CDA wethouder Dronten: boycot Superprovincie-tournee Plasterk (PvdA)

Wethouder Jan de Graaf van het CDA wil niets weten van de superprovincie (Noord-Holland, Utrecht, Flevoland) die Plasterk wil. De manier waarop Plasterk dit voor elkaar wil krijgen spreekt De Graaf ook niet aan. Plasterk heeft zijn plan al klaar en de betrokkenen mogen alleen nog maar ‘ja en amen’ zeggen.

En met dat punt heeft De Graaf een probleem. Daarom roept hij ook iedereen op om Plasterk op zijn tournee te negeren en niet met hem te gaan praten.

Gaat dat wat oplossen? Waarschijnlijk niet. Als Plasterk het al helemaal klaar heeft en het zo wil, dan hoeft verder niemand er meer tijd in te steken. Of wacht, misschien moet er gestemd worden? Dan zou wegblijven wel een signaal kunnen zijn.

Overigens is De Graaf niet de enige die tegen de plannen is.

4 gedachten over “CDA wethouder Dronten: boycot Superprovincie-tournee Plasterk (PvdA)”

  1. Deze minister van pretpakketen is bezig met een totaal idioot beleid ,maar dat zijn we zowel van hem als de rest van dat zootje imbecielen gewend .Het is schijnbaar zijn bedoeling om ooit in degeschiedenis boekjes te staan .Er is geen draagvlak voor en toch zal hij het doorzetten .met als gevolg meer kosten en een slechter funcioneeren .

  2. Het gaat volledig tegen de perceptie van de mens in om provincies samen te voegen. Als je dit voorbeeld vergelijkt met andere onderwerpen in de wereld, dan zal je zien dat dit echt heel onlogisch en tegendraads is.
    Neem de computermarkt. Deze is begonnen met een enkele categorie: Computers. Al snel deelt deze categorie zich op in meerdere subcategorieën. Zo heb je nu: mainframes  fault tolerant en super. Mini’s  Workstations en Personals. Laat ik nog maar niet over tablets etc. beginnen.
    Het volgende voorbeeld komt uit de auto-industrie. Er was één enkele categorie met een beperkt aantal leveranciers: De auto. Al snel verdeelde deze categorie zich in meerdere subcategorieën. Namelijk: Luxe auto’s, goedkope auto’s, SUV’s, Sportauto’s, bestelbusjes, vierwielaandrijving en nog veel meer.
    Voor de televisie industrie geld exact hetzelfde. Eerst was er één soort televisie. Nu heb je interactieve, kabel, netwerk, onafhankelijke, satelliet en nog veel meer.
    De bier industrie begon met een enkele soort biertje. Nu heb Light, Draft, Dry, geïmporteerde, binnenlands en nogmaals: nog veel meer.
    Het verdelen van categorieën blijft niet beperkt tot commerciële goederen. Denk eens aan hoeveel landen er op dit moment zijn. In 1776 waren er maar 35 koningschappen, staten en landen. Na de tweede wereldoorlog is dit aantal verdubbeld. En na 1970 tellen we meer dan 130 landen. Momenteel wil Catalonië zich afscheiden van Spanje en kennen we zo goed als 200 landen op deze planeet!
    Normaal gesproken ben ik erg onder de indruk van meneer Plasterk, maar ik vind het erg naïef om te stellen dat dit geld gaat opleveren. Het zal verschrikkelijk veel geld kosten om deze provincies samen te voegen. En ik denk dat in de loop der tijd deze super provincies zich toch weer zullen opsplitsen. Waardoor je het geld voor deze super provincies beter aan iets anders kan besteden. De praktijk spreekt voor zich, toch?

  3. Waarom schaft meneer Plasterk niet alle provincie’s af en maakt hij Nedeland niet één grote stad. Een burgemeester, één politiecorps Eén spoorwegmaatschappij, een regeringsgebouw, en alles onderverdelen in één groot overheidscompound. Kan je ook alles beter controleren en kan je alles met de fiets doen. Ik bedoel daarmee het overheidspersoneel. Dat is pas kostenbesparing. Ik heb een heel kant en klaar ontwerp gemaakt. Het werkt!

  4. @2: Dan word je op je wenken bediend, want *steden* zijn de economische eenheden van de toekomst. Er is de afgelopen jaren al heel wat gedecentraliseerd, met bv. als gevolg dat er grote verschillen zijn tussen steden w.b. de hoogte van gem. heffingen of de kosten van een nieuw identiteitsbewijs. Het Rijk heeft intussen ook nog eens verantwoordelijkheden ohgv uitkeringen en de WMO bij de steden over de schutting gegooid, en onlangs is de Jeugdzorg daar nog bovenop gekomen (was vh. provincie). Daarom moeten kleine dorpen en steden ook groter worden, want anders kunnen ze niet concurreren, en kan de provincie wel opgedoekt worden.
    Maar ben je nou blij, nee zeker? Ik ook niet.

Reacties zijn gesloten.