COA Ede: angsthazend zwichten voor één mopperaar

hooivorkIk dacht dat het niet gekker kon, maar dat kon het wel.
Naar aanleiding van de ingezonden brief van ene Y. Bouma uit Lunteren waar ik hier ook al over schreef, bleek vandaag dat de COA het zwem-uitje voor de vluchtelingen in de noodopvang in Ede, aangeboden door het plaatselijke zwembad ter gelegenheid van Kerst, geschrapt heeft. Want Bouma schreef dat de ongeregeldheden zoals die in Geldermalsen hadden plaatsgevonden hier ook weleens zouden kunnen gaan plaatsvinden.
Natuurlijk. Eén mafkees met een grote bek en men kruipt bibberend in een hoekje – ten koste van anderen.
Ga je schamen, jullie allemaal.
Ga je schamen, Bouma, met je misplaatste gejank over de dure zwemles van je kinderen, de gretigheid waarmee je dit nieuws oppakte om je xenofobe crap de wereld in te slingeren, je ongefundeerde gekwaak over een ‘afbrokkelend draagvlak’ en je dreigende opfokkerij.
Ga je schamen, COA Ede, dat jullie op je knieën gaan.
Maar vooral, ga je schamen, Edese Post. Want als jullie niet voor de zoveelste keer jullie politieke kleur van de pagina’s af hadden laten druipen door Bouma’s brief te publiceren en daarmee voor de even zoveelste keer xenofobe rotzooi een podium hadden gegeven, dan had deze Schreibtisch-terreur geen gevolgen gehad.
De zoveelste keer? Ja, de zoveelste keer. Kritiek op Van Druiten met zijn net zo xenofobe gebral mocht ook al niet van de Edese Post. Een aankondiging over een NIET-xenofobe info-avond over vluchtelingen kwam er ook niet doorheen.

Ga je maar eens achter je oren krabben met je zogenaamde journalistieke neutraliteit. Maar vooral: ga je schamen. Jullie hebben het weer voor elkaar, allemaal.

Verscheen net even eerder op de site van Dhjana