Charlie: niet voor de slachtoffers van westerse bommen

De Britse organisatie ‘Help Refugees UK’ meldt dat de Franse overheid vanmorgen begonnen is met de sloop van een geïmproviseerde moskee in het vluchtelingenkamp bij Calais dat ook wel bekend staat als ‘The Jungle.’
Een reden ervoor is niet gegeven. Ook een kerk en een school zijn gesloopt onddanks eerdere toezeggingen deze geïmproviseerde gebouwen te sparen.
Naar verluidt kregen hulpverleners één uur de tijd om spullen weg te halen.
De officiële reden waar de Franse overheid zich van bedient om de actie die met veel machtsvertoon gepaard is gegaan te rechtvaardigen, is de veiligheid die zou vereisen dat er een bufferzone gemaakt wordt tussen het kamp en de openbare weg.
Dat die reden weerzinwekkende flauwekul is moge blijken uit het feit dat de Franse overheid zich al zo lang de kampen in Calais en Duinkerke bestaan geen flikker interesseert voor de veiligheid van wie ook en in elk geval niet voor die van de vluchtelingen. Het zijn namelijk organisaties als het genoemde ‘Help Refugees UK’ die geld inzamelen om brandblussers te kopen voor het kamp waar net als in Duinkerke tentjes hutje mutje bovenop elkaar staan en mensen vuurtjes moeten stoken om nog enigszins warm te kunnen blijven, eten te bereiden en dingen te drogen.

Het is in elk geval niet de Franse overheid die de brandblussers bij elkaar probeert te krijgen. Die overheid heeft het namelijk te druk met terreur uit te oefenen jegens de vluchtelingen in naam van President Charlie Hollande en gunt de mensen zelfs niet eens een plek om hun religie in enige rust en vrede te belijden.
Overigens zorgen de Franse geüniformeerde ‘Sissies’ er wel voor dat de laarsjes bij het vuile klusje niet smerig worden van de modder waar totaal berooide mensen soms al maanden en zelfs jaren in moeten zien te overleven.
Er is ook geen overheid zo vuil, geen klusje zo vunzig of je hebt wel een stel hersenloze klootzakken dat onder de verzamelnaam ‘politie’ bereid is het smerige karweitje op te knappen.
Of het nou is vreedzame vrouwen arresteren zodat een wannabe massamoordenaar en etnisch zuiveraar met zijn piemel-joelende tokkie-aanhang ongehinderd de gang kan gaan of dat het gaat om het met veel machtsvertoon slopen van religieuze plaatsen.
Bij dat laatste moest ik ineens denken aan het vandalisme dat de Taliban in Afghanistan en IS in Syrië aan de dag leggen bij het slopen van gebouwen met culturele en religieuze waarde. Dan schreeuwen de Charlies moord en brand. Kan iemand mij het fundamentele verschil even uitleggen tussen die twee en het optreden van de Franse politie vandaag in Calais?
Charlie, alleen voor roomblanke, weldoorvoede, xenofobe westerlingen met een geweldsfetisjisme maar niet voor de slachtoffers van westerse bommen.

French terrorism

U kunt uw ongenoegen over de Franse terreur kenbaar maken door enerzijds de hulporganisaties te steunen middels een donatie en anderzijds door de Franse Ambassadeur in Nederland te kennen te geven wat u van de handelswijze van het land der Charlies vindt.
Laat merken dat u vluchtelingen een warm hart toedraagt: help Refugees Welcome Amsterdam mee op het Centraal Station en kom 6 februari naar de Dokwerker op het Jonas Daniël Meijerplein.

Met dank aan Nynke van Dijck