zorgverzekering met lage premie, lopen kans dat de arts of het ziekenhuis van hun keus niet langer onder de dekking valt. Willen zij daar toch gebruik van maken, dan lopen ze het risico tot 30% van hun rekening te moeten bijbetalen. De eigen kosten kunnen oplopen tot vele duizenden euro’s.

Independer raadt mensen aan goed op te passen met het zo maar afsluiten van een selectieve polis. De consument loopt niet alleen het risico geen volledige zorgdekking te krijgen in zijn voorkeursziekenhuis. Hij kan ook te maken krijgen met flinke reistijden. Voor geplande zorg kan het dichtstbijzijnde gecontracteerde ziekenhuis zomaar 50 kilometer verderop liggen.

Vroeger vertrouwde je op je ziekenfonds of ziekenkostenverzekering; nu lees je vooral dat de directeuren met absurde salarissen naar huis gaan. Hoe kan je de zorg nou in een veiling stoppen en waarom leent de Consumentenbond zich daarvoor?

4 gedachten over “Consumentenbond stopt de Zorg in een veiling”

  1. Ieder jaar kreeg ik automatisch een verlengingsaanbod( aardig hè)van “zorg”verzekeraar VGZ.
    Tot dit jaar geen vuiltje aan de lucht met die polis, werd automatisch gecontinueerd, nooit iets hoeven doen.
    Dit jaar kreeg ik het voorstel om over de stappen naar de VGZ NATURA polis. Lettertjes toch maar eens gaan lezen, en dat is juist die vorm waarbij ze onder meer alleen hún ziekenhuizen en specialisten kunnen verplichten. Ook waar ik mijn medicatie moet halen kunnen ze gaan bepalen.
    De andere vorm heet de RESTITUTIE polis. 4 € duurder, maar dan ben ik volledig vrij in mijn keuze. Ik moest dus zelf iets gaan doen om te voorkómen dat ik ineens een hoge rekening zou( kunnen) krijgen of de verkeerde polis.
    Ook proberen ze op hun site stiekem boven de 360 euro “eigen risico”je nog eens 500 euro extra te laten dokken, kijk maar eens naar de GROENE balken ( veilig, de kleur groen): http://www.vgz.nl/zorgverzekering

    Ik ben die marktgekken zo gruwelijk zat.
    Fijn je weer te leze Andres.

  2. Breek m’n bek niet open over het beleid van verzekeraars want die beschikken middels hun lobbystructuur en hun eigen Minisiter van Gezondheid volledig over de Zorg in Nederland.
    Daar wordt dikke winst gemaakt die gelijk gedeeld wordt met talloze managers die ingesteld zijn om deze systeem te onderhouden en voederen.
    De rest zijn bijzaken die in de periferie zich afpelen. Wel is deze spel nu enorm verruwt, getuige het stelselmatige traiteren van de medische beroepen die tot situaties zoals deze met huisarts Tromp heeft geleid.

    Of vinden we het normaal dat de verzekeraars overal rondbazuinen niet zo subliminaal over “bezuinigingen” waarmee iedereen bijvoorbaat alleen door het klank van deze woorden met al hun voorstellen akkoord gaat?

    In de werkelijkheid gaan deze verzekeraars elke jaar tijdens de maanden oktober, november en december een enorme reclame-show op teevee en radio houden op kosten van de verzekerden. De prijs schijnt half miljard(!!) euro te zijn!!
    Dit is geen kattenpis en laats doorschermen dat de verzekeraars eigenlijk haast niets met bezuinigingen hebben maar wel met vette participatiewinst.

    Deze onnodig verspilde gelden zouden ten bate van de wensen en keuze van de verzekerden gebruikt moeten worden!

  3. Marktwerking, dus slechter. Hoef je niet meer over na te denken.
    Goedkope polissen voor mensen die niet meer kunnen betalen dan een armen-gezondheidszorg.
    Je kunt je onderhand beter gaan verzekeren voor de noodhulp van Artsen zonder Grenzen of de Memisa of zoiets.
    Verlang niet terug naar ziekenfondsen, daar betaalden de armen ook relatief veel meer voor ( neerbuigende )zorg dan de rijken, die het bovendien dikwijls nog voor een groot deel door hun werkgever betaald kregen, en in elk geval tegen hogere tarieven van de belasting af konden trekken. En dat werd dan weer door de armeren betaald.
    De top denkt gewoon dat wij op aarde zijn om uitgebuit te worden. ‘Consument’ noemen ze ons.

  4. De verzekeraars zijn de ware poppentrekkers in Nederland.
    Niet alleen de zorg, maar ook het pensioenbeleid wordt door hen gedicteerd.
    De nieuwste vorm is trouwens de bouw. Blok wil het bouwtoezicht buitenspel zetten, de markt kan veel beter funktioneren als de partijen zelf garanties afgeven dat er volgens de regels gebouwd wordt. Dat wordt gewoon weer afgedekt met peperdure verzekeringen van rond de 10% van de bouwsom.

Reacties zijn gesloten.