Columnrondje donderdag met Timmermans, Holman, De Wind, Komrij, Van Dam

Sebastiaan Timmermans
Timmermans heeft het over een ouderwets  ‘Haags’ dagje ontkennen door Wilders en door Bleker woensdag 17-1.

‘Het is lariekoek dat ik me vandaag kandideer’, aldus Bleker. Dat lariekoek leek echter meer te slaan op het woordje vandaag, dan de zinsnede ‘nieuwe leider van het CDA’.

Mooie analyse van Timmermans, over wat en hoe Bleker – de man die NOOIT zijn pony’s in de steek zou laten voor Den Haag. Henk zal ook niet gestikt zijn in zijn eerste leugen. Maar van mij mag hij leider worden van het CDA, hoe eerder hoe beter. Op naar de nul zetels!

Wilders heeft ontkend dat hij heeft gezegd dat iets niet handig was. Maar het NOS journaal meldde het op woensdag om 18.00 uur nog net zo als eerder op de dag. Denk toch dat ze wel bronnen hebben. 😀

Theodor Holman
Holman over religieuzen die ziek zijn en waandenkbeelden hebben (o.a. over homo’s en oorlogvoeren) en dringend in therapie moeten. Kan dat alleen maar beamen.

Femmetje de Wind
De Wind over de handtekening van oppperrabbijn Ralbag (kan hier allerlei woordgrappen over maken, maar doe het niet!). Zijn extreme uitspraak over homo’s heeft in Nederland in ieder geval een ding bereikt. Homo’s hoeven van de joodse gemeenschap in Nederland niet in therapie, want ze zijn niet ziek. Heel wat anders dan de orthodoxe christenen in Nederland beweren.

Gerrit Komrij
Mooie column over de ingedutheid van de internetgebruiker en de journalisten tav censuur en repressie door de overheid op internetgebied. Veel mensen begrijpen nog steeds niet dat alles wat op het net staat er staat! Ook het morrelen van de overheid aan de vrijheid dmv filters krijgt te weinig aandacht in de pers, vind ik ook!

Marcel van Dam

Oud VARA-Ombudsman, oud-minister voor de PvdA Marcel van Dam vraagt zich af of het nog wel goed kan komen met de Partij van de Arbeid die op lokaal niveau zo van harte collaboreert met het bruine beleid. De rechtse koers heeft de SP en GroenLinks alle kansen gegeven en de partij wordt weggevaagd in de peilingen. Vooral doorgaan zo…

 

 

 

5 gedachten over “Columnrondje donderdag met Timmermans, Holman, De Wind, Komrij, Van Dam”

 1. IJzersterke column van Marcel van Dam.

  Marcel van Dam schreef:

  Veel sociaal-democratische wethouders zijn enthousiaste collaborateurs van het Haagse afbraakbeleid. In Rotterdam worden de behoeften van mensen in de bijstand ondergeschikt gemaakt aan de behoeften van werkgevers in de tuinbouwkassen.

  Het probleem van de PvdA zit niet hoofdzakelijk in de leider maar in de mentaliteit van de bestuurders.

 2. M. van Dam, had vroeger bij de VARA het programma; De achter-kant van het gelijk. Er zaten zo ongeveer
  20 mensen rond een tafel, en die konden allerlei vragen stellen aan M.van Dam, die dan altijd de vragen
  beantwoorde met;; stel dat het nu eens zo zou gaan, zou U dan nog gelijk hebben?
  Marcel is gewoon dat programma niet vergeten, waar hij de hoofdrol in speelde ongeveer 35 jaar geleden.
  De PVDA heeft gewoon een andere leider nodig, een die grappen en grollen kan maken dat wil het NL-volk
  horen. Roemer van de SP is zo,n man. Alleen in heel hun bestaan heeft de SP nog nooit deel genomen aan een regering

 3. JOCGHUM Schreef:

  . Roemer van de SP is zo,n man. Alleen in heel hun bestaan heeft de SP nog nooit deel genomen aan een regering

  Hoe kwam dat ook al weer ???? O Ja de politieke daalderhoertjes van de PvdA regeerde liever met het CDA dat zijn tenminste mensen die net als hunzelf nooit eerlijk werk hebben gedaan , wat moet je nou met een omhooggevallen bankwerker met principes ( jakkiebah als neo-liberaal is principe zo ongeveer het vieste woord dat bestaat ) waarmee je geen herinneringen aan studentendisputen kan ophalen …

 4. AL.B.
  Uw gezegde van hoe kwam dat ook al weer, dat de SP niet deelnam aan de regering, was volgens U de
  schuld van de PVDA want die ging liever met het CDA. Ik denk dat de werkelijke reden was dat de SP geen
  verantwoordelijk-heid wilde. Ook nu, als de voorspellingen uit komen dan wordt de SP de grootste partij van
  Nederland. Roemer zal dan M.P worden. Roemer is als partij leider de juiste man op de juiste plaats, zeer goed van de tongriem gesneden, net zo als J. Marijnissen dat was maar als leider van NL onbekwaam.

  Oppositie voeren is makkelijker dan regeren.

 5. JOCGHUM Schreef:

  Oppositie voeren is makkelijker dan regeren.

  Waarom voert de PvdA dan nooit oppositie , in plaats van als een loopse teef rond de reuen van VVD en CDA te kwispelen .. en dat de S.P. geen verantwoordelijkheid wilde is natuurlijk absolute bull , de S.P. is geen Sociaal Democratische / Neo-Liberale partij dus verkoop ze zich net 1,2,3 voor wat macht zoals de PvdA al jaren doet .. Niet voor niets is van Dam als een van de nog iets linkse overgestapt en ik weet zeker dat wijlen Jan Schaeffer het zelfde zou hebben gedaan …

Reacties zijn gesloten.