CIDI-jongeren niet welkom bij de PvdA

Jongeren van de hasbaraclub CIDI hebben gisteren geprobeerd een bijeenkomst van de PvdA in Den Haag te verstoren. Aanleiding was de aanwezigheid van de Britse Labourleider Jeremy Corbyn. De Israëllobby heeft de pest aan Corbyn omdat hij zich al decennia inzet voor de Palestijnse zaak, wat in de ogen van radicale zionisten gelijk staat aan antisemitisme.

Toen Corbyn begon te spreken ontrolden de leden van het CIDI een spandoek met daarop de tekst ‘Labour: for the many, not the few Jew‘. De actie werd hen door de aanwezigen niet in dank afgenomen. De CIDI-activisten werden uitgescholden, kregen klappen (zeggen ze zelf) en moesten uiteindelijk door de beveiliging afgevoerd worden. En terecht: je hoeft je niet voor antisemiet uit te laten maken door een extreemrechtse lobbyclub. Eerlijk gezegd wisten we niet dat ze het bij de PvdA in zich hadden. Hulde!

Uiteraard wordt er weer wat afgejankt op sociale media, maar dat zijn we inmiddels gewend. Bovendien moet het CIDI niet zeuren: zolang FvD-lid en (dus) openlijke fascist Paul van der Bas wordt getolereerd als lid heeft het CIDI geen enkel recht van spreken.

1 gedachte over “CIDI-jongeren niet welkom bij de PvdA”

  1. Pingback: CIDI-kleuter doet aangifte tegen PvdA | Krapuul

Reacties zijn gesloten.