Columnrondje woensdag

Lekker cynische column van Kustaw Bessems in De Pers over het optreden van de PVV in het Europees Parlement. Kustaw weet waarom er niet geklapt werd en niet werd opgestaan, knap gevonden.

Het handhaven van onze Grondwet, is dat in gevaar? Ja zeker! Met mensen als een Loek Hermans (VVD) die vindt dat de Senaat (Eerste Kamer) er alleen maar is om te zorgen dat de door het kabinet gewenste aanpassingen in onze samenleving doorgang kunnen vinden, is dat zeker het geval. Gelukkig was dat vorige week nog niet het geval. Toen deed de Senaat zijn werk nog zoals het hoort. Ondanks dat Marianne Thieme en Nico Koffeman zich hetzelfde opstelden als Loek Hermans, maar in dit geval met de redenering ‘het volk wil het’. Wat het volk wil hoeft niet altijd goed voor een land te zijn noch wil dat niet zeggen dat het niet in strijd met de Grondwet is. Ik hoop dat de Senaat zijn werk blijft doen want met Donner als vice-voorzitter van de Raad van State is het wat dat betreft ook niet helemaal meer te vertrouwen. Die wil ook alleen maar het kabinetsbeleid uit gaan voeren en zal er alles aan doen om het zo te brengen dat het lijkt alsof het past binnen de Grondwet. Ik heb daar grote zorgen over, net als Lex Oomkes in Trouw.

Marcel Hulspas over de goddelijke kwaliteiten van Geert Wilders. Geert wilde geen LPF toestanden en koos voor de sektebenadering, alleen die gaat niet werken. De PVV is aan het desintegreren en overal is er PVV-drijfhout, dat gezellig dobbert op de politieke baren, uiteraard wel van onze belastingcenten. PVV en graaien, wordt dat net zo synoniem als VVD en graaien?

1 gedachte over “Columnrondje woensdag”

Reacties zijn gesloten.