Columnrondje zondag: Hulspas, Jensma, Meijs, Chavannes, Kazemi, Von der Dunk en Van ’t Hek

Marcel Hulspas – PVV’ers! Boerka aan!
Een hilarische column over de neergang van Geert Wilders en de PVV. Alle PVV’ers kunnen in het kader van de ‘oplossing’ die de Haagse fractie had bedacht voor het ‘verkeersprobleem’ zonder klachten nu ook een oproep krijgen om aan te tonen dat ‘al’ die boerka’s echt een probleem zijn.

Folkert Jensma – De agent die alleen regels volgt, begrijpt zijn vak niet
Goed stuk over wat we in Nederland kunnen verwachten de komende jaren bij de reorganisatie van het politiekorps. Geen meedenkende agenten meer zoals in Den Haag met Oude Jaarsavond, maar alleen nog maar regels uitvoerende koddebeiers zoals bij die leraar die is opgepakt in Nieuwegein. Het politiekorps gaat zich de komende jaren alleen maar met zichzelf bezig houden en met Folkert ben ook ik bang dat er maar een soort politieagent over zal blijven, hij/zij die doet wat Den Haag wil. Wel met onderscheid des persoons, zie het boerka-pesten, en dat zal nog veel erger gaan worden in Nederland als we er niets aan doen.

Jeanet Meijs – ‘Leerkracht in opleiding leert meer over zichzelf dan over rekenen en taal’
Meijs schrijft dat het bedroevend is gesteld met het basisonderwijs. Dat we in Nederland 1,5 miljoen analfabeten hebben (nee, ik maak niet het inkoppertje), ja in ons Nederland waar dit kabinet van zegt dat we een kenniseconomie moeten zijn. Lerarern op basisscholen komen ampe toe aan ‘gewoon’ lesgeven en door de bezuinigingen van dit vieze kabinet zullen ze nog wel minder tijd overhouden om les te kunnen geven.

Laten we onmiddellijk lessen trekken uit de woorden van een ervaringsdeskundige: ‘Het is merkwaardig dat leerkrachten tien jaar geleden zonder computer, zonder digitaal bord, zonder de verfijnde interactieve lesmethoden, zonder alle bijscholingscursussen, zonder onderwijs op maat en alle handelingsplannen, zonder alle zorginstrumenten en -procedures, zonder de moderne managementtechnieken en zonder alle investeringen in materiaal, gebouwen en onderwijsspecialisten er beter in slaagden leerlingen tot resultaten te laten komen.’  (Volkskrant)

Marc Chavannes – Boos is fijn, maar ‘t onderwijs heeft er ongeveer niets aan
Chavannes ook maar even over het onderwijs. Hoe het tot een bedroevend niveau heeft kunnen komen door de veranderwaanzin van allerlei hogere machten, die de leraar weer in een volgende kronkel dwongen. Ik verbaas me er al heel lang over dat kinderen niet meer leren (hoofd)rekenen en niet meer leren lezen en schrijven zodat ze er wat aan hebben. Leraren moeten gewoon les gaan geven en af van de hele bureaucratische rompslomp. Leraren moeten weer trots worden op hun werk, weer respect krijgen, maar dat ga je niet redden met U-zeggen hoor.

En ja, ik weet ook dat er mensen zijn die school een jeugdgevangenis vinden. Ik heb dat nooit zo gezien. Ik heb geen leuke schooltijd gehad – door de medeleerlingen – maar kwam uit een arm gezin en wilde een betere toekomst dan ouders en zussen en broers, dus wilde dolgraag leren. Op de lagere school wist ik al dat als ik iets wilde bereiken in het leven, ik het toch echt zelf moest doen. Niemand anders zou het voor me doen.

Ferdows Kazemi – ‘Alle boerka’s de wereld uit! Te beginnen in Nederland’
Kazemi is heel blij dat dit daadkrachtige kabinet in Nederland de boerka heet verboden! Eindelijk veiligheid op straat, al die bommendragende boerkadraagsters, weg ermee! Oppakken die meiden.

Als nou al die 200 boerkadraagsters zijn ingerekend kan de politie inkrimpen zich met andere zaken bezig gaan houden. Zoals witteboordencriminelen die verborgen in hun onzichtbare boerka van net pak en starre glimlach hele nare dingen hebben gedaan om de boel op te lichten. Maar ja, ze waren niet te herkennen he, want ze droegen geen zichtbare boerka.

Thomas von der Dunk – PVV moet financieel met de billen bloot
Thomas von der Dunk vat nog eens samen hoe het staat met de schimmige financiering van de PVV en het effect daarvan op het beleid ten aanzien van Israël.

Youp van ’t Hek – Krijg de pip
Youp over geruchten hoe Hero en die blonde de kas van de PVV laten vullen. Ik kende deze nog niet. 😀

4 gedachten over “Columnrondje zondag: Hulspas, Jensma, Meijs, Chavannes, Kazemi, Von der Dunk en Van ’t Hek”

  1. Thomas Dunk is trouwens ook niet mis. Die gaat solliciteren naar Kamervragen PVV op last van CIDI.

  2. @2: Abdul:

    Het is denk ik heel goed om het zo te doen van von der Dunk. Die kamervragen komen er niet, want dat zou de aandacht nog veel groter maken op de smerige praktijken van de PVV.

    Het gaat niet lang meer duren of die smerige stinkende beerput gaat echt open, en dan is Wilders zijn partijtje over en uit.
    Mooi zo, kan niet snel genoeg gaan.
    Heb al een fles bubbeltjeswijn klaargezet.

Reacties zijn gesloten.