Consultants, cursussen en software, daar ging het extra geld voor ouderenzorg heen

370 Miljoen euro was er uitgetrokken voor extra ” handen aan het bed” in de ouderenzorg. Mooi hoor, eerst miljarden weghalen en dan weer een klein beetje erbij. Het was een soort ruilmiddel, de PGB’s moesten kapot vanwege allemaal fraude volgens de politici. Een doekje voor het bloeden dus. Letterlijk.

Uit een enquête van de Abvakabo-FNV blijkt dat de werkdruk in de ouderenzorg onverminderd hoog is, 70 procent van de verpleegkundigen zegt in het afgelopen jaar geen nieuwe collega’s te hebben gekregen.

Het geld ging vrijwel uitsluitend naar Grootgraaiers & Co zoals in de titel genoemd. Fleur Agema van de PVV wil nu opheldering van de minister. Schattig onbenullig meisje, zitten slapen tijdens de debatten? Niet goed geluisterd naar de kritische commentaren? Ga je nu ook eisen dat de PGB’s worden hersteld? Foutje, bedankt? Geen mooi weer spelen nu hè, want onder meer door jouw schuld is de boel onder aanvoering van M. van Zanten voortvarend gesloopt. Zal nog wat worden als het restje “Zorg” naar de gemeentes gaat.

Staatssecretaris Van Rijn zegt in het AD geen signalen te hebben ontvangen dat geld verkeerd wordt besteed.
Nee, dat zal niet, deze PvdA grootgraaier staat al een hele tijd bekend om zijn dovemansoren en inhaligheid, lees maar:

Martin van Rijn staatssecretaris ondanks schending ‘graaierscode’ PvdA

Mevrouwtje Veldhuijzen van Zanten zou de innovatie in de langdurige zorg stimuleren, en dit is dus het resultaat.

Weet je nog hoe deze valse tante met haar zoete stemmetje de mond snoerde van de voorzitster tijdens een debat? De boel is nu wel kapot, met grote dank van alle hulpbehoevenden:

Wat een tuig. wat een smerigheid, en onze zorgbehoevende ouderen en andere gehandicapten liggen te verrotten.
WAAR BLIJFT DE VOLKSWOEDE ??

Update: Van Rijn was voorzitter van de raad van commissarissen bij Espria en Woonzorg Nederland. Ons kent ons hè?

De grootste zorginstelling van dit land. Jaja, van de PvdA moeten we het echt hebben hoor. En dan mooi gekoppeld aan Woonzorg, zo hebben we de zorg- en onroerendgoedmaffia weer lekker bij elkaar.

Opdat wij niet vergeten.

4 gedachten over “Consultants, cursussen en software, daar ging het extra geld voor ouderenzorg heen”

  1. Huh 370? da’ was toch 850….ze blijven goochelen met getallen die lui.

    Als ik me goed herinner hoopten ze op een besparing bij de PGB’s van 1 miljard en er zou zo’n 850 miljoen in de handen aan het bed worden gestoken. Dat had dan zogezegd niks met elkaar te maken.

    Er was ook ineens een meevaller van 300 miljoen omdat een ambtenaar vergeten was door te geven dat jaarlijks ook een hoop PGB-houders ongebruikt budget weer terugstorten.

  2. Overigens wel ‘grappig’ (niet ’t juiste woord) verbijsterend om achteraf gewoon volmondig gelijk te krijgen met mijn theorie in de tijd dat dit speelde.

  3. Ja triest. Komt zo langzaam wel een antwoord op mijn vraag, waarom is de zorg zo duur. Dit had ik al gedacht, maar goed dat dat nu ook naar buiten komt. Dat het niet komt omdat al die ‘oudjes’ zo veel zorg nodig hebben en daardoor zo duur zijn. Nee, er wordt er op los gemanaged en niet gezorgd.

  4. Maar dit wist de goegemeente al veel langer ,maar de dames en heren gekozenen zijn zoals altijd verbijsterd ,blijkbaar hebben ze een beperkte geest op dat gebied .Maar anderzijds intreseerd het ze geen moer anders hadden ze er al jaren geleden verandering in aangebracht .

Reacties zijn gesloten.