Constant Kusters in actie tegen komst zogeheten zorgmijders in Arnhem

Klassiek staaltje  “not-in-my-backyard”-activisme gisteren in Arnhem, waar een honderdtal buurtbewoners onder leiding van neonazi Constant Kusters protesteerde tegen de komst van 40 zorgmijders in de wijk Geitenkamp.

De aanwezigheid van Kusters werd niet door iedereen op prijs gesteld. Twee buurtbewoonsters zetten hun afkeer van diens komst kracht bij door de Nederlandse vlag die Kusters bij zich had te vernielen. De politie greep onmiddellijk in en dreigde de beide vrouwen te arresteren indien ze meer van dergelijke geintjes uit zouden halen.

Geitenkamp is een ‘sociaal zwakkere wijk’. Een aantal bewoners ziet de komst van de zorgmijders naar de Paasbergflat niet zitten omdat de wijk al genoeg problemen kent. Of het protest veel uit zal halen is nog maar de vraag. Gisteren gaf in elk geval geen enkele lokale politicus blijk van enige belangstelling, iets waar de aanwezigheid van de beruchte nazi Constant Kusters wel niet vreemd aan zal zijn. Bij het vorige protest was nog een gemeenteraadslid van de SP aanwezig. Die kreeg op sociale media een storm van kritiek over heen zich en besloot dit keer wijselijk thuis te blijven.

Bron: de Gelderlander

Uitgelichte afbeelding: Constant Kusters in actie toen hij nog jong was